КЛАСИЧЕСКА ХОМЕОПАТИЯ СПОДЕЛЯНЕ НА ОПИТ И ЗНАНИЯ 25

• 40 032
  • 758
  •   1
Отговори
# 690
Yep, съгласна. Simple Smile

# 691
Алексче, и върху това потискане от обществото (включително мата, тате, баба и подобни обкръжаващи) може да се работи. И тази работа е строго индивидуална. И когато човек е готов започва да го прави.

Валин, аз имах такава стресова ситуация преди време. Първата вечер заспах изключително трудно и спах много лошо. След като обаче на втората това се промени и имах що годе приличен сън, реших да не се обаждам и не се обадих на хомеопата. Обаче наблюдавах, че този преживян стрес, върна неща които бяха позатихнали. Както и да е - ние сме обсъдили на проследяването каквото е трябвало в контретика. Мисля, другия път бих го потърсила. (Шока беше силен, след разказа на проследяването, даже беше споделено и лекарство от спешната аптечка, което е можело да бъде предписано.)

Мече, много си права, че трябва да си слушаме телата. Но и това като т.1 (виж по-горе) също се учи.  Joy Не знаех, че лютите чушки са против носталгични чувства. Ще помоля свекърва ми да насади повечко  Joy (картините на лекарствата са друга тема ..... много по-обширна от въпроса за потискането от диетата).

Аз не че съм спазвала, и не че ми е минавало през акъла, но непрекъснато някой покрай мен спазва някакви такива. И се замислих, дали така човек не си причинява доста повече вреда, отколкото полза. И дали не е по-добре човек да се научи на едно балансирано хранене (от всички групи храна - това значи и торти!) и добър двигателен режим (дори и само да пропуска ескалаторите и асансьорите), вместо да седи и да се тормози, че гъза му бил голям.

Съботни размисли Simple Smile 

# 692
Алексче, и върху това потискане от обществото (включително мата, тате, баба и подобни обкръжаващи) може да се работи.

Естествено, че може. Даже е много препоръчително да се работи. За съжаление не всички стигаме дотам.

За наднорменото тегло, храната и невротичните разстройства, свързани с нея, мога да пиша много, но не му е тук място.

# 693
А, не - има други теми по въпроса. Не ми е това идеята.

# 694
  • София
Моля ако някой в София разполага с Chelidonium 200 CH спешно да ми пише на ЛС.
Най-високата потенция в аптечната мрежа е 9 СH, купихме го като за начало, за да изкараме до понеделник.
Моля за извинение за спама, но тук ще се види от активни потребители, които евентуално имат лекарството.

Извън спама: децата чакаха Сънчо (порочен навик и доста опасен) и гледаха финала на предното предаване.
Уж хумористично, но яка пропаганда- назидателно се подиграха на "родителите, които се правят на много умни и не ваксинират децата си, а за сметка на това употребяват само хомеопатия"Втората блиц картина - имало и накаква друга група откачалки, нямало да засветят като крушки, когато всички засветят( в бъдещето), щото сега всячески избягват да близват ГМО.

Колко смешно по БНТ ...

Последна редакция: сб, 09 фев 2013, 21:00 от ЗаСлон

# 695
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
оф с тези ваксини.... Crossing Arms
и мъжът ми само намила и ми се подиграва, че съм гълтала топченца Twisted Evil

въпрос: туя има ли следната картина - схванат врат, болки към раменете и паралелно от 2те страни на гръбнака? в петък взех туя, но преди това леко ми беше схванат врата. сега се вложава, не мога да се завъртя, наведа и прочие. та, това отделна болка ли си е или туята вади нещо?

мога ли да ползвам едно мазило с арника и мента? моята хомеопатка ми казва да ползвам това, което ме кара да се чувствам по-добре...?  newsm78

чак в понеделник мога да се обадя на хомеопатката, не искам да я търся в неделя... Rolling Eyes

# 696
Хайде и вие сега Laughing, защо всеки един момент в живота трябва да се вкара в рамките на някаква невротичност? Нещата може да са далеч по-прагматични Wink.
От миналата година съм качила 2-3 кг най-вече поради по-малко тичане след детето . Това ми е точно един номер в номерацията на дрехите. От една страна тези кг ми се отразиха прекрасно на лицето и ми стоят добре на възрастта. Но само като се замисля каква сума трябва да инвестирам, за да подменя основно целия си гардероб , по-скоро клоня към това да се лиша от тези кг Simple Smile.

Та човек може и да няма никакъв конфликт със себе си като причина за диета.

# 697
 Joy

asyalein, още когато "залитнах" към хомеопатията, седнахме и поговорихме с мъжа ми много обстойно. Един умен човек би се повлиял от добре защитено верую. Щото...опитът сочи, че няма ли единство по някои въпроси.....

Аз отдавна телевизия не гледам, освен детски канали. Като реша, че вече изоставам, както наскоро се случи, "от модата", питам приятели или мъжа ми какво се случва "у политиката, у съседите" и т.н. Grinning

# 698
оф с тези ваксини.... Crossing Arms
и мъжът ми само намила и ми се подиграва, че съм гълтала топченца Twisted Evil

въпрос: туя има ли следната картина - схванат врат, болки към раменете и паралелно от 2те страни на гръбнака? в петък взех туя, но преди това леко ми беше схванат врата. сега се вложава, не мога да се завъртя, наведа и прочие. та, това отделна болка ли си е или туята вади нещо?

мога ли да ползвам едно мазило с арника и мента? моята хомеопатка ми казва да ползвам това, което ме кара да се чувствам по-добре...?  newsm78

чак в понеделник мога да се обадя на хомеопатката, не искам да я търся в неделя... Rolling Eyes

Ако си взела туя по предписание на хомеопата е по-добре да се чуеш с него.

? Може ли от един прием да бъде доказано ХЛ ?

ЗаСлон това за телевизията не го разбрах. Че и у нас се пуска за около час на седмица и малко не съм в час за какво иде реч.

Последна редакция: нд, 10 фев 2013, 11:16 от DarinaK

# 699
Привет! Simple Smile Миналата седмица ви писах с въпрос за хомеопат в Добрич и искам от сърце да благодаря на всички,които ми писаха и станаха причината да се срещна с една чудесна лекарка.   bouquet Още във вторник направихме прегледа (такъв,за какъвто само бях чела) и след  него на детенце изписаха Туя -1 гранула,еднократно. (Става въпрос за изчистване на последствията от ваксини - проблемна кожа,обриви,сърбеж).Пак ще ви занимавам, но искам да попитам - в реда на нещата ли е симптомите да се влошат след приема? Четох за някаква хомеопатична криза,но доколкото разбрах от прочетеното,тя протича с Т и човекът се чувства зле. Простете за невежеството ми, за първи път попадам в дебрите на класическата хомеопатия.Simple Smile След приема на гранулката се появиха нови участъци от проблемна кожа по ръцете на детенце и видимо всички проблемни зони го сърбят още повече от преди. Друго нищо му няма. Това добре ли е или не ?  Thinking

По-горе споменахте за "невежите родители",които не ваксинират и лекуват с хомеопатия децата си Simple Smile
Та се сетих за един много интересен доктор,с когото ми се наложи да се срещна преди една година, много "добър" и търсен специалист, много известен... та този господин ми обясни, че хомеопатията е извращение с децата и аз съм напълно откачена (това по повод,че детето ми е захранено ЧАК на 6м. и го кърмя). Аз честно си признавам, тогава не знаех за разликата между класическата и боаронската хомеопатия и успешно се лекувах с втората, затова му казах,че съм напълно доволна от този тип лечение и ще го прилагам и на детето си. Той ми рече, че това,че например на едно дете родителите са хомосексуалисти, не значело,че трябва и детето си да направят такова и то да се тормози. Laughing
Това сега ми е смешно като се сетя, ама тогава как се палех..... Laughing Mr. Green

# 700
Здравейте, отскоро лекувам детето с хомеопатия и сега му е първото по-сериозно заболяване. От 5 дни е с хрема и кашля от нея, боли го едното ухо и от 4 дни вдига температура. През нощта Т е 39.5-39.8*, а през деня поддържа 38,5-38,7*. Давах няколко пъти панадол през нощта. Давам Phosporus 30 CH и шуслерови соли.
Опитвам се да съм да съм търпелива, но много ми е тревожна тази дълго продължаваща Т, досега съм свикнала да го лекувам по друг начин, но твърдо съм решила да се пречупя. Колко дни е нормално да поддържа температура, как да съм сигурна, че не се развива нещо сериозно и че нещата отиват към подобрение, а не влошаване?

# 701
ХЛ и шуслерови соли не се приемат едновременно. А давате и алопатия (панадол) .... Едно от всички неща трябва да бъде избрано, така напълно се обърква организма на детето.

# 702
Здравейте, отскоро лекувам детето с хомеопатия и сега му е първото по-сериозно заболяване. От 5 дни е с хрема и кашля от нея, боли го едното ухо и от 4 дни вдига температура. През нощта Т е 39.5-39.8*, а през деня поддържа 38,5-38,7*. Давах няколко пъти панадол през нощта. Давам Phosporus 30 CH и шуслерови соли.
Опитвам се да съм да съм търпелива, но много ми е тревожна тази дълго продължаваща Т, досега съм свикнала да го лекувам по друг начин, но твърдо съм решила да се пречупя. Колко дни е нормално да поддържа температура, как да съм сигурна, че не се развива нещо сериозно и че нещата отиват към подобрение, а не влошаване?

Помолете хомеопата си да ревизира случая, особено ако болката в ухото я има и сега.

# 703
Помолете хомеопата си да ревизира случая, особено ако болката в ухото я има и сега.

Благодаря, ще настоявам. Чуваме се всеки ден с хомеопата. За болка в ухото каза да слагам капки Отипакс, досега не съм. Ухото на детето е чувствително на допир и не желае да го пипам, не се е събуждал, плачейки от болка.

ХЛ и шуслерови соли не се приемат едновременно. А давате и алопатия (панадол) .... Едно от всички неща трябва да бъде избрано, така напълно се обърква организма на детето.

Класически хомеопат е.  Не знаех, че ХЛ и ШС не са съвместими. За Панадола ясно, но го давам, само когато не мога да сваля Т по друг начин. Още съм нова, чета, информирам се и ме е страх да не се покачи още до 40. Досега никога не е вдигал такива високи Т, може ли да е вследствие на ХЛ, т.е. организмът започва да се учи как да се бори сам?
Колко дни е допустимо да поддържа висока Т?

# 704

Благодаря, ще настоявам. Чуваме се всеки ден с хомеопата. За болка в ухото каза да слагам капки Отипакс, досега не съм. Ухото на детето е чувствително на допир и не желае да го пипам, не се е събуждал, плачейки от болка.

Класически хомеопат е.  Не знаех, че ХЛ и ШС не са съвместими. За Панадола ясно, но го давам, само когато не мога да сваля Т по друг начин. Още съм нова, чета, информирам се и ме е страх да не се покачи още до 40. Досега никога не е вдигал такива високи Т, може ли да е вследствие на ХЛ, т.е. организмът започва да се учи как да се бори сам?
Колко дни е допустимо да поддържа висока Т?

От това, което пишете не мисля, че става въпрос за класически хомеопат. Дори и вие да не знаете, то той би трябвало да знае. Освен това виждам намесена и препоръка за капки за уши ..... и изобщо не виждам класически подход.

За висока Т има споделено по-напред в темата.

Общи условия

Активация на акаунт