Финанси

• 1 662
  • 10
  •   1
Отговори
Знам че не е приоритетно но е важен и финансовият момент.Искаме да кандидатсваме за осиновяване но не знаем с какви финанси трябва да разполагаме.Приблизително каква сума отива месечно за детенцето което мислим да вземем на възраст до 1 година?

# 1
Както и при биологичните деца - отговорът е - зависи.
Зависи от нуждите на детето - на какво мляко е, как и с какво е захранено, как вие сте решили да продължите. Какви памперси или пелени ще взимате. Имате ли кой да ви подари дрешки и продукти и т.н. Зависи и вие с колко разполагате - индустрията е страховита и колкото и да имате, ще ви ги вземе Wink Не е добре да се сравнявате с другите, защото всеки харчи според възможностите си и според ситуацията. В началото разходите вероятно ще са по-големи, после ще се оптимизират нещата като се ориентирате. Социалните вероятно вече са направили оценка на доходите ви - ако са ви одобрили, значи ще се справите все някак.

# 2
  • Вън от пространство и време
BELIEVER777, нали щеше да имате срещи със социалните още през октомври миналата година? Аз си мислех, че сте вече в чакащите.  Simple Smile

# 3
BELIEVER777, нали щеше да имате срещи със социалните още през октомври миналата година? Аз си мислех, че сте вече в чакащите.  Simple Smile
Отложихме нещата!Благодаря че ми водиш отчет!

# 4
200 лв на месец дали ще са достатъчни?

# 5
  • Вън от пространство и време
200 лв на месец дали ще са достатъчни?

Зависи колко често сменяте памперсите.

# 6
Зависи и по колко яде

Пък ако се разболее, зависи педиатърът дали изписва скъпи или евтини лекарства.

Че въпросът е важен, важен е, ама нещо много странно е поставен.

# 7
Зависи и по колко яде

Пък ако се разболее, зависи педиатърът дали изписва скъпи или евтини лекарства.

Че въпросът е важен, важен е, ама нещо много странно е поставен.
как по-нестранно трябва да се постави?

# 8
BELIEVER777, не мисля че някой може да ти каже точна сума, всичко е относително. В началото разходите са доста - докато се набави всичко необходимо, но после се влиза в релси. 200 лв мисля че щети стигнат, стига да няма извънредни ситуации (да боледува примерно). И както са ти казали - зависи какви памперси ще взимаш, колко бързо ще се приучите към гърне, с какво ще се храни, дали би ползвала неща втора употреба (подаръци или купени) и т.н. Но нещата си идват на мястото - споко. Да дойде детето, пък ще се справите, а и в началото много неща ще ти подарят.

# 9
BELIEVER777, не мисля че някой може да ти каже точна сума, всичко е относително. В началото разходите са доста - докато се набави всичко необходимо, но после се влиза в релси. 200 лв мисля че щети стигнат, стига да няма извънредни ситуации (да боледува примерно). И както са ти казали - зависи какви памперси ще взимаш, колко бързо ще се приучите към гърне, с какво ще се храни, дали би ползвала неща втора употреба (подаръци или купени) и т.н. Но нещата си идват на мястото - споко. Да дойде детето, пък ще се справите, а и в началото много неща ще ти подарят.
Благодаря Доли!

# 10
Нашите разходи бяха малко. Много неща ми подариха или ни дадоха да ползваме. Снабдиха ме с пълен комплект дрехи за  в къщи, от съседско момченце и такъв за излизане, по дамски от племенницата ни. Аз лично купих бодита, пижамки, 1 анцуг, комплект шапка и шал, обувки и 2 чифта пантофи, столче за колата и пакети памперси, както и дюшече за кошарката .Също така взехме най необходими лекарсрва, като капки за нос, нурофен ,трмоментър, кремче здраве, козметика за баня, витамин Ц.Стол за хранене не сме взимали, тя седи на един наш с възглавница под дупето. Гърне и стпало за пред мивката, огрнаичители за вратите .  Всичко останало, вкл количката и кошарката, ни е дадено . Съгласих се, защото тя ходи стабилно и количка ще ми е нужна тези 3 месеца до пролетта. И количката и кошарката са син цвят, с каквито тя бе свикнала и това още повече ме убеди. И без това й дойде премного стрес. Ни всеки си преценява индивидуално. Ние също не разполагаме с неограничени средства и предпочитам да давам пари за качествена храна и плодове и зеленчуци, от колкото за вещи, които ще  се употребяват 2 или 3 месеца.
Успех

Общи условия

Активация на акаунт