възстановяване след операция ог дискова херния

• 32 023
  • 18
  •   1
Отговори
# 15
Здравейте ,оперираха ме преди 5 дена в Токуда от дискова херния.Изписаха ме твърде рано на третия ден .,не бях готова ,но казаха че в къщи ще  се възтановявам.Моля ако някой се включи да ми пише .За след оперативния период. Колко време да лежа, да стоя права , да си помагам ли с нещо.Много се страхувам да не   излезе пак рецидив ако се движа и стоя  права!Лекарите са мн добри оператори!Но нямат време за подробни напътствия.Предварително благодаря !Искам да чуя от първо лице човек който е минал през това!Много съм изплашена ,защото претърпях  4 години нечовешки болки и чака сега се реших!!

# 16
  • Калифорния
Не е добре да се залежаваш. Колкото по-често се движиш, толкова по-бързо ще се почувстваш добре. За да няма рецидив трябва да се пазиш от вдигане на тежко и от много резки движения, но също и трябва да заздравиш гръбните мускули, което с лежане няма да стане.

# 17
Благодаря ти много anni_to за съвета.!Аз не съм от хората които ги свърта на едно място.Преди няколко днк направих  една по продължителна разходка около 600 метра  и от тогава  започнах да куцам?!Май пренатоварих нещо.Така се паникьосах от това куцане.???Нерва вече боли по малко ,но хирурга ме предупреди ще хернията е мн голяма и дълго време нерва е бил притиснат.Ще трябва да се въоръжа с търпение.Правя леки упражнения , които свалих от нета ..Ще изчакам още малко и ще мисля за физиотерапия или санаториум..Моля ако има някой който е бил опериран да ми пише как е протекъл възстановителния му период.Предварително благодаря!

# 18
  • Калифорния
ми аз съм оперирана два пъти, но нямаше възстановителен период. Просто продължих да си живея както до преди хернията Wink Но аз се оперирах 2 месеца след като почнаха болките и не съм чакала години. В твоя случай сигурно ще е по-тежко.

Втория път ходих и на физиотерапия. Не забелязах да има ефект, ама ми дадоха дълъг болничен заради нея, така че не се оплаквам Simple Smile В Панчарево бях.

Общи условия

Активация на акаунт