КЛАСИЧЕСКА ХОМЕОПАТИЯ СПОДЕЛЯНЕ НА ОПИТ И ЗНАНИЯ 25

• 40 077
  • 758
  •   1
Отговори
# 630
Кризата може и да не е за хамомила. Има няколко лекарства, най-показани за колики, а като цяло заедно с останалите, чиято картина може да направи бебето, хич не са малко.

какво имате предвид под "чиято картина може да направи бебето", съществува някаква странична реакция след приема на Хамомила? Каква картина по различна от нормалната - да реве, да го боли, да се свива, може да се появи.

Например може да не му минава болката в коремчето при силен натиск.

# 631
Или да иска да го държите на рамо. Или да иска силно друскане и тогава да се успокоява, или да се разплаква още по-силно. Или да плаче жалостиво, или да пищи буквално. Доста неща...

# 632
И аз с едно въпросче ...
За нощното напикаване пиехме Беладона 200. В периода на изчакване след 10-тия ден се наложи да  взема Рута. Докато още беше на рута започна да кашля без да спира и без нищо друго. Зениците бяха много разширени и започнахме пак беладона, ама 30. Вярно, че още на следващия ден кашлицата намаля, а на третия съвсем спря. Детето през цялото време се чувстваше в отлична кондиция... - е, както обикновено, при нас хомеопатията действа безотказно при остри състояния.
Но стане ли въпрос за хронични: нощно напикаване, моята хипертония ... е, няма спирка. Каката я излекувахме от нощните й "подвизи" де, пак с хомеопатия.

Та, на въпроса: Беладона 200 за напикаване - резултат: 2-3 нощи сухи, после една с по 3 напикавания на вечер, после с по едно ... Никаква логика. А следващата беладона (30), не помага ли на 200 и на проблема с напикаването? Нищо че е друга потенция, пак е беладона.

# 633
Или да иска да го държите на рамо. Или да иска силно друскане и тогава да се успокоява, или да се разплаква още по-силно. Или да плаче жалостиво, или да пищи буквално. Доста неща...

Ами то това са признаците за колики. Имали сме ги всички- и съм друсала силно и съм пеела, и е пищяла, но явно когато боли си боли. И това е още когато не знаех за Хамомила. Иначе от самото начало на коликите та досега никога не съм спирала Саб симплекс, това са капки със симетикон, против задържане на газове и подуване на стомахчето, предписани от педиатъра ни.

# 634

Ами то това са признаците за колики. Имали сме ги всички- и съм друсала силно и съм пеела, и е пищяла, но явно когато боли си боли. И това е още когато не знаех за Хамомила. Иначе от самото начало на коликите та досега никога не съм спирала Саб симплекс, това са капки със симетикон, против задържане на газове и подуване на стомахчето, предписани от педиатъра ни.
Май не ме разбирате. Описвам различни картини на различни лекарства Grinning Има различни варианти. Когато си боли, наистина си боли, но всеки изразява и реагира на болка по различен начин. Както и да е. Намерили сте своето решение, което ви помага. Аз нямам какво да кажа по казуса ви, казах повече от достатъчно.  Александър ви наведе и на мисълта да помислите, че не е толков важно количеството изпито хом. л-во, а честотата, но някак го оставихте без отговор.

# 635
  • София
Моля,препоръчайте нещо хомеопатично за дъщеря ми/13г./,която е с лошо храносмилане,съмнение за гастрит,запек...Не искам от сега да започваме с лекарствата.

# 636
Моля,препоръчайте нещо хомеопатично за дъщеря ми/13г./,която е с лошо храносмилане,съмнение за гастрит,запек...Не искам от сега да започваме с лекарствата.

Отново Simple Smile Без да ми се сърдите - и аз така нахлух преди три теми - първо прочетете темата Информативно за хомеопатията. Няма как да се предпише каквото и да е без да е проучен случая с интервю при класически хомеопат. Което означава, че в края на интервюто ще ви бъде предписано ЕДНО ТЕЧНО ЛЕКАРСТВО и след около 30-40 дни ще имате повторна среща с хомеопата за проследяване. И междувременно е вероятно няколко пъти да се чуете с него, за да коментирате реакцията на жизнената сила на предписаното лекарство.

# 637
  • Страната на приказките
Здравейте, на 12-годишния ми син дерматоложка предписа множество кремове и лосиони за мазане (за акне) плюс силика 30 сутрин и туя 30 вечер по 5 гранули да ги взима в продължение на 4 месеца. Какво би станало от тези гранули? Не купих гранулите, не знам дали да купувам и кремовете. Какво бихте ме посъветвали, не ме пращайте да чета информативно за хомеопатията и не ме пращайте на класически хомеопат по принцип. Може ли някой да помогне с конкретен съвет - имам предвид конкретен класически хомеопат?

# 638
Пишете откъде сте, за да могат момичетата да ви пишат за хомеопатите си.

# 639
  • Страната на приказките
В София, благодаря предварително

# 640
Здравейте - имам въпрос - пихме Медорин около 10 дни и обривите ни намаляха , но после сменихме на Туберкулин и обривите се увеличиха и взе да се изпуска по малка и голяма нужда . В четвъртък сме на преглед . Тази ситуация за какво говори - подтискане .... newsm78 ...грешно лекарство или какво  newsm78

# 641
   Случаят с горчивината в устата още е в етап на параклинични изследвания. Хомеопатичното лекарство беше поръчано веднага, но пристигна днес. И от днес започваме хомеопатичното лечение.  Назначените параклинични изследвания относно пълната кръвна картина, чернодробни ензими и деференцялно броене не показаха никакви отклонения.  Ехографското изследване също не показа отклонения. Единствено TSH хормона е  леко завишен 5,55 mU/L. Поради което назначих консултация с ендокринолог .  Продължаваме с наблюдението.

# 642
Assamas, нищо лично, но терминът е диференциално Peace.

# 643
Рядко пиша и още по-рядко, като нещо ме подразни, обаче сега да си кажа. Това е тема за хомеопатия, нищо в поста на Assamas не е по темата. Тук мисля имам няколко колежки строителни инж. и не сме седнали да бистрим статическо оразмеряване на конструкциите, кофражни планове и армировки...Assamas, ако ти се говори за параклинични неща, ендокринология, стоматология или университети по медицина има със сигурност други теми, където това ще бъде прието с възторг. Тук си говорим за хомеопатия...Мерси за вниманието!

# 644
Шайн, благодаря от сърце за съвета.    bouquet

Части от тази картина ме навеждат на доста лекарства, включително и на нужда от миазмично лечение. Пиши ако искаш какво е казал ендокринологът после. (Ако още не се сърдиш, де Grinning)

Общи условия

Активация на акаунт