Основен ремонт на панел 63 кв колко ще излезне :))

• 10 663
  • 41
  •   1
Отговори
# 30
Ние в момента правим ремонт на ЕПК 95.00кв И сме си приготвили около 20 000 -22 000 лв.Като искам да кажа че правим всичко от-до и с мебелите. Също така ползваме доста големи отстъпки за материали, и все пак не съм сигурна, че ще успеем до край. Така че найстина е доста относително, но 15 000 лв може и да стигнат, но може и да не стигнат, както казаха момичетата е на кантар. Внимателно помислете какво искате.
като пари мога да кажа за смяна на ВИК 400 лв работа и отделно около 100 материали
за дограма околко 3000-4000 - 6 камерно ПВЦ
за работа майстори около 6000-7000 лв
кабели и Ел около 1000лв
парно около 4000лв.
До сега това знам. Успех, много нерви и време ще трябват!

# 31
Ние в момента правим ремонт на ЕПК 95.00кв И сме си приготвили около 20 000 -22 000 лв.Като искам да кажа че правим всичко от-до и с мебелите. Също така ползваме доста големи отстъпки за материали, и все пак не съм сигурна, че ще успеем до край. Така че найстина е доста относително, но 15 000 лв може и да стигнат, но може и да не стигнат, както казаха момичетата е на кантар. Внимателно помислете какво искате.
като пари мога да кажа за смяна на ВИК 400 лв работа и отделно около 100 материали
за дограма околко 3000-4000 - 6 камерно ПВЦ
за работа майстори около 6000-7000 лв
кабели и Ел около 1000лв
парно около 4000лв.
До сега това знам. Успех, много нерви и време ще трябват!
парно нямам - 4000 лв
дограмата ми  6 камерна около 800-1000 лв

# 32
judisto, м/у другото, за банята, ако сега я правя, бих направила варианта, който е разпространен по другите страни, хем по-уютно изглежда, хем спестяваш от плочки и майстор Simple Smile само около душа/ваната се слага фаняс, останалото е водоустойчив латекс, който можеш да си сменяш като цвят, когато ти е кеф Simple Smile
http://www.homeincast.com/images/simple-bathroom-interior-mosth- … design-sample.jpg
http://themaisonette.net/wp-content/uploads/2012/11/Bathroom-des … iture-designs.jpg

npnconstruction, абсолютно съм съгласна за почти всичко  Simple Smile да не разводняваме, слагам го в скрит текст  Simple Smile
Скрит текст:
Но това се отнася до всички стари сгради, независимо дали са панели, стари тухли, ЕПК, ПК, ППП...
В новото пак не е сигурно каква е изолацията, има и добри, и по-лоши от панела.
По отношение за покриви и т.н. общи части, пак всичко опира до съседи. Понеже скоро ремонтирахме в офиса (стара тухла) керемиди и комини, ужасът е не по-малък, да не говорим, че така и не събраха пари за нормален ремонт, а само позакърпиха, дано няма трусове, че ще ни изпочупи главите...

За бройката съседи, повечето са 4-9 етажни, по 3 апартамента, от 12 до 27 апартамента, т.е. колкото в тухла, при ЕПК-тата е големият проблем със съседите, там са 16-20 етажни по 6 апартамента на етаж, даже не искам и да го смятам  Laughing

В новото общите части (на повечето) са добри, но да не забравяме, че там живеят същите хора, които живееха преди това в другите сгради, и ако не променят мисленето си, само след няколко години ще ги докарат до същия вид. Предимство (за мен) на старите сгради е, че по входа можеш да познаеш дали живеещите в него са добри стопани, в новото всичко е на риск.

И всяка сграда трябва да се поддържа, една инсталация, която е за смяна, независимо от вида строителство, пак си е за смяна  Laughing

Но аз съм оптимист Simple Smile последните 4-5 години усилено се работи по старите сгради (и тухли, и панели, и ЕПК-та), съвсем различен вид добиват, до 10 г. се надявам и външно да се променят, заедно със санирането.
Масово се смениха вертикалните щрангове, за София конкретно. Сега гледам, че дограмата на общите части е новата мода. Ето нашия.

Новото, разбира се, е по-кокетно и примамливо, освен това имаш избор м/у различни разпределения, но мен лично ме е страх по отношение на земетресенията. Не че има гаранция за другите, но като знам, че повечето подземни гаражи се киснат почти нон стоп във вода... Другото е, че не се заблуждавам, че сега се строи по-качествено, извинявайте, ама на -14 съм виждала как изливат плоча, и нали не мислите, че слагат добавки...
Всичко е на късмет в крайна сметка  Laughing

# 33
  • София
Човече, не съжалявай, аз от плочките не се отказвам. В кухнята сме с водоустойчив ,уж миещ латекс и е мазало за няколко месеца...За банята е същото,като вземе да плиска тая ти ми вода, изсипване на лигени с мръсна вода като си мил пода, остави се, не си е работа...това за под наем айде разбирам, ама у нас си латекс в банята, никога!
За 15-те хил да кажа- ако е без труда за майсторите, може и да ти стигнат...

# 34
По повод панелите:Познат конструктор си усвояваше кухненска тераса,премахвайки неносеща панелка и махайки някаква стара настилка от терасата. Сподели ми, че е видял състоянието на заварките на няколко места.Това е, според мен, най-големият проблем при панелите. Но все пак си зависи кога и как са правени. В нашия град има два вида- по незнамкакви си номенклатури. Е, първите, строени 1972-1978 са къде-къде по-качествени.

# 35
  • София
Здравейте Simple Smile Моля ви, дайте ми НАИСТИНА прецизни майстори за "долепяне" на гранитогрес и шпакловка на коридор (разделихме се с настоящия майстор, уж нещо му станало на ръката и трябва да се довърши коридора и малко в банята)
Много ви благодаря!

# 36
Здравейте Simple Smile Моля ви, дайте ми НАИСТИНА прецизни майстори за "долепяне" на гранитогрес и шпакловка на коридор (разделихме се с настоящия майстор, уж нещо му станало на ръката и трябва да се довърши коридора и малко в банята)
Много ви благодаря!
Ако не е късно вече, препоръчвам Ви майсторите на Хаусмайстер. Координати имат в
http://www.hausmeister.bg
Имат офис на Витошка. Работеха много точно и чисто у нас. За ремонт на село, живот и здраве, пак ще ги ангажирам.  Peace

# 37
  • София
Много ви благодаря!
Ако не е късно вече, препоръчвам Ви майсторите на Хаусмайстер. Координати имат в
http://www.hausmeister.bg
Имат офис на Витошка. Работеха много точно и чисто у нас. За ремонт на село, живот и здраве, пак ще ги ангажирам.  Peace
Благодаря! Ще имам предвид. Засега закрепихме положението и мисля, че ще успеем. Но не е излишно да си знам, че има варианти. Ремонтите са почти ежедневие. Все някъде ремонтираме - я на вилата, я в къщи, в при родителите....
Благодаря още веднъж!

# 38
Здравейте, ремонтиращи!
Вероятно това не е най-подходящата тема за моето запитване, но по-удачна не намерих. Та... извинявайте, че така се изтърсвам  Grinning
Наскоро си смених квартирата и ми се иска да освежа стените с латекс, обаче в кухнята пада мазилката: http://dox.abv.bg/files/listtree . Сега се чудя дали ако махна падналото и намажа отгоре, ще се оправи положението... Ще съм ви много благодарна за съвет!  Praynig  Hug

# 39
Здравей, за съжаление не намирам файл от линка, който си постнала, но обикновено как се действа. Ако мазилката пада само на определени участъци, там се изкърпва с гипс, може да се сложи и мрежа за заздравяване, като дръпне и изсъхне гипса, правиш шпакловка и боядисваш. Ако положението е по-сериозно и пада на много места мазилка, тогава аз бих я свалил цялата до тухла и ще направа нова такава, тъкмо по този начин ще изправя и стените. И трето, отново ако е сериозно положението, правиш гипсокартон на конструкция, шпакловаш и боядисваш.

# 40
Здравей, за съжаление не намирам файл от линка, който си постнала, но обикновено как се действа. Ако мазилката пада само на определени участъци, там се изкърпва с гипс, може да се сложи и мрежа за заздравяване, като дръпне и изсъхне гипса, правиш шпакловка и боядисваш. Ако положението е по-сериозно и пада на много места мазилка, тогава аз бих я свалил цялата до тухла и ще направа нова такава, тъкмо по този начин ще изправя и стените. И трето, отново ако е сериозно положението, правиш гипсокартон на конструкция, шпакловаш и боядисваш.

Благодаря много за съветите! Вероятно ще се свържа с професионалист, няма да се справя сама по всяка вероятност  Naughty Мерси много!  Peace

# 41
Трудно може да се каже колко точно ще струва. Зависи от града в който живеете, това кой ще извършва ремонта и пр. Ел и Вик инсталацията трудво може да излезе по-евтина, защото цените на материалите са сравнително еднородни. Ако вие или ваш близък може да извърши подмяната ще ви излезе значително по-евтино. Не ви съветвам да пестите от дограма, тъй като инвестицията бързо се връща. Настилки има много. Има доста евтини и хубави ламинати на цени от 10 до 20 лв за квадратен метър. Плочките  с ниска цена също не са с лошо качество. Аз лично поставих вкъщи такива на цена от 25лв/м2. Дано съм полезен.

Общи условия

Активация на акаунт