Тенерифе - идеи?

• 71 112
  • 404
  •   1
Отговори
# 330
Тоест има шанс да си вземем и кола на място, така ли? Защото мислихме да я резервираме от сега уж за по-сигурно. Повечето мнения сякаш бяха такива.

# 331
Миналата година взехме кола от CICAR направо от летището. Чисто нова опел корса. 140 евро беше за седмица. Горивото беше така - вземаш на половин пълен резервоар и връщаш пак така. При връщането никой даже и не си направи труда да погледне колата. Взеха ключа и толкова.

# 332
Тоест има шанс да си вземем и кола на място, така ли? Защото мислихме да я резервираме от сега уж за по-сигурно. Повечето мнения сякаш бяха такива.
Има и шанс да не вземеш на място или ако вземеш да е на двойна цена.

# 333
  • SF
По-скоро няма да е двойна цената.

# 334
Здравейте ,предстои ми пътуване до Тенерифе и имам въпроси към туристи посетили острова.
Мога ли да закупя билети за Лоро парк на място ,а не онлайн ,има ли вероятност да няма билети  в деня на посещението?И още един въпрос някой може ли да ми каже каква цена е входа за комплекса с езерата с морска вода Лаго Мартианес?
Благодаря Ви
Желая Ви прекрасен ден

# 335
  • София
LILAC66 билетите за Лоро парк можете да купите на място .

За Лаго-то не си спомням точно , но не беше скъпо , то си е като градски плаж. Особеното беше , че като влезеш , не може да излезеш и пак да влезеш с билета .

# 336
Благодаря за бързия отговор, SILI.
Спорен ден!

# 337
Здравейте ,предстои ми пътуване до Тенерифе и имам въпроси към туристи посетили острова.
Мога ли да закупя билети за Лоро парк на място ,а не онлайн ,има ли вероятност да няма билети  в деня на посещението?И още един въпрос някой може ли да ми каже каква цена е входа за комплекса с езерата с морска вода Лаго Мартианес?
Благодаря Ви
Желая Ви прекрасен ден

За езерото 5,50 на човек, 2,50 чадър и т.н.
https://lagomartianez.es/entradas/
Вътре обаче е по-скъпо от средното за Тенерифе, говоря зя ядене и пиене.

За Лорото е добре да си ги купите онлайн предния ден и да сте от първите когато отваря, защото после става ад от хора.
https://www.loroparque.com/ticketsonline/es/paso1
Ако ще ходите на водния парк, има 10евро намаление, ако се купи общ двоен билет.

# 338
Alexslav,много благодаря  за изчерпателния отговор!

# 339
Alexslav,SILI,посетихте ли Ботаническата градина в Пуерто де ла Круз ,заслужава ли си да отделя време за нея ?И още едно питане :има ли някакви характерни за острова сувенири ?
Всяка информация ,която ми дадете ще ми е от полза.
Благодаря Ви
Поздрави

# 340
Ботаническата е малка, вижда се за 30мин и е евтина, не е нещо особено.
Типични сувенири са кремове за лице, тяло и сапуни с алое.
Мохо, има готови като кетчуп на консистенция, има  и сухи на прах и се правят когато искате.
Вина

# 341
Сърдечни благодарности ,че ми отделихте време за отговор ,Alexslav.

# 342
Здравейте Simple Smile
Искам да попитам февруари месец в Тенерифе става ли за плаж? За тази цел южната част ли трябва да избера? Хотелите имат ли отопляеми басейни? Аквапарк Сиам работи ли целогодишно? Благодаря предварително Simple Smile

# 343
Здрасти.☺️
И зимата става за плаж стига да е мека зимата, защото имаше една зима беше много студено и през деня виждах хора с якета по плажа, но слънце печеше, но пък имаше друга зима само "калими" и беше гореща зима, зависи как ще се случи, но при всички случаи става за плаж. През ноща задължително с връхна дреха, защото духа вятър както на морето в България. Иначе водата в океана е студена дори и през лятото. Почти винаги в южната част е най- топло и приятно като време. Лос кристианос, Лас америкас и Фанябе са най-посещавани, иначе за виждане и за обикаляне в северната част също е интересна. Почти всички големи хотели имат отопляеми басейни, но дори ако нямат басейнът се затопля през деня от слънцето. Абсолютно всички аквапаркове, градинки, атракционни места са отворени и работят целогодишно. Може да си закупите билети за тях онлайн или като отидете на място.
Има също така много ресторанти на българи, ако искате да ги посетите. 😋
Приятно изкарване.

# 344
Някой ще ходи до Тенерифе и ще посети български ресторант за замразени кебапчета?
Българските ресторанти в цял свят се посещават 90% от българи с носталгия към късния соц и изобщо по България.
В повечето случаи ястията са скъпи и по-зле от крайпътно заведение у нас.
Февруари е най-неблагоприятния месец за плаж и посещение на островите.
Да, става, ама от 12-те месеца е най-зле, почти също  толкова зле е март.

Общи условия

Активация на акаунт