Сингапур и Куала Лумпур 2013 – 2018 г.

• 51 132
  • 298
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Inka777, не се притеснявай, приятелю, бързо се минава Peace.
Ние два пъти влизахме в Индонезия newsm78.
Първият път през Джогиакарта на остров Ява и вторият път през Денпасар в Бали.
На Ява визите ни ги сложиха за около пет минути, макар, че самолета беше пълен. Хубавото бе, че повечето пътници си бяха индонезийци и ние бързо си платихме на гишето, а след това и не чакахме на дългата митническа опашка. там са две паспортните гишета. И с визите бяхме по-малко.
На Бали също минахме бързо, около 15 минути. Формулярите си ги попълвате в самолета, стюардесите ви ги дават. Освен нашия самолет бяха кацнали още два, повечето от пътуващите бяха чужденци, но гишетата са много и се минава бързо. Гледаш уж една дълга опашка, но тя се пръсва на 6-7 гишета и за 15 на минути минахме Simple Smile. Разбира се има и митничари, които веднага те захапват и ти предлагат ВИП експрес преминаване срещу 20 долара  #Crazy #2gunfireна човек, но не си заслужава да давате такива пари за такова кратко чакане.
Интересното бе друго, че двете визи, които ни ги сложиха бяха съвсем различни. Уж една държава- Индонезия, пък различни визи hahaha.
Запазил съм ги, ще ги сканирам и кача в пътеписа като стигна до Индонезия, но сега е наред Малайзия hahaha

# 121
roje 22, както винаги вълнуващ и всеобхватен пътепис. Честно, досега на български език не бях чела толкова описателни, пълни с нужна информация пътеписи.  Peace
Сега подготвям от споделеното от теб екскурзия до Дубай за началото на 2014г.
С нетърпение чета всичко написано от теб. Hug

# 122
Мерси за отговора roje. Ако мислиш за отваряне на тур.агенция се включвам без никакви резерви  Laughing Sunglasses Laughing
Посъветвайте ни колко пари кеш да носим?

# 123
  • София
Debora, благодаря ти Hug пътеписите ми са пълни с инфо, защото мисля, че това най-много интересува хората, които искат да пътуват без агенции Simple Smile. Ако ти е необходима каквато и да е информация за пътуването ви до Дубай може да пишеш или в темата за Дубай или да ме питаш на лични. С радост ще ти помогна доколкото мога
хехехе, благодаря, Inka777 PeaceНо ако направя туристическа агенция тогава няма да давам безплатно тази информация както сега го правя, за да помагам на тези, които пътуват самостоятелно. Simple Smile Затова по-добре пътуването да ми е хоби. Има достатъчно знайни и незнайни тур. агенции и оператори, за да стават с една повече hahaha
Колкото до парите кеш това е много относително. Забравих колко човека ще сте. Само ти и жената ти или и децата ще идват. Но поне едно 100 долара на ден ще ви трябват. И то при положение, че не плащате много за транспорт или входове на забележителности и атракциони, а ги използвате само за храна и напитки /не забравяй, че жегата там е страшна/.
Защото само около 50 долара на ден ти е транспорта. Да наемеш  кола и шофьор, за да ви разхождат през деня. И храната като сложиш, която в никакъв случай не е по-евтина отколкото в магазините или  заведенията в България.Под 15 долара на ядене за човек трудно ще консумираш нещо свястно и без да се притесняваш, че няма да те свие стомаха.
Така че според мен поне едно 1200-1500 долара минимум трябва да имате за 11 дни за най-необходими разходи без да се разпускате много със заведения и забавления. newsm78
Могат и други да споделят мнения дали ще им стигнат тези суми.

Последна редакция: пн, 24 юни 2013, 10:11 от roje22

# 124
Да...горе-долу и аз направих такава сметка,пък където може ще плащам с кредитна карта . Ще водим с нас големия син( на 10 г ) ,т.е. трима ще сме .
За Бали резервирах кола + шофер ,за 3 дена (около 90-100Е ще дойде ) ,обаче за другите места ще сме с обществения транспорт и с БигБуса.
Ех ,че не ме свърта вече Laughing Laughing Laughing..

# 125
Само да добавя към вече казаното, че ние на Бали сме яли и за $13-15 двама човека в хубав ресторант за вечеря.

inka777, ние минахме в Джакарта ужасно бързо на гишето за визите. По някаква причина нямаше други туристи, чакащи за там и за 2-3 мин бяхме готови двамата с мъжа ми. За другите летища не знам как е. Тайландските визи си ги сложихме от България, защото беше достатъчно бързо и лесничко, тъй че в Банкок не сме чакали за това.

roje22, плакнах очички из красотите, които сте посетили и чакам продължението! Страхотно, че отново си описал подробно всичко, защото действително пътеписът ти не е просто художествено описание, а изключителен справочник. Така че едно голямо БРАВО от мен за пореден път!  Hug
 Simple Smile

# 126
Довечера тръгваме .
Благодаря на всички за съветите и специално на roje .

# 127
  • София
Довечера тръгваме .
Благодаря на всички за съветите и специално на roje .

Inka 777, като не можах да ви пожелая на добър път преди две седмици да ти кажа сега поне добре дошъл Hug Успях да видя вече чудесните ви снимки във ФБ, малкия е толкова щастлив, че няма как да не сте прекарали добре Simple Smile.
Успели сте да бъдете и сред щастливците, допуснати до инфинити басейна на Марина Бей Сандс Peace сега очакваме с нетърпение да ни разкажеш за пътуването ви, за да можем и ние да се насладим заедно с теб на прелестите му Simple Smile

# 128
Здравейте ,
Е свърши пътуването ...Спомените които останаха са незабравими.
Roje ,опитах се да напиша няколко реда които да отразят вълненията ни  около пътуването  във ФБ,но далеч не може да се мери с твоя пътепис .Пускам го и тук ,все още не завършен :
(използвам nick-a на съпругата ми Simple Smile както и съответния разговорен жаргон .За което предварително се извинявам:)

THE НАЧАЛОТО...
Имам си списък с МЕСТА които трябва да ВИДЯ преди да умра ...Амбициозен е... Mного са и все далечни ...Мислите ми бяха насочени на много туби бензин/керосин разстояние.Започвайки с Tierra del Fuego-Огнена Земя ,Патагония , Ушуая-края на света , Ел Калaфате , Амазония , Наска , Мачу Пикчу и Титикака, ,Йордания ,Иран,Пакистан , Арабския Полуостров ,Израел-Обетованата Земя ,Египет , Монголия ,Тибет ,Китай ,Япония ,Малайзия и Индонезия...до Северното Сияние , Африка,Австралия ....Един куп острови насред океaна..Демек исках да обиколя света...На някои места бях вече ,но пък изникваха други..нови...Префърцунената Европа не ме привличаше отдавна...Има желание ...чEкай да видиме как щеше да стане....За всичко беше виновна една книга ,прочетена в моето детство ..Жул Верн и ”Децата на Капитан Грант” ...не си спомням колко пъти я бях препрочел...отпечaтъка бе поставен... ,ще се пътува ...НЕМА връщане назад...

THE ПОДГОТОВКАТА ...
Организираните екскурзии нещо не ме кефеха..”Аре всички да се обърнат наляво,пред вас е еди-какво си ...имате 20 мин на разположение за разглеждане на... ,5 мин за изпикаване и беж към автобуса...Oтдавна бях излязъл от казармата..Искам СВОБОДА,да планирам както на мен ми е кеф ...Затова всичко в предстоящата авантюра беше самоорганизирано , от мен...Включваше някои от местата описани по горе ....Отне ми месеци ровене в нета ,проучване ,наблюдаване за да хвана най-добрата цена за самолетни билети, резервиране на коли,хотели ,визи ,забележителности...След ДУБАЙ си „бЕх повервал”...ТРЪПКА ЖЕСТОКА ,НАРКОТИК...Жена ми спомена няколко пъти думата „развод” ,щото ме гледаше как цъкам в нета и веднага криех страниците когато тя влезеше в стаята...хе-хе ,сигурно си е мислИла ,че цъкам в елмаза или гепиме точка ком ....И така до момента в който не разбра какво планирам ...разбра го преди 2 седмици преди заминаването...Билетите бяха резервирани още през м.Март,2013, с Malaysia Air и Air Asia,..Една вечер ,някъде след полунощ ,докато пиех второ Виски...нЕкакси вече се бЕх самоубедил ,че сумата е абсолютно приемлива...казах си „К’во пък толкова”...натиснах бутона “Confirm Payment”… най-сладко изхарчените пари в живота ми ...Използвах съветите на мои приятели и съфорумници-пътешественици при подготовката ..Девиза е един :„ПЪТУВАЙТЕ ДОКАТО МОЖЕТЕ ”...През Април ,2013 ,резервирах хотелите...направих съответните застраховки ...Така ,през лятото на 2013г.,вместо за нашето Черноморие , щяхме да пътуваме за ...ЕКВАТОРА...Зяпах си глобуса ,броях дните ...Мой приятел ми каза : „ “Гледай братле ...България е те тука (посочи с пръст)...а ти си тръгнаЛ за обратната половина..те тука “...’БАХТИ,не се бех замислил до момента......

THE ПЪТУВАНЕТО ...
Първоначалният план и резервирани билети бяха за 7-18 Август . Поради факта,че смених фирмата в която работя се наложи да направя корекции в датата на заминаване .Неустойките си бяха ,меко казано ,хайдушки,ама какво да се прави ,...здраве да е !!!
Датата беше 13.07.2013 !...Целунахме малкия ни син Александър, който ,за пореден път се оказа потърпевш заради мераците ми и пак оставихме на родителите ни.Извиних му се ,не помня колко пъти , докато го гледах как спи ,че ние ще сме на мачу-пичу за 11 дена и той няма да е с нас...Обещах ,че ще караме пак колело в парка и ще се ципликаме на морето..,Ще се реванширам , ще го заведа в Рио или Токио, ...наистина го мислех ...Оставих на майка ми запечатан плик с разни наставления в случай ,че... И тръгнахме към Истанбул.
Предстоеше ни транс-континентален полет от летище Ататюрк , за 11 часа ,на 12 000 м височина , последващи 5 регионални полета , 5 часа разлика ( почти като У филма ) ,15 500 км до най-отдалечената точка на нашето пътуване и 11 000 км до най-близката.....Срещи с хилядолетни култури и възприятия за живота,религии.... Спътниците : Инето,жена ми, която ме следваше в тези авантюри и нашия по-голям син Кристиян, който исках да види всичко от което аз бях лишен като дете ,въпреки ,че едва ли щеше да се запази много в „шишарката” му ... Бях голям длъжник на това дете. Полета беше за Сингапур с прекачване в Куала Лумпур...На летището в Истанбул Ахмед от check-in-a каза : Самолета за Куала Лумпур е overbooked....А сега ,к’во ли требваше да значи това ???.. Тамън да му тегля една майна и Ахмед продължи :Предлагаме ви да летите директно за Сингапур със Singapore Airlines след половин час ,имаме 3 места в бизнес-класата ,но няма да сте на един ред...Вътрешно ми идваше да крещя от кеф щото за последните няколко години това е най-добрата авиoкомпания...а кой ще откаже бизнес класа: на всеки 3 места стюардеса,гурме ястия,шампанско ,глезотии бол,LCD ,легло!!! и още к’во ли не ...ебаси удара!!! ... Вече течеше boarding-a ,дадоха ни табелки Priority и аре на бегом към изхода...”Тате ,пика ми се”...аварийна ситуация.... “Аре стискай докато излетим” , Крисето” Не може”...а самолета излита след минути ...айде на бегом озъртайки се за WC...за пръв път си чух името по високоговорител на летище: “Последно повикване за мистър Иванов” .. Викам на Крисето : “Аре по-бързо бе тате ,къде блея досега”..Качихме се последни на Сингапурския самолет,малко поопикани , a всички ни се усмихват,...’баси хората ..Прекръстих се докато излитахме,..мани майтапа ама си беха 11 часа горе,.. Благодарих предварително на човешкия гений за да кацне самолета безпроблемно ...

Ден : WELCOME TO SINGAPORE ( 12 500 км ) …
Това беше перфектния полет,..не разбрахме как мина.... Кацнахме на Changi Airport .. ЧУВСТВОТО ДА СИ TAM НЕ СЕ ОПИСВА С ДУМИ... ...Викам на Инето :”Ощипи ме ,требва да е сън“....Години в мечти а сега реалност ,ревеше ми се ... Биологичният часовник сочеше че е некъде към 1-2 през нощта...Измама пълна : беше 5.30 сутринта (щото е +5 часа!!!) местно време,... сърцето ми спи,очите кръвясали въпреки че си спах в самолета,главата ме цепи, в корема революция Z . Изглеждахме нЕкакси като алкохолици..А на Крисето му дремеше на фара: пълен с енергия....това е да си дете ...требва да намеря RED BULL,поне няколко , щото бех сигурен ,че няма да намеря шкембе-чорба Simple Smile... Насред романтизма изникна въпроса:ОК ама дали и багажа ни е пристигнал? ...или че си ходиме 11 дена с едни гащи ...Търпението беше възнаградено...
Оттук нататък ще преобладават снимки ,просто no comment най-добре стои... Оставете дрогата щото ако носите сте “довиждане”...и ще има ’шат на патката главата “ без обяснения ...така или иначе коката беше вклЮчена в следващата програма ..ПЕРУ ‘2014 (живи здрави!!!)...Имахме 3 дена в Сингапур ...Бях резервирал апартамент на прекрасно място и ‘баси готината хазяйка Laoin...на 29 год ,азиатски супермодел......Що неща бях изчел за града...

Последна редакция: вт, 30 юли 2013, 20:55 от inka777

# 129
Пиши, пиши - чете ни се...Да не го оставиш за "утре" newsm17

# 130
Цитат
Имам си списък с МЕСТА които трябва да ВИДЯ преди да умра ...Амбициозен е... Mного са и все далечни ...Мислите ми бяха насочени на много туби бензин/керосин разстояние.Започвайки с Tierra del Fuego-Огнена Земя ,Патагония , Ушуая-края на света , Ел Калaфате , Амазония , Наска , Мачу Пикчу и Титикака, ,Йордания ,Иран,Пакистан , Арабския Полуостров ,Израел-Обетованата Земя ,Египет , Монголия ,Тибет ,Китай ,Япония ,Малайзия и Индонезия...до Северното Сияние , Африка,Австралия ....Един куп острови насред океaна..Демек исках да обиколя света...На някои места бях вече ,но пък изникваха други..нови...Префърцунената Европа не ме привличаше отдавна...

Виждам още си под силните емоции , но не бива така за Европа която целият останал свят си мечтае да види и мисля има защо . В Европа има  много места където си казваш защо бия път до оня край на света , когато всичката красота е под носа ми Simple Smile

За щастие има българи пропътували почти всичките ти мечти и аз също с удоволствие си ги препрочитам.
Ето един от тях посетил 111 държави , но има и други :

http://darba36170.blogspot.com/

# 131
Мерси , веднага почвам да го чета  newsm10...Пожелавам го на всички!!!
А за Европа ....само с добро Simple Smile но все пак далечното зове.
И благодарности за пътеписа за Бангкок ,много помогна !!!

Последна редакция: вт, 30 юли 2013, 21:31 от inka777

# 132
Е, не е честно smile3518 Ние те чакаме да пишеш, а ти ще четеш....

# 133
Ще пише ,  ще пише иначе ще се разсърдим сериозно Wink

# 134
Здравейте...
Извинявам се предварително, че не пиша по темата, но искам да питам нещо. Мисля да пътувам до Индонезия (Пекан бару), но проблема ми е с прекачванията, защото ще ми е за първи път и вероятно ще пътувам сама. Гледам в интернет, и единия ми вариант е София-Истанбул-Сингапур(чанги)-Пекан бару... или София-Дохи-Джакарта-Пеканбару... но въпросът ми е, лесно ли става с прекачването, ще мога ли да се ориентирам, сама ли трябва да търся ако евентуално трябва да сменям терминал, и ако не сменям терминал, с автобус ли ще ни возят до прекачването за другия полет полет Confused изобщо си нямам никакви идея...
Ако може някой нещо да ме информира, ще съм мноооого благодарна.

Общи условия

Активация на акаунт