Помощ за пържене на картофки, моля

  • 11 887
  • 27
  •   1
Отговори
# 15
  • Мнения: 7 779
Еееее....Браво на вас! Опровегахте ми думите,за което съм доволна..... Laughing
само твоите ли  Joy

# 16
  • Мнения: 5 001
"дървен" картоф , подходящ за варене , дори и със св.мас не е вкусен при пържене.
Айде сЯ Бонгич да обЯсниш на потребителите кво е
"дървен " картоф и как да Фнимават да не купят такъв.....

Последна редакция: вт, 08 яну 2013, 21:25 от TheNMaster

# 17
  • На небето
  • Мнения: 5 530
.... има олио и олио. напоследък са толкова качествени , че като го сипа в тигана и след 2-3 мин започва да "стреля" като картечница - толкова много вода има в него. да не говорим ,че и при олиото има видове за пържене,готвене и салати. но всички стават за всичко според етикета.  Joy
добавете малко свинска мас в олиото/зехтина. може пък да получите по-добър резултат.


Аз лично не съм попадала на "стрелящо" олио......Засега!(пу-пу-пу!) .....
А за мас при пърженето на картофи - аз лично съм за!.....Много вкусни стават,а и в пъти по-здравословни от тези пържени с палмова мазнина примерно(по заведенията).....

Имам опасения,че повечето потребители (потребителки) ще подскочат като ощипани при това предложение....Но това си е техен проблем де..... Mr. Green

Аз съм попадала на "стрелящо олио", а уж си купувам от по скъпите марки, които уж са по хубави. И не само ами и няколко пъти олиото ми се е запалвало в тенджерата, а съм с индукционен котлон, което значи че няма искра от която да се запали.  #Crazy
Със зехтин стават много хубави пържените картофки. Със свинска мас, пробвах веднъж, но не ми хареса, някак мазнината ми идва малко тежка и самия картоф пропива леко миризмата от свинската мас.
До сега не съм пържила червен картоф, но ще опитам. Принципно, като вкус са по хубави, а и като цена са по скъпи.  Twisted Evil

# 18
  • София
  • Мнения: 1 341




Много вкусни стават картофите, ако преди пърженето леко се сварят - за 4-5 мин.
Готовите вече картофи ги изсипвам в съд с дупки - да се оттича излишната мазнина.

# 19
  • Мнения: 2 320
Преди доста време работех в заведение като общак  Mr. Green
започвах деня си с около 50 кг картофи /от предният ден имаше заготовка още толкоз/
- белене, нарязване, накисване в леген с вода,
отцеждане, бланширане и се слагаха в огромна тенджера.
Когато дойдеше клиент, грабваш от съда необходимото количество и доизпържваш във фритюрника.
Ми изтрепваха се да ги поръчват  smile3514
От тогава ми е опита с различните "модели" картофи и любовта към тях  Crazy
До ден днешен ги обожавам- ако не съм ги белила аз  rotfImbo

От половин година все попадам на стрелящо олио  #Sniper  а купувам различни марки  Shocked

# 20
  • Мнения: 13 131
Аз от доста време не мога да попадна на картофи за пържене и затова купувам бланширани, и тях не ги харесваме особено, но определено стават по-добре от тези които беля и пържа. За сметка на това пък печени с масло са върха, явно сорта си им е такъв...

# 21
  • София
  • Мнения: 1 352
*Най-добре за пържене стават сорта червени картофи.
*НИКОГА не купувайте френски картофи(имат повече нишесте и захарност и почерняват при пържене......Виж за пюре са перфектни!)
* Пържене на умерен котлон на един ред
* след изваждането за кратко ги слагам върху кухненска хартия ,за да попият излишната мазнина.
*посолявам след изваждането им от тигана.

 Странно. От нашия плод-зеленчук винаги взимам френски картофи, защото стават само за пържене  Simple Smile Май ме лъжат с това, че са френски. Но пък са по-евтини от българските. Не знам защо биха го правили. newsm78

# 22
  • Мнения: 13 131
Аз френски картофи купувам на цена по-висока от българските и всичките са едни гладки и хубави, май заради външния вид ги избирам тях Wink

# 23
  • Мнения: 7 779
Странно. От нашия плод-зеленчук винаги взимам френски картофи, защото стават само за пържене  Simple Smile Май ме лъжат с това, че са френски. Но пък са по-евтини от българските. Не знам защо биха го правили. newsm78
защото френските земеделци ги спонсорират от ЕС , автоматизирано е почти всичко и не на последно място тези картофи са "кастрирани". не може да ги използваш за семе. класическо ГМО Joy

# 24
  • София
  • Мнения: 2 461
Странно. От нашия плод-зеленчук винаги взимам френски картофи, защото стават само за пържене  Simple Smile Май ме лъжат с това, че са френски. Но пък са по-евтини от българските. Не знам защо биха го правили. newsm78
защото френските земеделци ги спонсорират от ЕС , автоматизирано е почти всичко и не на последно място тези картофи са "кастрирани". не може да ги използваш за семе. класическо ГМО Joy

Тц, Бонго, франсетата са приели закон, който забранява "кастрацията" на картофите и т.н., демек отглеждането на ГМО  Thinking

# 25
  • Мнения: 7 779
пробвай да хванеш семе от почти всички вносни картофи и чекай  Laughing

# 26
  • На топло...
  • Мнения: 584
Не е ГМО. Обработват ги с химикали под формата на газ след събирането на реколтата, за да не кълнят, съответно да са по-издържливи Sad. Гадна работа.

# 27
  • Мнения: 14
Не е ГМО. Обработват ги с химикали под формата на газ след събирането на реколтата, за да не кълнят, съответно да са по-издържливи Sad. Гадна работа.

То вече няма нищо което да не е обработено с химия  #2gunfire

Общи условия

Активация на акаунт