Халит Ергенч и новата продукция "Великолепният Век"( Muhteşem Yüzyıl) тема 58

• 48 472
  • 740
  •   1
Отговори
# 600
И да, във форум сме, но нека не забравяме, че точно по тази причина няма йерархия и както аз не си позволявам да давам персонални оценки, такова поведение очаквам и от събеседниците си.
А това как Ви звучи:
Пиша на екзактен български език и колебанието Ви в това не е във Ваша полза, наистина!
Току-що се опитахте да направите оценка, нали?

# 601

ДореМи, на път е да излезе, че сме гледали различни филми- аз един за Хюррем, а ти - друг, но за Ибрахим...
В момента нямам физическа възможност за анализи, но ще  направя такъв тогава, когато ми позволи времето. Само искам да подчертая, че забелязвам, че се съди  много едностранчиво. Когато се съди и отсъжда, трябва да се прави справка с целия доказателствен материал. Ако ще съдим наистина и ще се произнасяме за някого, като му лепваме етикет, трябва да сме безпристрастни и справедливи, а не емоционално обвързани!!!

аз от кога казах, че гледаме различни филми  ooooh! но все ме критикувате. и после аз излизам лошата, че съм емоционална ... може ли да се върнеш в предишните теми - да прочетеш безпристрастните мнения за хюррем. Всъщност твоето мнение също е напълно "безпристрастно".
Аз добре съм направила справка. И мога да ти напиша същият емоционален пост за достойнствата на хюррем. За нейните положителни страни... но все пак  не бих ти отнела удоволствието да напишеш ти подобно. Ще чакам с нетърпение. До тогава, ще се наслаждавам на жалките опити за защита на 5те й деца   bouquet

# 602
  • Таралежът е птица упорита - докато не го ритнеш, не излита...
И да, във форум сме, но нека не забравяме, че точно по тази причина няма йерархия и както аз не си позволявам да давам персонални оценки, такова поведение очаквам и от събеседниците си.
А това как Ви звучи:
Пиша на екзактен български език и колебанието Ви в това не е във Ваша полза, наистина!
ketti, водят ли Ви се безмислени спорове? Е, добре!
Аз съм вторият човек, на когото правите езикова забележка в рамките на няколко часа.
С цел да сте по- интересна, по - забавна, раздаваща справедливост или с цел да олекотите мнението на някой, който не е съгласен с Вас (един вид "като не пишеш правилно на български език, какво ли пък да ти обръщаме внимание") - това не знам и това само Вие знаете!
Персонална оценка и към настоящия момент не съм Ви дала, държа дебело да подчертая!
А колебанието Ви в правилността на моя правопис не е във Ваша полза именно защото правейки справки из някакви виртуални речници показвате нагледно собствената си езикова компетентност.
Дали бях достатъчно ясна или имате нужда от още обяснения?

# 603
Кетти ,

преди да направиш забележка на някой, относно това дали пише правилно, не е лошо да научиш значението на думите, които сама използваш.

РОБ- КАТО СТАТУС.

Не мислиш ли, че статус не е правилната дума?
Правилно е РОБ- КАТО СТАТУТ. Laughing

Това само за да покажа, че сме много емоционални, когато пишем за нашите любимци и понякога бъркаме. Laughing

Колкото до Ибо, аз не съм психолог, но диагнозата му я поставих още отдавна- Мегаломания.
Знам, че това не е болест а симптом и ще ми е интересно каква е болестта му.
За Хати е ясно- шизофрения, но за Ибо ми се ще да се изкаже Queen.

И моля, фенките на Ибо да не реагират на поста ми, не пиша това за да се заяждам или да дразня някой, просто ми е интересно професионалното мнение. Peace Peace Peace Peace Peace
Е, излови ме, пак сгафих  Sunglasses
Ама прави разлика между психолог и психиатър, де.
Аз съм любопитна за диагнозата на Хюрем.Страх от всичко и всеки.

# 604

ДореМи, на път е да излезе, че сме гледали различни филми- аз един за Хюррем, а ти - друг, но за Ибрахим...
В момента нямам физическа възможност за анализи, но ще  направя такъв тогава, когато ми позволи времето. Само искам да подчертая, че забелязвам, че се съди  много едностранчиво. Когато се съди и отсъжда, трябва да се прави справка с целия доказателствен материал. Ако ще съдим наистина и ще се произнасяме за някого, като му лепваме етикет, трябва да сме безпристрастни и справедливи, а не емоционално обвързани!!!

аз от кога казах, че гледаме различни филми  ooooh! но все ме критикувате. и после аз излизам лошата, че съм емоционална ... може ли да се върнеш в предишните теми - да прочетеш безпристрастните мнения за хюррем. Всъщност твоето мнение също е напълно "безпристрастно".
Аз добре съм направила справка. И мога да ти напиша същият емоционален пост за достойнствата на хюррем. За нейните положителни страни... но все пак  не бих ти отнела удоволствието да напишеш ти подобно. Ще чакам с нетърпение. До тогава, ще се наслаждавам на жалките опити за защита на 5те й деца   bouquet
ДореМи, щом можеш да напишеш пост за достойнствата на Хюррем, значи нямаме база за спор и всяко мое писание в тази посока е излишно.
Отдъхнах си, наистина  Whistling

# 605
Лека нощ, дами! Hug
По- кротко с Ибрахим и Хюррем, щото съм готова да се обзаложа, че ни гледат отгоре и ни се смеят, че не спим, ами си тровим нервите с ония нещастници от Тимс hahaha hahaha hahaha hahaha

# 606
А това как Ви звучи:

ketti, водят ли Ви се безмислени спорове? Е, добре!
Аз съм вторият човек, на когото правите езикова забележка в рамките на няколко часа.
С цел да сте по- интересна, по - забавна, раздаваща справедливост или с цел да олекотите мнението на някой, който не е съгласен с Вас (един вид "като не пишеш правилно на български език, какво ли пък да ти обръщаме внимание") - това не знам и това само Вие знаете!Персонална оценка и към настоящия момент не съм Ви дала, държа дебело да подчертая!
А колебанието Ви в правилността на моя правопис не е във Ваша полза именно защото правейки справки из някакви виртуални речници показвате нагледно собствената си езикова компетентност.
Дали бях достатъчно ясна или имате нужда от още обяснения?
Ооо, моля Ви, даже не съм си помислила, че преди това съм направила забележка на някой.А болднатото даже не ми е минавало през ума.Съжалявам за мнението Ви.Не споря за моята езикова компетентност, аз я нямам.Имат я филолозите и ще се очудите, че нито аз, нито Вие, знаем граматиката, така както трябва.Не искам да споря, казах само как е правилно според мен, както и на мен ми показаха грешките и ги приех, какво толкова.

Последна редакция: сб, 12 яну 2013, 02:19 от ketti

# 607
Към (((Hurrem))) , престани да ни вадиш очите с тези големи букви.Смятам знаеш, че във форумите това не е прието и не се толелира.Нищо лично  Peace
Също и аз не съм допускала, че зад този пост може да стои забележка към някой! В никой случай!
Но когато човек раздaва мнения и становища, неминуемо попада и на костелив орех, c'est la vie!
Нищо лично!
Публично си посочихме грешките и считам спора за приключен!
P.S. Нека филолозите тогава да дават оценки на правописа ни, не на граматиката! Винаги ме е удивлявало как граматиката като дял на езикознанието се асоциира с правописа (ортографията). Отличните познания по граматика са необходима предпоставка за пунктуацията, но няма да помогнат в случая за "очудването", което си е просто "учудване".
А моите наистина скомни претенции са, че съм си научила както трябва уроците, когато трябва и това е безспорен факт.

Последна редакция: сб, 12 яну 2013, 02:29 от Queen, M.D.

# 608

gphilipova, може би диагноза има за емоционалното състояние на сценаристите на Великолепният век, а не на това на Хюррем?
Защо ли толкова много турците ненавиждат Хюррем, че я правят в очите на зрителите такава, каквато я виждаме, това е правилният въпрос!

Мислиш ли, че изказването ти е безпристрастно??  И професионално?
В момента, в който трябва да дадеш оценка на своята любимка, ти я оправдаваш с обвинения към сценаристите ...  защо се измъкваш? Толкова ли е страшна диагнозата, която ще поставиш на Хюррем?

И като задаваш въпрос - обмисляла ли се, че може би хюррем не е онази прелест, която ти виждаш?? Обмисляла ли си възможността тя да е точно това , което ни показват ?

Тези които твърдите, че Хюррем без Сюлейман и децата си е нищо- грешите.

Беше нищо докато беше робиня, но сега е свободна и може да си тръгне от двореца- когато пожелае.

Може да се разведе със Сюлейман и да си живее в разкош до края на живота си, защото ако се разведе и остава зестрата- така е по закон.
Но ако го направи ще си тръгне без децата- защото те са на Династията.

Ибрахим ако не беше роб а свободен човек, можеше да се разведе с Хати, да си вземе Нигяр и дъщеричката и да си живее живота, но ако сега го направи ще си тръгне без нищо и точно за него важи това, че е нищо без Сюлейман и Хатидже.

Ти шегуваш ли се???  newsm78

Как си представяш, че тя може да се разведе?  Сюлейман може да я изрита, но не и тя него.

А с думите си за Ибрахим показваш, че пак си гледала друг сериал!  Ибрахим стана Велик везир, заради собствените си достойнства, а не заради Хатидже.
И впрочем Ибрахим не се бои да си тръгне. Него султана не го пуска!

# 609
Към (((Hurrem))) , престани да ни вадиш очите с тези големи букви.Смятам знаеш, че във форумите това не е прието и не се толелира.Нищо лично  Peace
Също и аз не съм допускала, че зад този пост може да стои забележка към някой! В никой случай!
Но когато човек раздaва мнения и становища, неминуемо попада и на костелив орех, c'est la vie!
Нищо лично!
Публично си посочихме грешките и считам спора за приключен!
И аз смятам така  PeaceАз не съм чела книги, само "Под Игото" и "Винету" Mr. Green
.Но за горното не се извинявам.Има го дори в условията на форумите, когато се съгласяваш с тях.Счита се за крещене и не се приема.Факт.Това не си го измислям.

Последна редакция: сб, 12 яну 2013, 02:41 от ketti

# 610

ДореМи, щом можеш да напишеш пост за достойнствата на Хюррем, значи нямаме база за спор и всяко мое писание в тази посока е излишно.
Отдъхнах си, наистина  Whistling

жалко!!! Sob  в теб ми беше надеждата ... че ще си едничката хюрремка, която ще напише задълбочен анализ на образа на Хюррем. Но пак ще се разминем   cry

ще си останем с те първи почнаха и 5-те деца   ooooh!  о да , и обвиненията за лудостта на сценаристите  Hug

# 611

gphilipova, може би диагноза има за емоционалното състояние на сценаристите на Великолепният век, а не на това на Хюррем?
Защо ли толкова много турците ненавиждат Хюррем, че я правят в очите на зрителите такава, каквато я виждаме, това е правилният въпрос!

Мислиш ли, че изказването ти е безпристрастно??  И професионално?
В момента, в който трябва да дадеш оценка на своята любимка, ти я оправдаваш с обвинения към сценаристите ...  защо се измъкваш? Толкова ли е страшна диагнозата, която ще поставиш на Хюррем?

И като задаваш въпрос - обмисляла ли се, че може би хюррем не е онази прелест, която ти виждаш?? Обмисляла ли си възможността тя да е точно това , което ни показват ?

Тези които твърдите, че Хюррем без Сюлейман и децата си е нищо- грешите.

Беше нищо докато беше робиня, но сега е свободна и може да си тръгне от двореца- когато пожелае.

Може да се разведе със Сюлейман и да си живее в разкош до края на живота си, защото ако се разведе и остава зестрата- така е по закон.
Но ако го направи ще си тръгне без децата- защото те са на Династията.

Ибрахим ако не беше роб а свободен човек, можеше да се разведе с Хати, да си вземе Нигяр и дъщеричката и да си живее живота, но ако сега го направи ще си тръгне без нищо и точно за него важи това, че е нищо без Сюлейман и Хатидже.

Ти шегуваш ли се???  newsm78

Как си представяш, че тя може да се разведе?  Сюлейман може да я изрита, но не и тя него.

А с думите си за Ибрахим показваш, че пак си гледала друг сериал!  Ибрахим стана Велик везир, заради собствените си достойнства, а не заради Хатидже.
И впрочем Ибрахим не се бои да си тръгне. Него султана не го пуска!
ДореМи, вероятно това, което пиша много се различава от онова, което искаш да прочетеш, но нали не мислиш, че е професионално и сериозно да се постават диагнози без интервю с пациента. Ако е по силите ти да ми осигуриш интервю с Хюррем - с удоволствие  Laughing
И да, ще споря с теб, опровергай ме с конкретни факти, но от филма (не обяснения, а конкретни моменти от филма)
1. Твърдя, че Хюррем САМА искаше да замине извън двореца, когато Сюлейман беше "залитнал" по Изабела (т.е. тя беше готова да се махне от двореца), същото беше готова да направи и в историята с Фируузе.
2. Ибрахим беше направен Велик везир  и си умираше от страх как ще реагира султанът на увлечението му по сестра му - не заради друго, а защото вече беше бил от чашата на властта.
3. Ибрахим си умира от страх да не загуби властта, до която се е докопал, иначе нямаше да се върне при Хатидже. А върха на самонадеяността му беше писмото до нея, в която той обяснява колко изобщо не съжалява, т.е. колко не му пука за нея. И Ибрахим остана велик везир единствено и само защото Хатидже искаше да направи напук на Хюррем. Всички видяхме това. Мъж с капка достойнство не постъпва като Ибрахим!!!
Обори ме,  чакам с нетърпение.

Последна редакция: сб, 12 яну 2013, 03:34 от Queen, M.D.

# 612
Добро утро !

Изчетох всичко което съм пропуснала и честно казано,съжалявам.

В един момент си помислих,че сме пред г-н Кадията и адвокатите на Ибрахим и Хюрем произнасят последните си пледоарии и таят надежда,че в последния момент ще отменят смъртното наказание за което пледира Прокуратурата  т.е Султана..
И за да е съвсем като истински процес има и вещи лица..психиатри и филолози..Едните следят анамнезния статус,другите как са изписани буквите и запетайките..

...Каквото и да се изпише,каквито и обвинения да си отправят,и двете страни всички знаем,че в сряда просто ще видим.."Осъдения на смърт идва"

# 613
  • София
отново се убеждавам, че българските форуми са странно нещо  newsm78

то не бяха нападки, то не бяха обиди, то не бяха караници и крясъци  #Crazy

само нормална дискусия за любимия ни сериал не видях на последните 3-4 страници

# 614
[imghttp://www.commentsyard.com/graphics/weekend/weekend107.png][/img]

vtrendy мисля също като теб,затова само чета от време на време и не коментирам не влизам в излишни спорове,нямам сили за това Crossing Arms

Общи условия

Активация на акаунт