Халит Ергенч и новата продукция "Великолепният Век"( Muhteşem Yüzyıl) тема 58

• 48 528
  • 740
  •   1
Отговори
# 465
http://www.blitz.bg/news/article/175433 newsm78 newsm78 newsm78
gphilipova ,ще се самоцитирам: "Тя не направи нищо различно от това, което ВЕЧЕ й беше направено на нея"
 Оттук нататък колкото и дълги прегрешения да изреждате, първо търсете "първопричината"!
Това взе да ми напомня на вечния спор:"Кой е пръв кокошката или яйцето" ама не съвсем, защото знаем,че Хюрем НЕ беше първата!

# 466
Първопричините свършиха още когато Хю се самонастани в покоите на Валиде и вирна нос.Там свърши едната Хю и започна другата.

# 467
Първопричините свършиха още когато Хю се самонастани в покоите на Валиде и вирна нос.Там свърши едната Хю и започна другата.
Мммда, а колко вода изтече преди това!?
 "Първопричините" не свършват те само предопределят  бъдещето  и по-нататъшното развитие!

# 468
Едни думички:

"Аз мога да правя всичко, каквото поискам и когато поискам! И никой не може да ми попречи!"

Кой може да ги каже в епохата на абсолютизма? В нашият случай определено не ги казва едиственият човек, който може да ги каже. Тези думи са достатъчни, дори и да не бяха изсъскани срещу законната съпруга на господарят му.

# 469
  • София
Хюррем е жестока и непокорна. Факт. Но, ако не беше такава, тя отдавна да беше изпратена на онзи свят. Тези нейни качества ги родиха и калиха с годините именно враговете и. Всички се криеха зад оправданието "династията", а всъщност ги мъчеше факта, че не те въртят на пръста си СС, а една проста робиня. Тя им отмъкна любимата играчка.
При Хюррем нещата буквално са на живот и смърт всеки ден. Тя не вярва напълно на никого освен на себе си. Тази жестока Хюррем си я създадоха враговете и и сега не бива да се сърдят на никиго, освен на себе си.

# 470
Да прибавя и аз :

Пази Боже, сляпо да прогледа.

Въшката като се наяде - излиза на челото.

Сбогом Ибо, може би отиваш на място, където ще разберат твоята дипломация, защото в реалният свят никой не те разбра.

Цял живот уважаваше и приятели и врагове, жена си, любовницата си, на никой лошо дори не помисли, а те горките така и не те разбраха.

Матракчъ вместо да ти благодари, че го направи по-силен духом, като спа с жена му- той ти се разсърди.

Сюлейман вместо да се зарадва, че го нарече лъв- царя на животните, той  ти взе живота.Не се радва за комплимента а ти се сърди, че  себе си господар на тоя лъв се нарече. Но той е глупав защото дума- дупка не прави нали.

А Хатиджето, оххх Тя милата така и не разбра, че просто не си искал да я тормозиш с такава низка страст като секса, че ако  роди още едно дете ще и се развали фигурата, но нали и тя глупава- не разбра добрата ти душа.

А Хюррем- как не я е срам! На Хю най-много искаше да помогнеш, вместо да гледа как децата и един ден ще се борят за престола, можеше спокойно да си лежи в тюрбето. Даже няколко варианта и приготви, но тя нали е глупава не го оцени.

Перчем Ага и той неблагодарен, ти го пусна на безплатен скок с парашут- той взе, че скочи без.

И на Якуб Ефенди помогна - колко пъти изпадаше в транс и искаше да иде на оня свят, но се не му се получаваше- защото е глупав. Ти му показа, че не с опиум а с нож се стига там.

И колко още не те разбраха..........,но можеш да бъдеш доволен защото 500 години по-късно поне 4 интелигентни жени живеят на този свят, те разбират и оценяват всичко което си направил за обичаните хора.

Почивай в мир!

# 471
  • Мюнхен
Да прибавя и аз :

Пази Боже, сляпо да прогледа.

Peace Joy Joy Joy Joy

# 472
  • Пловдив
denisass

bouquet newsm62 txtloves Ееееее не Simple Smile Е няма друга като тебе:) Това беше велико:)Мнооого ми хареса:)

# 473
  • до най слънчевия бряг
 Hug Hug Hug
Много добра дискусия пак се е вихрила  Hug
Фенче ,уби ме с това надгробно слово , и  колкото и да е странно съм съгласна  ,или  почти със всичко  ,казано от теб  bouquet

На път беше  да ме направиш   Хюремо-Ибрахимка  Joyи почти щеше да успееш .Опитах ,но не знам защо , като се сетя за Ибрахим и виждам само сцените  когато ,той крещи ,души ,съска или ехидно се подсмихва   на някого .
 Не се учудвам ,че някои съфорумки като си представят Хюрем ,я виждат точно в такава светлина .
Въпрос на симпатии,предразсъдъци и пристрастно отношение ,възприятия и т н .
Тук отдавна казваме ,че двамата с Ибрахим имат доста еднакви черти И двамата са деца на султанската любов към тях ,амбициозни ,не спиращи пред нищо, следващи целта си , верни по своему   на Султана ,хитри и еднакво ревниви към любовта на султана  
С тази разлика ,че Ибро премахваше  приближените като Искинедр челеби ,Перчем ага/тоест исторически личности /,а  Хюрем  само измислени герои като Фирузе и принцеса Изабела.

Ако можех да правя колажи , щях да спретна  нещо такова ,Хюрем се гледа в огледалото и вижда Ибрахим.  Може  Ибро да е в рокля ,а Хю в кафтан.
Може  пък  Надето да осъществи  и тази идея   Hug

Та оставам си аз пак при Хюремчето ,а вие си купете бира ,пуканки и  гледайте ,ама не разчитайте да докладвате за мурафетите и на " най-висока инстанция ",защото тя ще  е тази инстанция вече  Grinning  

От гореспоменатите в анкетата опоненти , няма такъв достоен и силен съперник , /все още не знаем  капацитета на Шах султан / но не ми се вярва  да успее  кой знае колко .

Те всички ,заедно и поотделно ще се опълчват срещу нея ,борбата продължава и Хю  ще се нуждае от подкрепа .
Хюремки, да сгъстим редиците   Peace

# 474
  • София

# 475
Добро утро!

Скъпи Хюремки, Laughing аз не си разлях кафето при четенето на поетичният коментар, прочетох го, казах си - е, има буйна фантазия момичето, но какво пък лошо няма.
Но, като прочетох един друг коментар в който, съфорумка го сложи в една редица с Цезар, Наполеон, Александър Македонски и други ИМПЕРАТОРИ - се сетих за филма МАТРИЦАТА.

Мили дами, защитници и нарцисисти, преди да напишете нещо поне мъничко помислете, едно е да приписвате положителни качества на любимият образ, да пишете за него в суперлативи, да намирате оправдание за лошите му постъпки- и ние хюремките го правим Laughing, но да пишете за някакъв Роб, пък бил той и Велик Везир 13 години на ОИ, че е на нивото на такива величия в световната история, е  смешно и НЕсериозно.
Сега вече разбирам, защо Ибо се нарече Султан Laughing Laughing Laughing
След като може Цезар и Наполеон да станат Императори, защо и сина на рибаря от Парга да не е Султан, че колко му е- ум си имам, пръстени си имам, статуя си имам, че и трон даже си имам.
Даже съм по заслужил от тях и на цигулка свиря, на Хатиджето и стихове написах и аз като Цезар на любовницата си дете направих, даже и тук съм повече мъж и със жена си деца имам- а Цезар не.
Я какъв съм мъж- на Цезар му се хвърлиха няколко полу- мъже облечени в чаршафи и му видяха сметката, пък аз цял танцов състав от нинджи победих.
Ако не сте забелязали и двамата в един и същи месец сме били убити- това не е съвпадение а съдба, само дето не ме обожествиха след смъртта ми, но и за това време има.

Ето сега, след 500 години на бгмама форума ми отредиха заслуженото място- сега името ми е там наедно с ЦЕЗАР, Александър, Наполеон и ако не ме обожествиха след 81 серия, то след другата - гаранция.

#Crazy #Crazy #Crazy

# 476

denisass - ти го каза....

# 477
Добро утро и от мен!
Чета,чета то край няма Hug
Сега се чудя като  излезе Ибрахим от сериала-Матръкчъ и Нигяр май и те стават излишни.Особено първия,да не се засегне Випчето Laughing,ама е така.  bouquet

# 478
  • Сливен
На мен ми е интересно какво ще стане сега с Нигяр. Вече ми стана скучна и безразлична, с тоя нейн Паша се уля. Докато гледах серията,се замислих,дали Рустем няма да се разведе с нея преди да заминат, да й направи добро. Макар,че не ми се струва много добър човек Simple Smile

# 479
Привет wavey Coffee  denisass  Joy

Нигяр и Матракчъ вече могат да станат семейство и да страдат заедно за Ибрахим Heart Eyes hahaha

Общи условия

Активация на акаунт