КЛАСИЧЕСКА ХОМЕОПАТИЯ СПОДЕЛЯНЕ НА ОПИТ И ЗНАНИЯ 25

• 40 083
  • 758
  •   1
Отговори
# 615
Nikolle, аз също се обърнах за съвет тук, като преди това четох много и явно се обърках или стреснах. Аз ползвам Хамомила 15 на Боарон против колики на бебето ми, тук ме посъветваха да ги спра  или както като на теб да изчетеш информацията от първа страница. Е, аз нямам време да изчитам за хомеопатията, нито да я изучавам и затова се чух с един хомеопат, който ми каза да продължа да си давам хамомила и че няма нищо страшно, това е лайка, както давам чайчето от копър. За сега поне съм доволна, колики нямаме. Така, че според мен по добре намери някой с практика, не само теория. Simple Smile

До колкото си спомням приемахте гранули. Сега поне казаха ли ви да ги приемате във вода?

# 616
Два пъти съм била на случай хамомила за колики. И двата пъти след даването изобщо не се обадиха поне седмица коликите. В единия случай изобщо не се обадиха повече. И един случай на колоцинтис.
За мен ежедневна поява на колики и ежедневно туширане на проблема не е пример за трайно отстраняване на болката. Но....явно бъркам. Sad

# 617
Е, аз нямам време да изчитам за хомеопатията, нито да я изучавам и затова се чух с един хомеопат, който ми каза да продължа да си давам хамомила и че няма нищо страшно, това е лайка, както давам чайчето от копър. За сега поне съм доволна, колики нямаме. Така, че според мен по добре намери някой с практика, не само теория. Simple Smile

Тогава защо не са ви изписали направо чай от лайка?
Според мен не е достатъчно да се намери "някой с практика", защото точно "някой с практика" е изписал 12 лекарства  Shocked за детето на Nikolle.

# 618
Вижте, всеки има глава на раменете си - да чете, да мисли и да взима решения. Не може на сила да бъде налято през фуния.

# 619
DarinaK, аз от самото начало ги давам с водичка, а сега разтварям 5 гранулки във водата й, и тя си я пие цял ден по малко, колкото изпие. Скоро съвсем ще ги спрем.
Palia, съгласна съм, че с изписването на 12 вида лекарства ще се замисля сериозно преди да ги купя дали да не се обърна към някой друг.
Мечка Малинарка, дано при нас да е случая в който да не се обадят повече коликите, защото повече от седмица сме вече без.

# 620
След като няма, защо пиете?

# 621
Ами, признавам си по моя преценка, да не го спирам от раз, а постепенно. Но няма да й давам повече.

# 622
Тук няма материално вещество от изходната субстанция и няма привикване. Както прецениш, разбира се, но...ако прави криза, по-добре тогава де се дава, защото в хомеопатията превенция няма (с малки уговорки), а  и дългото даване, независимо от това, че е динамизирано (разтворено) лекарството, може да се докаже.

# 623
  • София - Варна - Бургас
DarinaK, аз от самото начало ги давам с водичка, а сега разтварям 5 гранулки във водата й, и тя си я пие цял ден по малко, колкото изпие. Скоро съвсем ще ги спрем.
Palia, съгласна съм, че с изписването на 12 вида лекарства ще се замисля сериозно преди да ги купя дали да не се обърна към някой друг.
Мечка Малинарка, дано при нас да е случая в който да не се обадят повече коликите, защото повече от седмица сме вече без.

Надинка, хомеопатичните лекарства не се пият! Достатъчни са няколко капки под езика.

# 624
Благодаря ви за вниманието, както казах спирам Хамомила, ще я давам само при криза както е споменала Мечка Малинарка, по 5 гранулки разтворени в малко водичка.   bouquet

# 625
Кризата може и да не е за хамомила. Има няколко лекарства, най-показани за колики, а като цяло заедно с останалите, чиято картина може да направи бебето, хич не са малко.

# 626
Nikolle, аз също се обърнах за съвет тук, като преди това четох много и явно се обърках или стреснах. Аз ползвам Хамомила 15 на Боарон против колики на бебето ми, тук ме посъветваха да ги спра  или както като на теб да изчетеш информацията от първа страница. Е, аз нямам време да изчитам за хомеопатията, нито да я изучавам и затова се чух с един хомеопат, който ми каза да продължа да си давам хамомила и че няма нищо страшно, това е лайка, както давам чайчето от копър. За сега поне съм доволна, колики нямаме. Така, че според мен по добре намери някой с практика, не само теория. Simple Smile

Поне другия път ако има колики бебето, чуйте се пак с хомеопата. Съществува вероятност (и то не малка) да бъде съвсем различен подхода.

# 627
Кризата може и да не е за хамомила. Има няколко лекарства, най-показани за колики, а като цяло заедно с останалите, чиято картина може да направи бебето, хич не са малко.

какво имате предвид под "чиято картина може да направи бебето", съществува някаква странична реакция след приема на Хамомила? Каква картина по различна от нормалната - да реве, да го боли, да се свива, може да се появи.

# 628

Поне другия път ако има колики бебето, чуйте се пак с хомеопата. Съществува вероятност (и то не малка) да бъде съвсем различен подхода.

Мисля, че няма да посегна към хомеопатия повече, защото се натъкнах на много различни мнения. Без да обидя някого, моля ви, нищо против хомеопатията.

# 629
Благодаря за отговорите. След като и тази нощ нослето продължи да хърка, че даже и повече реших да ги спра. Ще изчакам няколко дена да видя как ще реагира организма.
За уточнение 12-те препарата не бяха предписани наведнъж, а ги редуваме в рамките на тези 2 месеца на принципа "проба - грешка" Sad

Общи условия

Активация на акаунт