Варицела и бременност

• 820
  • 3
  •   1
Отговори
Здравейте.
Днес за втори път водя детето на градина тази година и учителката ми каза, че и се обадили за детенце от неговата група се е разболяло от Варицела. И аз и детето сме изкарали този вид шарка, но страха ми е породен от това, че съм бременна в 14та седмица и се притесних дали въпреки че сме карали шарка може да е опасно за плода. Аз реално не съм контактувала пряко с болното дете, но чрез моето дали може да се заразя отново?
Дали да спра детето от градина до края на седмицата?

Последна редакция: вт, 08 яну 2013, 15:50 от моргана

# 1
Когато бях 26 г.с. синът ми се разболя от варицела, аз (Слава Богу) съм я карала като дете, но въпреки това се притесних. И личният ми лекар (който е педиатър) и гинеколога, който ми следи бременността ми казаха, че няма проблем. И нямаше, родих едно живо и здраво детенце. Simple Smile
За да си по-спокойна се обади на гинеколога си, а детето щом е боледувало, според мен, няма защо да го спираш от градина.

Желая ти лека и безпроблемна бременност! Simple Smile

Последна редакция: вт, 08 яну 2013, 16:34 от Аля

# 2
Здравей,
мъжът ми се разболя от Варицела като бях бременна в 12 седмица. Аз съм боледувала от Варицела като дете. Докторите ми обясниха, че след като бременната е боледувала от тази шарка за плода няма опасност - той се храни от майката и веществата в кръвта й, а тя няма да се разболее.
Аз нямах никакви проблеми.
Лека бременност и не се тревожи.

# 3
Благодаря ви момичета за отговорите.
И аз повече клоня към това, че няма опасност за бебето, но за всеки случай спрях сина ми от градина до края на седмицата. Имам възможност и ще го гледам тези дни.

Хубав ден  Hug

Общи условия

Активация на акаунт