КЛАСИЧЕСКА ХОМЕОПАТИЯ СПОДЕЛЯНЕ НА ОПИТ И ЗНАНИЯ 25

• 40 068
  • 758
  •   1
Отговори
# 15
  • Варна
  bouquet

# 16
То като се замисля, все пак дори лекарството, което ще има за цел да смекчи кризата, се явява нова болест с нови симптоми. В този смисъл разсъждавах, че се забавя процеса. А и всичко зависи от поносимостта на пациента
Ако има хомеопатична криза вследствие на неправилна потенция, тогава няма картина на друго лекарство. Ползват се методи за преодоляване на хомеопатичната криза и не се налага ново лекарство, т.е., нямаме нова болест. И  не се налага да се изживяват "адски мъки" Simple Smile
Моята криза не знам колко дълго време щеше да продължи, ако след втората седмица не занижихме реакцията на ЖС. (Аз пак ще кажа, че по мое желание изтърпях толкова дълго, защото ХЛ ми подейства, като едно мощно пробуждане, от което имах силна нужда. ) Накрая приех друго л-во и по този начин смекчихме силата на действие, което и търсихме като решение. Нови симптоми нямам, а си действа старото ХЛ, имам си специфичните усещания от него. А и преди дни,отново имах връщане на стари симптоми от преди 4-5 години.

Последна редакция: пт, 04 яну 2013, 15:40 от valin

# 17
Момичета, нали не си помислихте, че с няколко изречения може да обясни хомеопатичната методология? Simple Smile Има си най-различни случаи, всеки индивидуален. Въпросът с главоболията е особен въпрос, там си ума други методологии.
Провокирахте ме с тези 2 дни, за които се хванахте и уточних, че това е времето, за което приблизително минава високата температура при остри състояния с хом.лекарство. И споменах някои други причини за влошавания. Това не е цялата хомеопатия.
Мече, а ти според мен питаш за конкретен случай, ако не се лъжа Simple Smile Там е друго Simple Smile
Иначе, когато си има промяна на картината, има си промяна на лекарството.

# 18
  • Пловдив
То като се замисля, все пак дори лекарството, което ще има за цел да смекчи кризата, се явява нова болест с нови симптоми. В този смисъл разсъждавах, че се забавя процеса. А и всичко зависи от поносимостта на пациента
Ако има хомеопатична криза вследствие на неправилна потенция, тогава няма картина на друго лекарство. Ползват се методи за преодоляване на хомеопатичната криза и не се налага ново лекарство, т.е., нямаме нова болест. И  не се налага да се изживяват "адски мъки" Simple Smile
Моята криза не знам колко дълго време щеше да продължи, ако след втората седмица не занижихме реакцията на ЖС. (Аз пак ще кажа, че по мое желание изтърпях толкова дълго, защото ХЛ ми подейства, като едно мощно пробуждане, от което имах силна нужда. ) Накрая приех coffea и по този начин смекчихме силата на действие, което и търсихме като решение. Нови симптоми нямам, а си действа старото ХЛ, имам си специфичните усещания от него. А и преди дни,отново имах връщане на стари симптоми от преди 4-5 години.

Айде... Shocked сериозно ли това??? Thinking

# 19
Хвана ме Laughing Наистина трябва да обърна внимание на подобни случаи, за да си разясня някои неясноти. Е, предполагам всичко с времето си Peace

Тандонова, да, възможно е. Слой по слой може да се стигне и до травмите от раждането, ако междувременно не се понатрупат прекалено много нови травми и слоеве.

# 20
Ама, Мече, не съм искала да те ловя:) Аз да не съм ловец на мечки Simple Smile Горко на хомеопат, който не се учи постоянно и непрекъснато Simple Smile

Последна редакция: пт, 04 яну 2013, 11:37 от само за малко

# 21
  • Пловдив
Хвана ме Laughing Наистина трябва да обърна внимание на подобни случаи, за да си разясня някои неясноти. Е, предполагам всичко с времето си Peace

Тандонова, да, възможно е. Слой по слой може да се стигне и до травмите от раждането, ако междувременно не се понатрупат прекалено много нови травми и слоеве.

Peace А нужно ли е това достигане на толкова дълбоко newsm78

И Мече,какво ще кажеш по питането ми на стр.1 Rolling Eyes Peace

Последна редакция: пт, 04 яну 2013, 12:35 от tandonova

# 22
tandonova, да, за някои неща е необходимо да се стигне и до там. Кои неща - отново да се върнем на индивидуалността Simple Smile)) а някак мисля, че за някои и още по-назад трябва да бъде връщането.

# 23
  • Пловдив
Благодаря и аз за новата тема и за всичко споделяно! Hug   bouquet

# 24
  bouquet Peace

И...да питам...кое е по-важно или първо според хомеопатията-страха или заекването?Ако страха го причислим като "вътрешно" с-ние и ако е спазен принципа "от вътре на вън",значи че той трябва да се повлияе първи или...
Тандонова, не дълбай в Херинг тук. Първо не се знае дали страх е причина за заекването, щото заекването по принцип се свързва с потискане на мисли (вече съм ти го писала, но явно не си му обърнала внимание Grinning). Заекване може да се провокира от силен страх, но от случай до случай разлика да искаш...Друго, върху което може да мислиш - страховете се появяват много преди да се научим да говорим...

# 25
Да уточня за двата дни - имах предвид конкретно моето дете, а не по принцип и то за състояние, както само за малко добре го е определила - остро възпалително състояние.

Случвало ми се е детето да е точно в такова състояние и ХЛ да не си е свършило работата, след това второ, трето ХЛ и т.н, а хомеопата да ме убеждава, че това е защото е излекувал астмата от дробовете и проблема се е преместил в носоглътката и всичко това е криза. Добре, че не се стигна до операция, а минахме с два антибиотика и капки къде ли не.

Последна редакция: пт, 04 яну 2013, 13:42 от Mendoza

# 26
  • Пловдив
  bouquet Peace

И...да питам...кое е по-важно или първо според хомеопатията-страха или заекването?Ако страха го причислим като "вътрешно" с-ние и ако е спазен принципа "от вътре на вън",значи че той трябва да се повлияе първи или...
Тандонова, не дълбай в Херинг тук. Първо не се знае дали страх е причина за заекването, щото заекването по принцип се свързва с потискане на мисли (вече съм ти го писала, но явно не си му обърнала внимание Grinning). Заекване може да се провокира от силен страх, но от случай до случай разлика да искаш...Друго, върху което може да мислиш - страховете се появяват много преди да се научим да говорим...

Ма чакай сега...никъде не казвам,че двете неща са свързани Wink Питам принципно,ако ги имам и двете и изчезне първо заекването.То не е провокирано от този страх /поне не от този,който в момента действа/.

И какви ли мисли може да подтисне едно 5г. дете...не ми идва в момента на ум.

# 27
Mendoza, във вашия конкретен случай,  след като детето се е почуствало толкова зле, не е трябвало да се чака и 2 часа, да не говорим за дни. Имало си е нужда от бърза реакция.
Надявам се, че детемцето ви вече е по-добре.

# 28
  • в матрицата
ето ме и мен Peace

# 29
  • Варна
Здарвейте,отново имам нижда от помоща ви.Можете ли да ми кажете какво означават тези рецултати и може ли хомеопатята да се справи.
Гърлен секрет   Изолира се St.aureus      Не се изолира патогенна флора
Носен секрет   Изолира се Staphylococcus coa/-/MRS/+/      Не се изолира патогенна флора
.МОЛЯ,ОБЪРНЕТЕ ВНИМАНИЕ НА ЗАБЕЛЕЖКАТА!!Изолатът от носа - Stаphylococcus coa/-/ е МЕТИЦИЛИН резистентен/MRS+/. Групата стафилококи /MRS+/ e резистентна на ПЕНИЦИЛИНИ, ЦЕФАЛОСПОРИНИ,КАРБАПЕНЕМИ. благодаря ви предварително

Общи условия

Активация на акаунт