ЛАЗЕРНА ЕПИЛАЦИЯ - 3

• 18 632
  • 24
  •   1
Отговори
Появи се в мен интерес към тези процедури. Винаги първо търся информация от бг-мама. И не намерих нищо актуално. Ето защо пускам нова тема.
Надявам се да има интерес към нея и да се изпълни с полезни съвети и препоръки.

Лазерна епилация - 2

Как лазерът премахва космите?

Лазерът излъчва светлина в невидимия спектър, която прониква в кожата без да я наранява. Най-ефективен е при косми в начална (анагенна) фаза на растеж. Светлината се поглъща селективно от тъмните пигменти на космените фоликули, там тя се трансформира в топлина, което води до атрофия на луковицата и намалява способността й да произвежда косми, без да поврежда прилежащата кожа.

Безопасна ли е лазерната епилация?

Обезкосмяването с помощта на лазер е ефективен и доказан метод. Лазерът е уред, който може да бъде прецизно регулиран според фототипа на кожата на всеки пациент, като по този начин се гарантира ефективността на терапиите. Спазването на инструкциите и предохранителните мерки са изключително важни за безопаснотта на процедурата. Така, използването на мощния уред, адаптиран към съответния вид кожа на всеки пациент позволява ефективна и безопасна процедура.

Каква е разликата между лазерната епилация и другите методи за обезкосмяване?

Лазерната епилация е метод, който позволява третирането на относително голяма област от тялото в рамките на една сесия, като има дълготраен ефект и постепенно намалява количеството и качеството на новите косми.

Лазерната епилация перманентна ли е?

По-точно е да се каже, че това е метод за трайно обезкосмяване, осигуряващ прогресивно намаляване броя на космите, както и техния диаметър. След всяка терапия и в зависимост от това коя част от тялото се третира, процедурите се разреждат прогресивно от 2 пъти в месеца до 1 път на месец - месец и половина след няколко процедури. Като цяло, след завършване на пълен цикъл процедури обезкосмяването е практически цялостно и при нормален хормонален фон, клиентът може да разчита на перманентни резултати.

Всеки ли може да се подложи на лазерна епилация?

Като цяло всички хора от бялата раса могат безпроблемно да се подлагат на лазерна епилация.

Какво трябва да се направи преди лазерната епилация?

Задължително е да се пазите от слънцето поне няколко седмици преди лазерната терапия, тъй като тенът е противопоказен за тази процедура. Хората, които са на медикаментозно лечение трябва да предупредят лекуващия лекар за намерението си да се подложат на лазерна епилация, тъй като някои лекарства могат да доведат до свръхчувствителност към интензивната светлина. В такива случаи е най-добре да се отложи лазерната епилация до 1 седмица след края на лечението.

Как протича една сесия?

Лазерната епилация се предшества от депилация посредством един от следните методи:

Бръснене (само по посока на растеж на косъма, без контра): Прилага се при области, наситени с много, тъмни и дебели косъмчета (като тригъглник, бикини, мъжко лице).
Кола маска и карбонова боя: Това е много по-ефективен метод и се прилага навсякъде, където е възможно. Прави се стандартна кола маска (желателно е косъмчтата да са с дължина около 0,5 см). Следва нанасяне на специална хипоалергична карбонова боя в космените каналчета. Тази боя има 98% проводимост на лазерната светлина.
Екстракция на космите с пинсета + карбонова боя – Прилага се при много чувствителни и нежни места и навсякъде, където другите методи не са възможни.

Какви мерки трябва да се вземат след сесия лазерна епилация?

Препоръчваме Ви да използвате хидратиращи, успокояващи и туширащи червенината кремове в часовете след процедурата. Излагането на слънце или посещението на солариум са противопоказни. При слъчево време е желателно изполването на слънцезащитен крем.

Какви са минусите на лазерната епилация?

Лазерната епилация като цяло е безопасна процедура. За разлика от т.нар. фотоепилация или IPL (intense pulsed light), лазерните лъчи се фокусират под кожата и не засягат повърността й. При правилно изпълнение на процедурата странични и нежелани ефекти липсват.

Болезнена ли е лазерната епилация?

Лазерът произвежда серия светлинни импулси с честота на вълната 808 nm. Тя реагира с пигмента в космите и води до усещане за леко щипване или парване. Подобно е на ухапване от комар. При по-чувствителна кожа, няколко минути след като е осветена с лазера, тя може леко да порозовее и може да се появи усещане като от слънчево изгаряне, което отминава до 1-2 дни.

Колко време продължава една сесия лазерна епилация?

Всеки импулс на лазера третира област от около 1-2 кв. см. с десетина косъмчета. Продължителността на всяка сесия зависи от големината на третираната област. Епилацията на малки участъци като горна устна или брадичка тре около 15-20 минути, докато третирането на по-голяма област като бедро или подбедрица отнема повече време – около 2 часа.

Колко терапии са необходими?

Броят на необходимите сесии зависи от много параметри, най-важният от които е коя част на тялото ще бъде третирана и какъв е полът на пациента. Трябва да се има предвид също, че фоликулите, които са в телогенна фаза (почивка) не се влияят от лазерното лъчение. Като цяло, необходимо е да се направят от 4 до 8 сесии, в зависимост от първоначалното окосмение и степента на желаното обезкосмяване. Определени области, като лицето и гърба на мъжете, например, изискват повече сесии, чийто брой не може да бъде определен предварително.

Какви интервали трябва да се правят между сесиите?

Интервалите зависят от това в коя част на тялото ще се работи и от пола на пациента, като се разреждат прогресивно във времето. За области като горна устна и брадичка, интервал от 3 до 6 седмици е нормален.

# 1
Срамежливо да попитам някой нещо знае ли за обезкосмяването с Алма лазер? Предварително благодаря!

# 2
  • В твоето съзнание...
Записвам се и аз Simple Smile
Ще се радвам да прочета по актуална информация Simple Smile

# 3
Ама никой не пише... Cry

# 4
Здравейте,

На някой случвало ли му се е да му се появи повече окосмяване след продцедури с Лазер? Аз живея в Чикаго и тук е доста разпространен този метод на епилация, аз го ползвам от 4-5 години ( не съм запозната с точния вид на лазера който се ползва ) . Преди известно време започнах третирането на няколко нови зони и косъмчетата изпаднаха, но след известно време когато се появиха новите ставаха все по-тъмни, дълги и гъсти и това сериозно започна да ме притеснява.
Някой имал ли е подобен проблем?
За съжаление се налага да питам тук, понеже последния път когато се правих козметичката не владееше добре английски и не успя да ми разясни нищо...

П.П. Искам да кажа, че не взимам никакви хормони или медикаменти.

# 5
Аз няма да ти отговоря, Anastacia.
Защото не знам.
Запалих се за тези процедури, защото ми омръзна епилатора, депилатоара...и т.н.
Но няма интерес и никой не споделя.
Старата тема също е стара.
Да не би да са недоволни хората  newsm78

# 6
Най-накрая тази година се организирах да направя един пълен курс на процедурите. Имам много приятелки, които са доволни, но все не се наканвах на започна.
Жалко, че темата не е така посещаема.
Аз се сблъсквам с един проблем и се надявах тук да намеря мнения по въпроса.
При процедурите се сменят две лекарки, като едната работи с много по-голяма мощност на импулсите. След такава процедура кожата ми за няколко часа е като опърлена. При другата лекарка не усещам нищо след процедурата.
Дали по-голямата мощност на импулсите означава по-добър ефект?
Защото усещането не е много неприятно, а мога да избирам при коя лекарка да ходя.

# 7
Най-сетне някой да сподели!
Иска ми се, ама поради липсата на актуални мнения, не смея...

# 8
Здравейте!

Аз съм си правила и фотоепилация и лазерна. Препоръчвам лазерната - по-малко вредна е и по-малко боли. По-ефикасна е!
В Пловдив съм обиколила всичко възможно за лазерна - няма кой да препоръчам! Мога само да предупредя да внимавате с разни малки съмнителни студиа - на едно такова ме изгориха доста добре!
Доволна съм от Версус в София! Екип от лекари са, запознах се лично с шефа им, който също си прави лазерна епилация, млад и еродиран човек, който постоянно разработва бизнеса си! Студиото до скоро беше САМО за лазерна епилация!!! Сега вкараха някакви новости.
Аз имах кофти косми на много места - повечето изчезнаха. Там, където бяха руси и не хваща пък от бръсненето започнаха да стават тъмни и сега ще стават за лазерна, но пък аз спрях да ходя, защото имам разни хормонални смущения и няма чак такъв ефект. Но определено се родих с тази лазерна! Особено от колената на долу имам останали много малко косми, а преди беше ужас просто!
Заслужава си да се вложи в това.

# 9
Здравейте. От доста време си правя лазерна епилация. За първи път попаднах на най-уникалната и съвременна технология - АЛМА лазер в Център за Естетични процедури БАМБОЛА (София, бул.Ал.Стамболийски 34). В изключително приятна атмосфера си направих епилация на цяло тяло и за моя изненада процедурата беше абсолютно приятна и безболезнена. Има уникален ефект, горещо ви го препоръчвам Simple Smile

# 10
ето ви и сайта за процедури с АЛМА лазер - http://www.bambola34.bg

# 11
Здравейте,
Аз също много време търсих инфо по темата за лазерната епилация и дори я пробвах за около година и половина. Няма смисъл да казвам името на центъра, нито докторите, работещи в него, нито колко пари "налях" без особен резултат. Казаха ми, че след 6-та процедура мъхът около устата ми ще изчезне, а и след 18-я път все още го имаше. И когато вдигнаха рамене, че резултат няма, ме посъветваха да си изследвам хормоните - резултатите бяха в норма. Не мога да опиша ужаса през тези месеци да трябва да се бръсна в тази зона, за да можело лазерът да действа по-успешно при по-дебели и тъмни косми. В крайна сметка след 10-та процедура се махнаха 3-4 наистина такива косми (то пък оставаше на всичките мъки и те да си седяха!)
За мен истината за лазерната епилация е следната: за средно статистическата българка (със "средностатистическо" окосмяване) тя е ефективен метод за окончателно обезкосмяване само за зоните на мишниците и бикините, т.е. там, където има дебел и плътен (тъмен) косъм. За останалите места - хвърляш пари на вятъра, съсипваш се с бръснене, и останалите косми, третирани с лазер стават по-дълги и вече по-видими, и все така си стоят на мястото си.
Махнах за 3-4 процедури единствено космите под мишниците. Бикини зоната не съм третирала, там и парите ми дойдоха вече са твърде много.
Продължавам с кола-маската, макар че тази, която от няколко години повсеместно се използва от козметиците - прозрачна и течлива като мед /за бикини зоната и мишниците/ и от нещо като рол-он-и /за останалите части/ не струва - къса косъма (това го твърдят и самите козметички). Винаги, когато мога отивам в родния ми град /не е софия/ и там козметичката ми използва вида кола-маска, който повечето от вас помнят отпреди 10-15 години и повече. Той е за многократна употреба (някой би казал, че не е хигиенично) и не пропуска и косъмче.
Дано съм била полезна с инфото.

# 12
Здравейте и от мен.Аз съм  доволна от лазернната епилация като цяло .Ходила съм  къде ли не и все с измамни уреди ме правят. Ефекта все е временен.Единственото място,от което съм доволна и нямам един косъм е Лазерния епилатор,който ползват в клиниката "Леге Артист".Не съм сигурна точно как се казва.На сайта им го пише.За мен са по- важни трайните резултати.
От другите фалшиви апарати съм чувала,че имат мн странични ефекти като повече окосмяване или пък космите изобщо не махат.
Общо взето това е моят опит с лазерната епилация и се радвам,че не се отказах още в началото,когато се разочаровах.Сега не съжалявам и съм много доволна.Ако някой се интересува от нещо по-конкретно -да пита.Ако мога ще отговарям.Все пак не съм специалист

# 13
И аз чух добри отзиви за "Леге Артист", но те са в Стара загора Sad

# 14
И въпреки всичко смятам,че си струва.Дето ще обикалям тук и там и ще хвърля маса пари-предпочитам вече да играя на сигурно .То и без това се ходи на няколко месеца веднъж и после забравяш що е туй косъм и не се занимаваш повече Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт