Пазаруване от немски сайтове

• 196 586
  • 942
  •   1
Отговори
# 915
Гледам,че esprit.eu доста отдавна не работи.Сега до България от кой сайт е най-изгодно да се пазарува?От .de или .com?Много харесвам чино панталоните им и се чудя от къде да си поръчам.

# 916
  • In transit
Преди време четох, че Есприт май са фалирали. Дано не бъркам марката.

# 917
Преди време четох, че Есприт май са фалирали. Дано не бъркам марката.
Другите сайтове на марката си работят Поръчването от европейската версия беше най -ефтино,сега незнам към кой сайт да се насоча.Тук една мила съфорумка ме насочи към него.Дано пак се включи.

# 918
Фалирал е белгийският клон, както и швейцарският, въпреки че сайтовете им са налични. И т.нар. европейски клон също, вероятно затова няма сайт с .eu
Според немския сайт от там може да се поръчва само до Германия и от другите национални сайтове само до съответните държави.
Скрит текст:
Fashion brand Esprit files for bankruptcy for its European business
Published Wed, May 15, 2024 · 05:59 PM
ESPRIT Europe and six other German companies of the fashion group will file for insolvency under self-administration on Wednesday (May 15), the company said, as Hong Kong-listed apparel group Esprit Holdings’ seeks to restructure its European business.

This is the second insolvency procedure within four years for Esprit, which had laid off around a third of its workforce and closed 100 branches during the Covid-19 pandemic.

The company had already filed for bankruptcy in Belgium and Switzerland in March.

източник: https://www.businesstimes.com.sg/companies-markets/consumer-heal … european-business

Обяснение от немския сайт, че националните сайтове доставят само до съответната държава
https://www.esprit.de/support

# 919
Благодаря!Остава да пробвам с превозвач от Германия.

# 920
Здравейте! Досега пазарувах от Zalando в Германия. В България виждам, че няма доставка. Прочетох за превозвачи, не зная как става по този начин. Или, как въобще става доставка до България ако може информация

# 921
  • София
Избираш си превозвач, регистрираш се при него. Правиш поръчка и за адрес на доставка пишеш адреса на превозвача. Когато пристигне при превозвача, получаваш мейл, че имаш пратка. Чакаш да я превози до Бг и си я получаваш както си заявила, с вътрешен куриер или лично. Това е темата с превозвачите   https://www.bg-mamma.com/?topic=1409430

# 922
  • София
Някой пазарувал ли е от galaxus.de, спазват ли сроковете?

И междудругото имаше един немски сайт , който показваше дадена стока във всичките сайтове с цена, но не мога да го намеря къде съм го запаметила, дали някой де сеща ?

# 923
  • Стара Загора
Може би този?: https://www.idealo.de/

# 924
Здравейте,
Харесал съм си тази беседка от немския BAUHAUS: Sojag Standard Pavillon Castel 10 x 12 https://www.bauhaus.info/gartenpavillons/sojag-standard-pavillon … 0-x-12/p/25847699

Тежи около 120 кг, но сайтът не предлага доставка до България.

Прочетох в "Обобщени въпроси и отговори", че е възможно да се поръча с Gabco и DHL, но с кой би ми било по-изгодно? Предполагам, че с DHL, тъй като имат офиси в цялата страна, докато Gabco ще ми достави до склада си в София, от където ще трябва отново да заплащам куриер до Плевен. На сайта на DHL не успях да намеря тази услуга.

# 925
  • София
Виж от тук дали не можеш да си я поръчаш директно.

# 926
Виж от тук дали не можеш да си я поръчаш директно.
От там мога да я купя разбира се с надценка от 1442лв. За това търся начин от чужбина.

# 927
  • София
Помислете добре, с превозвач ще платите около 600-700лв транспорт и реално няма да можете да ползвате гаранция, Ако нещо липсва или е счупено ще се наложи сам да го ремонтирате или допълнителен разход за нова доставка. Дори и да намерите по-ниска цена на палет, пак не съм убедена, че си струва риска.

# 928
Помислете добре, с превозвач ще платите около 600-700лв транспорт и реално няма да можете да ползвате гаранция, Ако нещо липсва или е счупено ще се наложи сам да го ремонтирате или допълнителен разход за нова доставка. Дори и да намерите по-ниска цена на палет, пак не съм убедена, че си струва риска.
Това са три кашона, няма как доставката да е 700лв, и ако мога да спестя 1000лв бих го направил вместо да пълня с пари алчни български търговци

# 929
  • In transit
Това са три кашона, няма как доставката да е 700лв, и ако мога да спестя 1000лв бих го направил вместо да пълня с пари алчни български търговци
Имайте предвид, че тези три кашона са с поне 2 метра дължина и пристигат на палет, така, че напълно възможно е посредника да не ви ги таксува на килограм, а като обемна пратка...изключвам факта, че тежи много.

DHL не предлагат такива услуги от сорта на Еконт, да ти купят нещо от даден сайт и да ти го доставят. Т.е директно се свържете с Габко и се разберете с тях.

Общи условия

Активация на акаунт