Професионални серии за коса - тема 46

• 64 477
  • 762
  •   1
Отговори
# 315
  • София
Не мога да отворя линковете, както и самия сайт. Може ли да ми напишеш имената на нещата, които ми препоръчваш  Praynig
Гледам някои неща дето ми хващат окото в ягодката http://bg.strawberrynet.com/haircare/l-oreal/professionnel-exper … ic/128589/#DETAIL
http://bg.strawberrynet.com/haircare/l-oreal/professionnel-exper … nse/87345/#DETAIL
Дайте си мнението.

Първата маска на Лореал е поддържаща, тя се ползва след като се сложи ампула ботокс и се запечата с друга маска, не с поддържащата. Тази поддържащата се използва, за да запази интрасилана в косъма по-дълго време.
За интенс рипеър не мога да кажа, не съм я пробвала.
Междудругото аз съм със суха, изрусена коса. Не съм пробвала дийп кеър на Лакме, но това е протеинова серия и ако се спреш на нея трябва да имаш предвид, че между ползванията й трябва добра хидратация.
Една приятелка е много доволна и от Repair серията на Лакме, аз съм пробвала мострички и на мен ми се стори добре.
Междудругото, много хубав е еластисайзер екстрийм на Филип Кингсли, на мен ми прави косата страхотна. Филип Кингсли също има една серия Moisture, в която има силно хидратиращ шампоан и балсам. За мен балсама беше едно от най-добрите неща, които съм пробвала, но той не е подходящ за тънки коси, които търсят обем, защото той по-скоро отнема от обема.

# 316
Днес си поръчах Silk keratin на CHI но четох във форума, че ако ползваш протеини трябва да подхранваш много косата. Каква маска на Керастаз бихте ми препоръчали, решила съм това да е следващата марка. Косата ми е изрусена и изтощена.

# 317
Момичета, имам едно предложение Simple Smile
В много други форуми за коса е така (но понеже са само за коса си го слагат в подписа).
Не е ли по-добре, при всеки пост да си пишем примерно в началото: боядисвана/естествена; права/къдрава/чуплива; суха/мазна; дълга/къса; дебел/тънък косъм;  ...
Така всеки ще знае за каква коса става дума и ще може са си следи мненията на хора, чиито тип коса е като неговия.

Как мислите? Дали ще е полезно?
Може да го пишем като текст в подписите си  Laughing

Това са добри предложения. Следейки форума открих, че с няколко момичета имаме сходни коси и харесваме едни и същи продукти. Разгледах из нета и видях, че в блога на Medusа Gorgona има подходяща класификация, преведена на български. Можем да я сложим на 1 страница и според нея да определим типовете коса. http://medusagorgona.wordpress.com/2011/07/07/%D1%81%D0%B8%D1%81 … 0%B0%D1%82%D0%B0/Тъй като темата е за професионални серии, логично е да въведем още 2 критерия- цвят и третирана коса.  
Напр. : bla - black, br - brown, re- red, blo - blond
             tr - chemically treated , ntr - non chemically treated

Не е толкова сложно, при тези параметри моята коса е 2a/F/ii/blo/tr

# 318
  • София
Днес си поръчах Silk keratin на CHI но четох във форума, че ако ползваш протеини трябва да подхранваш много косата. Каква маска на Керастаз бихте ми препоръчали, решила съм това да е следващата марка. Косата ми е изрусена и изтощена.

Без да съм я ползвала доста добри отзиви чета за маската олео релакс - http://zlatnaribka.com/izglajdashta-maska-za-suha-i-nepokorna-ko … html#.UOwnL6zOJIw.

# 319
  • in a Lovesong
Вчера направи нещо необичайно за мен-комбинирах продукти от различни марки и серии Crazy Единствените ми такива комбинации са били на дълбокопочистващия шампоан Вела Пр+Орофлуидо маската или Милк шейк Йогурт.Но вчера от тази комбинация:
http://zlatnaribka.com/shampoan-za-kydrava-kosa-redken-fresh-cur … html#.UOvdDqxfTXQ
http://zlatnaribka.com/maska-za-suha-kosa-loreal-intens-riper-20 … html#.UOvtRKxfTXQ
И оформяне с този крем:
http://zlatnaribka.com/_details/deep%20care%20trea.jpg
косата ми стана наистина УАУ...Точно каквато винаги съм я искала,с обем,блясък,меки нежни къдрици без клечки,слепване,смачкване...Нямам думи.Дори днес все още косата е точно толкова хубава като вчера.Жалко че най-вероятно при втория опит ефекта няма да е така поразителен.
bubka  имам подозрения, че имаме подобни коси  Mr. Green Комбинацията ти наистина ме заинтригува  Whistling Ще се радвам да споделиш след втория опит как са нещата  Peace

Аз днес за трети път пробвах една такава смесена комбинация и съм страшно доволна Simple Smile Резултатът е меки и живи къдрици, обем и супер блясък  Crazy  
- шампоан Шампоан за изтощена коса ApHogee Damaged Hair 473 мл между другото много се колебаех за този шампоан, защото преди това четох тук, че е доста силен и исках да взема розовия, но в Рибката беше свършил и в крайна сметка взех този и съм страшно доволна от избора си  Peace
- маска не съм ползвала, защото исках да видя действието само на шампоана
- и накрая Крем за оформяне на къдрици Macadamia Reviving Curl Cream 250 мл съвсем малко, колкото лешник + едно изпомпване на кристали LineaBio(само такива имам  Embarassed )

Питанката ми към вас е каква маска да комбинирам с тези продукти  newsm78 И ми се иска да заменя тези обикновени кристали с някое олио от напоследък нашумелите  Mr. Green Кое е най-добро според мнозинството тук?   bouquet

п.п според класификацията аз съм 2a/M/ii/br/ntr

Последна редакция: вт, 08 яну 2013, 16:19 от baby_jeiny

# 320
  • София
unterdenlind,

много добре! ако измислим една легенда и после всеки да си пише само съкращенията
Но да има и тънък/дебел/мек/твърд косъм и суха/мазна .. да е по-подробно

ама май в подпис е най-удобно..

# 321
Опс, не съм видяла, че вече има отговор..
Hug    bouquet
Иначе маската на ЛП интенз рипеър е хубава Peace
baby_jeiny,ще споделя непременно Peace Косата ми е нормална,чуплива,фин косъм,боядисана...

# 322
unterdenlind,

много добре! ако измислим една легенда и после всеки да си пише само съкращенията
Но да има и тънък/дебел/мек/твърд косъм и суха/мазна .. да е по-подробно

ама май в подпис е най-удобно..

Това за тънък/дебел косъм е точно класификацията F, M, C , като тя обхваща  и мек и твърд /дадено е в текста/. За мазна и суха - дайте идеи. Може dr - dry, o- oily.
Аз вече вкарах типа коса в подписа си.

# 323
  • София
И аз. Ама без кода. Така простичко ги изброих Simple Smile

# 324
  • в 1001-та нощ

различните видове протеини действат различно на косата, специално копринените я хидратират и омекотяват, затова  първо пробвай продукта, виж  как ще ти се отрази и тогава прецени от какъв балансиращ продукт имаш нужда  Peace

# 325
И аз. Ама без кода. Така простичко ги изброих Simple Smile
Тогава си 3a/F/?/?/ ntr/dr - трябва да добавиш гъстота/цялостен обем и цвят.
 Погледни в класификацията от статията, защото има различна степен на къдравост и е описано как да прецениш обема на косата.

# 326
  • София
май така е по-добре?

# 327

Знам ли, аз с този профил влизам и в други теми и не съм сигурна, че искам така да изглежда подписа ми там. С кодовете е някак си по-завоалирано, но нека кажат и другите.

# 328
Получи се това при мен 2c, m, iii, blo, tr
но докато запомня всичките му съкращения Rolling Eyes ще трябва да гледам легендата нон стоп Blush

# 329
bubka, след крема активатор за къдрици нещо правиш ли косата - ролки, преса, мачкане?

Общи условия

Активация на акаунт