Сингапур и Куала Лумпур 2013 – 2018 г.

• 51 110
  • 298
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Pisana 306, супер!!! Така се лекува следпътешественическа депресия Peace С планове за ново пътуване!!!
Ееее, след гледката от 57 етаж на Марина Бей Сандс, много малко гледки могат да те впечатлят.
При положение, че преди Кулите близнаци два дни се любувахме на  гледката от инфинити басейна и от стаята ни на 41 етаж на МБС, и освен нея сме се любували на гледката от Бурж Халифа гледката на Кулите близнаци им отстъпва. Но пак си има тръпка. Там са се разхождали Шон Конъри и Катрин Зита Джонс при снимките на КЛопка.
Можеш да се полюбуваш на панорамата на целия град. Да погледнеш от по-високо Тв кула. Да видиш силуета на другия близнак.
Абе, хубаво си е. Поне на мен ми хареса Peace
Ако имате само 7 часа давайте с такси, но преди това се договорете за цената с шофьора, защото Куала ЛУмпурските таксиметрови шофьори не са като Сингапурските. По-скоро като Софийските са. БЕз да се усетиш са те изработили с някаква космическа сметка Simple Smile

# 166
Остават ни по-малко от 2 месеца до пътуването ни до Сингапур Simple Smile За Куала Лумпур мисля,че вече измислих какво да правим,от къде до къде с какво да стигнем....
roje22 пътеписа ти ми беше много полезен,нямах представа,че има безплатен автобус,а дори са и две линии.Задължително мислим да видим  Batu caves  и кулите Петронас(на които решихме,че няма да се качваме)Ако ни остане време(ще иамаме 7-8 часа между полетите) може би ще попазаруваме малко Simple Smile
Можете ли да препоръчате нещо типично за хапване/пийване в КЛ или нещо интересно за пазаруване?

# 167
Предвид намаленията тези дни на катарските авиолинии се сдобихме с билети до Сингапур, така че се записвам и тук да следя вашите впечатления:hug:
Приятно изкарване на всички, които ще ходят скоро и пожелавам прекрасни изживявания!

# 168
Аз се върнах от там преди месец. Питайте каквото ви интересува.

# 169
Вчера се завърнахме от Сингапур и Куала Лумпур!Беше страхотно,невероятно и неповторимо Simple SmileВъпреки големите страхове и прогнозите за постоянни валежи,валя само веднъж и то точно като влязохме в Universal Studio.Шегуваме се,че  сега ще имаме най-скъпия чадър в историята.
Първо искам да благодаря на roje22 , че споделя толкова подробно Simple Smile пътеписите му бяха изключително полезни и определено тези разкази и снимки ме запалиха да посетя тази дестинация   bouquet  bouquet  bouquet  bouquet
Пътувахме с малайзийските авиолинии -кучи студ,аз почти 90% от времето бяха с качулка и яке  Sad Храната става,има филми,игри и т.н. ....минават 10 часа долу горе добре.
Спахме 2 нощувки в Марината-но определено и 1 стига да се наслади човек на басейна Simple Smile Само не знам защо поддържат толкова студена вода при положение ,че толкова на високо си имаше ветрец и аз поне не усещах задуха и жегите.Гледката е просто един път и на 100% препоръчвам който ходи там да спи поне една нощ в този хотел,само заради басейна.
В Gardens by the Bay успяхме да отидем само вечерта,гледахме светлинното шоу на дърветата,което гледахме и от стаята си в хотела(бяхме на 43етаж) и определено от високо е много по-хубаво.В осветената арка до дърветата след шоуто пускат изкуствен сняг  newsm10. Пеша се разхождахме за снимки покрай колелото,мерлиона и театъра и пеша стигнахме до чайна таун,който е идеален за шопинг на сувенири.Ние си харесахме един тайландски ресторант и през целия ни престой го посетихме 4 пъти  Heart Eyes Една вечер ходихме до Clarke Quay, и вечеряхме в един пакистански ресторант с танцюрка и музиканти но определено 50% от манджата не струваше.
До Сентоса отидохме с кабинковия литф от и понеже го видяхме отвисоко решихме да не се качваме на кулата.Ходихме на плаж на Palawan ,Мерлиона и фонтаните до него,на Siloso beach  видяхме само буквите,много се чудехме межди Universal studio и аквапарка и накрая избрахме първото.Тъкмо влязохме и стигнахме до влакчето и се изсипа най-големия дъжд,гръмотевици...просто беше ужас  Sad Горещо препоръчвам да се движите с безплатните автобуси из острова и влакчето,защото жегата е голяма, а ако имате и нашия късмет за слънце... Wink 1ден на острова за никъде не стига.
На Коледа бяхме в зоо-то,яздихме слон,има много хубава  аква площадка за деца(моята дъщеря беше много доволна )и вечерта се наслаждавахме на коледните украси по Orchard.Движихме се с такси и с метро,определено както бяхме ние много хора-по евтино и по удобно е с такси  Wink
В Куала Лумпур имахме 11 часа.Там е пълна противоположност на Сингапур-мръсотия и пак мръсотия.На KL central на информацията ми обясняваха как в петък влаковете за пещерата много закъснявали и било по-добре с такси само за 100RM ,но добре че не се вързахме.И тук започва лошата част за мен,надявам се да приключи благополучно и всичко да ми се размине  Confused На пещерата докато хранихме маймуните,едната ме захапа за пръста,последваха болници,ваксини и антибиотици.Сега като чета с какво може да ме е заразила  #Crazy #Crazy ,въпреки ,че лекарката ме увери,че нямало нищо страшно и имали случаи на ухапани деца.Маймуните там са много нахални и ако носиш храна веднага надушват и не те оставят на мира.
До кулите ходихме и малко на шопинг в мола под тях и до тях.На Летището ни посрещна новината за 5 часово закъснение и за капак съм си изгубила телефона някъде там в тази така некъсметлийска за мен страна.
И за Сингапур и за КЛ се изненадах,че липсват руските туристи  newsm78 А европейци срещахме много много рядко.5 пълни дни в Сингапур не ни стигнаха да видим всичко.Само да сме живи и здрави,ако някой ден се завърнем там ще на какво още да се порадваме.Страхотна страна,толкова чиста и подредена,толкова учтиви хора...възхитена съм,но и доста скъп град.

# 170
  • София
pisana306, добре си дошла Hug
Радвам се, че сте прекарали толкова хубаво по време на пътуването Simple Smile.
Съжалявам че така се е случило с тази маймуна Sad. Дано всичко да е наред и да няма последствия.
На Бату Кейвс наистина са отвратителни. Нас ни наобиколиха още като слязохме от влака и излязохме извън гарата. Извадих уж един банан, за да дам на тази, която подскачаше около мен, но  останалите набързо грабнаха торбичката и ме спасиха от по нататъшни разправии с тях.
В Бали пък на Улувату темпъл ни откраднаха очилата. Единствено в гората на маймуните в Убуд бяха много дружелюбни с туристите /имаше цели семейства с малки маймунчета/  и можеше спокойно да си правиш снимки с тях.... Simple Smile

# 171
Виждам, че темата не е много активна, но се надявам Roje да ми отговори... Simple Smile с една дума се запалих по Сингапур от разказите на Roje и вече повече от една година ми е фикс дестинация, макар да чувам противоречиви мнения. Някой казват, че е прекалено малък и няма какво да се прави там повече от 1 ден  Thinking
Единственото нещо, което ме спира е безкрайно дългия полет (ужасявам се като пътувам и макар да имам десетки полети, страхът вместо да намалява се увеличава, което е необяснимо за мен Sad )
Та по същество: понеже Малайзия и КЛ не ме привлича кой- знае колко искам да попитам с какво друго може да се комбинира Сингапур, ако приемем, че му отделя 5 дни?
И понеже съм била в Дубай 2 пъти искам да попитам дали наистина е като там (т.е. небостъргачи и др. интересно няма) или е доста по- различно?
Благодаря предварително!

# 172
Ами аз не съм  roje22 , но също бях там запалена от неговите снимки и пътеписи Simple Smile Така, че ако ми позволиш да ти отговоря...за мен 5дни са малко дори ако отида за втори път  Hug
Само на Сентоса няма да ти стигнат 2 дни да видиш всичко,ние бяхме в Сингапур 5дни и не ни стигна за парка на птиците,градината на орхидеите,малката Индия...
Действай смело Simple Smile Не е изобщо като Дубай(аз го харесвах,но ми е изкуствен),има зеленина и природа-естествена Simple Smile

# 173
Pisana306, вие само в Сингапур ли бяхте? като изключим краткия престои в КЛ? т.е. целенасочено си беше пътуването до Сингапур само?

# 174
  • София
И аз не съм Роже, не съм била и в Дубай, но също мисля, че в Сингапур има доста какво да се види. Зоологическата градина е невероятна. В определени часове могат да се хранят някои от животните, ако си купиш порция храна. Има и тематична част - Ривър сафари. Също така и нощно сафари.
На Сентоса аквариума и aквапарка са невероятни. В аква парка имам предвид не водните пързалки, а плуването с делфини или изкуствения риф и храненето на манта рей.
И ние не успяхме да видим много неща. Минимум 5 дни ти трябват, но имай предвид, че е доста скъпо.
Можеш да го комбинираш с Бали или Ява, а може и с някой от курортите в Тайланд - Краби, Пукет.

Последна редакция: нд, 15 мар 2015, 10:18 от dechy

# 175
Pisana306, вие само в Сингапур ли бяхте? като изключим краткия престои в КЛ? т.е. целенасочено си беше пътуването до Сингапур само?
Да бяхме само в Сингапур(и много ни беше яд, че не планирахме повече дни)Престоя между двата полета в КЛ от 12 часа дойде като бонус да видим кулите и пещерата Бату Simple Smile

но имай предвид, че е доста скъпо.

Ако искаш почивка в хубав хотел до плажа да наистина са доста скъпи,но има и доста евтини хотели в града.Скъпи са ресторантите,но в мола можеш да ядеш за 8-10 долара.

# 176
Много ви благодаря за отговорите! и аз се насочвам към Сингапур само за 6-7 дни. Другият ми вариант е + 5 дни Бали, но ще стане много дълго...

# 177
Аз пък харесах повече Куала Лумпур. Сингапур ми остана някак стерилен и чужд. А като тръгвах беше обратното. С години исках да посетя Сингапур и той беше основата на плана. Куала Лумпур добавката. Сега ако тръгвах бих отделила на Сингапур само 3 дни - един за Литъл Индия, Чайна таун, Мерлиона, Гардън бай дъ бей, един за Сантоса и 1 за Марина бей сендс и невероятния му басейн.  Не съм съгласна, че Куала Лумпур е мръсно. Напротив - стори ми се по-чисто от Сингапур дори като изключим пещерите Бату. Градът лъщи и примерно Литъл Индия в Куала Лумпур е 10 пъти по-чиста от Литъл Индия в Сингапур.

# 178
Аз мисля да комбинирам 4 дни Сингапур с 6-7 Тайланд-Самуи.По принцип,би могло и Краби,зависи от месеците.Различно е подходящото време.Преди малко повече от година бяхме в Банког и Краби.Но има още година време,за съжаление,чак другата пролетна ваканция....

# 179
  • Пловдив
Здравейте! И ние най-накрая се наканихме да отидем до Сингапур. В момента все още доуточняваме кои дати да бъдем и следя всичко международни полети, вътрешни полети, нощувки и т.н., защото при нас общо взето ще бъде доста бюджетно пътуването и във връзка с това бих искала да ви попитам нещо относно нощувките покрай Сингапур.

Тъй като гледам в Сингапур всичко е поне тройно, колкото в Малайзия като цени, възможно ли е според вас да отседнем в град Джахар, който се намира в Малайзия и от него да си пътуваме с метрото до забележителностите в Сингапур. В смисъл колко време ще отнеме пътуването до примерно Чайна таун и всеки път ли при влизане ще ни проверяват като на границата? Моля, кяой ако е минавал границата по този маржшур да пише. Благодаря предварително!

Общи условия

Активация на акаунт