Пазаруване от немски сайтове

• 200 489
  • 954
  •   1
Отговори
# 945
  • София
Аз ползвам GGBG, защото адресът е в Берлин. Доволна съм.

# 946
  • Berlin
Над 60евро вече е безплатна доставката от ДМ, иначе към 5 евро струва.

# 947
  • София
Здравейте, направих поръчка за един детски космонавт в tchibo.de, ползвам pratki de, незнам как точно стана, но съм поръчала с фактура, вместо да платя веднага с карта, плащането по този начин е дадено да се направи с банков превод в 14 дневен срок след получаване на стоката.
Сестра ми живее в Германия и каза, че от доста сайтове пазарува по този начин, но се зачудих как точно ще си вземат парите ако не им направя превод (хипотетично) възможно ли е да не ми изпратят поръчката ако по-някакъв начин засичат  кой живее в Германия и дали е рисков купувач?

# 948
Поръчката ще я изпратят и ако не получат парите в този срок ще намерят начин да си ги вземат, но започват да ви начисляват и лихви.
Най-лесно е поръчката с този начин на плащане да се сторнира и да се направи друга.

# 949
  • София
Благодаря, няма как да я сторнирам, понеже дебнах да се появи необходимия ми номер, а и ползвах код за първа поръчка, надявам се да я получа в срок, след което да я платя.

# 950
Ако платите от BG IBAN може да имате такса. По-добре сестра Ви от Германия да направи плащането. 90 % от плащанията в DE са PayPal и 10% Vorkasse, кредитна карта и банков превод. Лихвите са наистина високи, законите строги и никога без последици.

# 951
  • София
Аз бих я платила, щом съм поела такъв ангажимент и искам да получа артикула. С Револют например едва ли ще има такса, още повече сега като сме с евро.

# 952
  • Berlin
Това ми се струва малко преувеличено.

… 90 % от плащанията в DE са PayPal и 10% Vorkasse, кредитна карта и банков превод. Лихвите са наистина високи, законите строги и никога без последици.

Поръчката може да се плати и предварително.

# 953
От както плащаме в евро, плащанията са SEPA. Не трябва ли да са безплатни или с ниски такси, както в Германия?

# 954
  • софия
Така е от 2-3 години. Пращания по банков път към банки в ЕС са на цена към национална банка.

Общи условия

Активация на акаунт