Сингапур и Куала Лумпур 2013 – 2018 г.

• 51 121
  • 298
  •   1
Отговори
# 150
dechy Просто си купи билетите за Петронас  он лайн https://eticket.petronastwintowers.com.my/ - няма нищо сложно Peace

# 151
  • София
Mного се радвам, че темата се развижи. Ние планираме обиколна екскурзия в края на март и началото на април, която включва Куала Лумпур и Сингапур. Ще посетим още Тайланд - Бангкок и Краби и Сием Рип в Камбоджа.
Маршрутът ни е:
София - Бангкок - Сием Рип - Куала Лумпур - Сингапур - Краби - Бангкок - София
Ще летим с Qatar от София до Бангкок. Следващите полети ще са с Asia air. Ще бъдем с голямото дете и затова искаме да използваме пролетната ваканция, която естествено няма да стигне. Планираме 14 нощувки.
Чудя се дали е удачно в Сингапур да отседнем на о. Сентоса. Все пак ще бъдем с дете и ще посетим някои забавления там. Но от друга страна е по-отдалечено от центъра на града. Планирам със сигурност да отидем и до зоологическата градина, вкл. и нощно сафари. Но директния автобус, който обслужва зоологическата градина не ходи до Сентоса. Явно ще трябва да отидем до центъра и от там да го чакаме. Бих искала да отидем и до Orchid garden и до Singapore Flyer.
За Куала Лумпур може би ще отседнем в Impiana. Taм искаме да посетим Петронас и пещерите Бату.
Пътеписът на roje ми е изключително полезен. От там разбрах, че е много трудно закупуването на билети за Петронас и бих искала да те помоля, ако е удобно за координатите на Дафи, която ви е помогнала с билетите.
roje, май още не си довършил този пътепис. С нетърпение очаквам продължението. И най-вероятно ще имам и други въпроси.
Dechy, да, още малко има до завършване на пътеписа. готови и публикувани са 6 части, остават само за Бали частите. Надявам се до Нова година да е готов целия Simple Smile.
Няма смисъл да оставате на Сентоса, защото едно че хотелите там са по-скъпи и сте далеч от центъра. Транспорт има достатъчно, с който да отидете до Сентоса, а можете и пеша да се разходите. 15-20 минути с бавен ход е. Peace
За билетите не се притеснявай, защото както Миши отбеляза вече могат да се купуват онлайн. Ние когато ходихме тази опция все още не съществуваше и затова бяха тези огромни опашки сутрин пред касата на кулите близнаци.
Ако имаш въпроси питай спокойно Simple Smile

# 152
  • София
mi6i, адски много ти благодаря за сайта  bouquet.
roje, успокои ме, че разстоянието от Сентоса до центъра не е голямо. Аз намерих хотел на Сентоса, който не е скъп в сравнение с тези в центъра, а и рейтинга му е добър. Вярно, че е малко в края на острова, но ми се струва, че разстоянията там са малки, а има и безплатен транспорт. Даже го резервирах от booking с опция за безплатна анулация и ако открия нещо по-добро и евтино като наближи времето за пътуване ще го ангажирам без право на анулация, тъй като понякога цените са наполовина тогава.

# 153
  • София
Кой е хотела? Разстоянията на Сентоса са малки и има безплатно влакче и няколко спирки на моно релсовата железница. затова че по отношение на транспорта трябва да сте спокойни, а наистина в центъра хотелите са доста скъпи newsm78. Единият от хотелите, който бяхме резервирали там бе точно срещу Сентоса, до спирка на метрото и бе възможно най-евтиния който успях да намеря близо до Сентоса Simple Smile

# 154
  • София
Хотелът е One 15 Marina Club http://www.booking.com/hotel/sg/one15-marina-club-singapore.bg.html
Видях го и вашия хотел, но този ми се видя с по-добър рейтинг и големи стаи.

# 155
  • София
Да, този който си избрала е с по-големи стаи и по-добър рейтинг Peace.
Макар общия рейтинг поне в букинг да е нещо относително.
Защото на единия хотел е образуван от 45 отзива, а на другия от 345.
Но мисля ,че и двата имат един недостатък, който спомага за отрицателните оценки/поне при Бай хотел, може би при Вашия тъй като са по-малко отзивите да не оказва такова влияние/ и той е, че банята и тоалетната са вътре в стаята и са отделени със стъклена стена. Просто е отвратително, все едно си в стаята. В нашия на всичкото отгоре и  мивката  беше отвън до гардероба. Всъщност, когато избирах втория хотел в Сингапур, след Марина Бей от оценката му в букинг се интересувах единствено от оценката за разположението му, тъй като искахме бързо да се придвижваме в града и да е до метро станция. И тъй като тя беше най-висока от всичките оценки при него го избрахме. Дори избрахме възможно най-голямата супериор стая , а не обикновената, но пак си беше относително малка за 4 звезден хотел. Така и не свикнахме обаче със стъклената баня Mr. Green. Сега не бихме го избрали втори път в никакъв случай единствено заради нея. Останалото беше ОК Grinning
В тази част на Сентоса, където се намира хотела не сме ходили. Ходихме в частта към Силосо бийч. И не зная какъв транспорт има до него. Моно релсовата железница не минава оттам, но влакчето предполагам че ходи или някой от автобусите.
Иначе оценките за него наистина са високи и хотела изглежда много добре Peace!
Единствено това, че оценката му за разположение е най-ниска в сравнение с останалите е леко тревожна, но при тези малки разстояния там не мисля, че ще е трудно придвижването Simple Smile

# 156
Има доста хубави хотели с точно такива стъклени бани, НО досега винаги където сме попадали на подобен е имало вариант на затъмнение на стъклата или постигане на специален ъгъл, под който няма прозрачност  Laughing Най-малкото вариант на щори, които по желание се спускат

# 157
  • София
да, щорите се спускат и няма никаква прозрачност и видимост вътре в банята и тоалетната Peace. Проблемът не е във видимостта, а в това че щорите за съжаление не могат да изолират звуците Grinning

# 158
  • София
Да, на нашия хотел разположението му е минус, тъй като само един автобус ходи до там и е през половин час, но смятам да не разчитаме на него, тъй като пеша до Vivocity е около 20 минути. Предполагам, че до спирка на трамвая е около 5 мин. Открих, че има и шатъл от Сентоса до центъра с 2 маршрута. А също и един курс до зоологическата градина в 13:00ч.
За всеки случай съм резервирала и Swissotel Merchant court, който е по-скъп. Но все повече клоня към Сентоса. Отначало мислехме да сме 2 нощувки в Сингапур, но сега смятам да ги увеличим на 3 за сметка на Краби.
roje, може ли да ми кажеш нещо повече за пътуването с градския транспорт в Сингапур. Откъде се купуват билети или може би е по-удачно да си купим карти?
И ние сме били в хотел с прозрачна стена на банята в Пекин и беше много гадно. В добавка и прозорците не се отваряха. Миришеше ужасно. Там бяхме организирано и не си го бяхме избирали сами. Не съм сигурна, че имаше и щори...Въобще явно са някакъв азиатски патент тези прозрачни бани...

# 159
Здравейте на всички  Hug
Днес купихме билетите до Сингапур,живот и здраве по Коледа ще сме там(доста време имам да събирам инфо)
Много ни се искаше да летим директно от Истанбул със сингапурските авиолинии,но заради цената избрахме с прекачане в Куала Лумпур.И тъй като на връщане ще имаме 12 часа в Куала Лумпур мислите ли че ще можем с такси да отидем поне до кулите  newsm78

# 160
Здравейте на всички  Hug
Днес купихме билетите до Сингапур,живот и здраве по Коледа ще сме там(доста време имам да събирам инфо)
Много ни се искаше да летим директно от Истанбул със сингапурските авиолинии,но заради цената избрахме с прекачане в Куала Лумпур.И тъй като на връщане ще имаме 12 часа в Куала Лумпур мислите ли че ще можем с такси да отидем поне до кулите  newsm78
С влака ще стигнете по-бързо:) Иначе трафика е ужасен, а летището хич не е близо до града. За толкова време престой ще успеете да ги видите.

# 161
  • София
pisana 306, със сигурност ще имате време за това. Peace
Независимо че разстоянието от летището до центъра на КЛ е 70км. ако си хванете КЛиа експрес-влакът стрела ще се придвижите много по-бързо отколкото с такси. Задръстванията в КЛ са големи. Макар ,че в събота или неделя, т.е. почивните дни няма такива.
Освен до кулите, но си букнете предварително билети, за да можете да се качите ще имате време да отидете и до Букит Бинтанг и Петалинг стрийт с такси. А оттам до КЛ central откъдето да хванете отново KlIA eкспрес е съвсем близо Peace
ПС. Докато пишех Миши е отговорила, но да не трия поста Simple Smile

# 162
Благодаря ви много  Hug
Все още съм прочела само първата страничка от темата,roje22 твоя пътепис  за Сингаур го четох миналата година...сега ще трябва по-подробно да го препрочета.Ще ви питам сигурно за напред още неща,но искам да прочета темичката,да ми се избистри малко...сега ми е малко каша в главата,освен че ще спим 2 нощи в Марина бей и ще се наслаждаваме на басейна,зоологическата и Сентоса ще посетим със сигурност,всичко друго още не ми е ясно,ще имаме 5 пълни дни в Сингапур и се надявам да не скучаем.

# 163
  • София
picana306, ще се радвам да питаш колкото се може повече, защото така ще се връщам към един много любим мой град. Peace
Изключително зелен, чист , красив и високотехнологичен. С усмихнати, отзивчиви и любезни жители. От него поне за мен лъха спокойствие и красота Simple Smile.
Мисля, че пет дни дори няма да Ви стигнат, за да се насладите спокойно на всички забележителности на Сингапур.
Само на Сентоса можете да се забавлявате в продължение на три дни без да повтаряте нищо.
Един ден в аква парка (единствения в Азия с хидромагнитни слайдове) един ден в увеселителния парк на Юниверсал студио. За съжаление ние нямахме такова време за него, а и няколко месеца по-рано бяхме цяла седмица на почивка в европейския му събрат- Порт Авентура, Испания.
И един ден за най-големия океанариум в света, плаж, разходка из острова и гледане на светлинното шоу.
А и без Сентоса човек може да стои доста повече от 5 дни и все ще има какво ново да види Simple Smile Peace

# 164
Дааа ще питам и още как  Simple Smile
Преди 3-4 дни завърнахме от едно пътуване и за да ми мине по-лесно следпътешественическата депресия започвам от сега да ви чета.Реших първо да посъбера инфо за Куала Лумпур,че ще имаме чисти 7часа там(кацаме в 1 на обяд и отлитаме за Истанбул в 12:30 вечерта) и така като гледам нямаме много време.Кулите задължително ще ги видим,но сме 7 човека(деца,баби,дядовци...а само един плаща) и билетите ни излизат за всички над 200лв.И искам да питам ще си заслужава ли гледката,като се има впредвид,че преди това ще сме били 2 нощи в марината на Сингапур(четох,че от там била много хубава гледка,а точно от кулите не струвала,то е ясно че са гледки над два различниграда,но все пак...надявам се roje22  да можеш да ги сравниш)
Искам да питам и за трафика,дали е наистина толкова бавно предвижването с такси,защото пак от финансова гледна точка с влакчето ни излиза 4пъти по-скъпо отколкото с 2 таксита ,поне според това   newsm78 newsm78
За сега това,все още разглждам сайта на хоп он буса и се чудя за двореца на султана,а и пещерата Бату много ме заинтригува от снимките...чудя се дали да не вземем такси от летището направо за пещерата,а от нея до кулите тъкмо да ги видим през ноща,без да се качваме на тях  newsm78

Последна редакция: пт, 28 фев 2014, 16:29 от pisana306

Общи условия

Активация на акаунт