Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 128

  • 72 088
  • 737
  •   1
Отговори
# 30
  • варненка от София
  • Мнения: 4 883
Аз лично не мажа вафлата с кристалина, това лъщене ме побърква, а и не всеки го обича този вкус. Мажех преди само отдолу с кристалина, но напоследък изобщо не мажа, направо върху фондана лепя и като има конденз, една положителна черта от него е, че вафлата си залепва като стой та гледай.

# 31
  • Мнения: 5 878
А! Супер. И аз не обичам да ми лъщи. Единствено ме интересува дали се реже нормално вафлата, ако не е намазана.

# 32
  • варненка от София
  • Мнения: 4 883
А! Супер. И аз не обичам да ми лъщи. Единствено ме интересува дали се реже нормално вафлата, ако не е намазана.

Ами не е имало проблем да ти кажа, ето тук тортата е облечена с вафла и се вижда, че е рязано без проблем http://www.facebook.com/media/set/?set=a.236327359805682.43440.1 … 638485&type=3

# 33
  • Мнения: 5 878
Върха! Много ти благодаря!
И... чудна торта си направила, хем пъстра, хем елегантна!

# 34
  • Мнения: 0
Здравейте, ще се пробвам да сложа снимка на една торта , която правих преди време. Това, което най много ме измъчи бяха гумите. Във тази връзка, някой може ли да обясни или да пусне видео как се облича топка с фондан? newsm78 Не е нещо специално, но до толкова ми стигат силите. smile3506

# 35
  • Тракийка в Софийското равно поле....
  • Мнения: 439
 Flutter

# 36
  • Мнения: 148
Някои питаше за ВЪЛК,ама не запомних кои ето тук
http://www.lovelytutorials.com/forum/showthread.php?t=539
Да кажа и аз за крем Оле/Преди да открия Голди микса и Ижел,ползвах само крем Оле и много си го харесвам.Аз лично никога не слагам желатин и никога не го разтварям във мляко.Ползвам го като суха смес за да си сгъстявам кремовете за да са по гъсти и устоичиви.Комбинирала съм го със какво ли не,със ядки,карамел,стафиди,плодове,квасена сметана,кондензирано мляко,изцедено мляко,кокосово мляко,слагала съм тропически плодове от компот,ананас,асорти,кокосови стърготини и всичко което ти роди въображението.
Най-често го комбинирам със маскарпоне и кондензирано мляко със добавка от ядки,плодове,или сухи накиснати във ром плодове.И след това добавям сладкарска до гъсто разбита сметана за пухкавост.Забравих ,слагала съм и целувки,халва,течен шоколад.Ох,сигурно има още ама не се сещам във момента.
Мацки,и аз със въпрос.Ще ми трябват високи блатове със малък диаметър за 3Д торта,та какво ще ми препоръчате като по устоичив блат.Аз досега само пандишпан съм правила ,но когато пека накуп дозата доста трудно се опича и затова деля на две,но сега ще се наложи да пека накуп.Ако има нещо друго което можете да ми препоръчате ще съм много щастлива.

# 37
  • Мнения: 22
Здрасти!Прелитайки по диагонал мернах въпрос за фитиловия пищов LaughingМай Мегало питаше...
Ето за какво иде реч http://www.cookibooki.bg/60-Други/Page-2-15.html
на третия ред, най-вдясно се вижда.
 ПП сто пъти опитах да го пусна като линк, обаче не ще!Но като влезеш в Кукито, при инструменти, в отдел" други", на втора страница, трети ред, най-дясно... Laughing

Последна редакция: ср, 09 яну 2013, 18:36 от МаринаД

# 38
  • Мнения: 3
Дитсън сещам се за блатовете от най-вкусната шоколадова торта на Ири Купенска, има вариант и за ванилови. Правих ги за Нова година и съм възхитена от тях-много устойчива торта става. И въпреки ,че пише да не се сиропират аз сиропирах с малко компот и с по 2 с.л. плодово кисело мляко, от което вкусът беше убийствен Peace

# 39
  • Мнения: 486
Марулка,рагледах ти тортите в фейсбука ,възхитена съм !Страшно хубави торти правиш,не знам от колко време се занимаваш ,но си се усъвършенствала до професионално ниво.Колко мн има да учаааа  ooooh! Crazy ,но пък имам мерак  Blush Heart Eyes  Искам да те попитам на една от тортите ти футболен терен как е направена тревата?Също и как се прави щампа с емблема на футболен отбор ?Ще правя за именния ден на мъжа ми торта  на футболна тематика .
Илариана или Дитсън ще помоля за разяснение как да направя футболна топка !
Благодаря ви предварително!!! Hug

# 40
  • варненка от София
  • Мнения: 4 883
Марулка,рагледах ти тортите в фейсбука ,възхитена съм !Страшно хубави торти правиш,не знам от колко време се занимаваш ,но си се усъвършенствала до професионално ниво.Колко мн има да учаааа  ooooh! Crazy ,но пък имам мерак  Blush Heart Eyes  Искам да те попитам на една от тортите ти футболен терен как е направена тревата?Също и как се прави щампа с емблема на футболен отбор ?Ще правя за именния ден на мъжа ми торта  на футболна тематика .
Илариана или Дитсън ще помоля за разяснение как да направя футболна топка !
Благодаря ви предварително!!! Hug


Благодаря ти, но съм далеч, далеч от професионалното ниво. Тревата е правена като притискаш с пръстче фондана и го прекарваш през цедка. Като поизлезе доволно голичество режеш с ножа и редиш. Абе трудоемко си е и болезнена операция. Щампата си е печат на фафлена хартия, за която днес писахме.

# 41
  • Мнения: 148
Марулка,рагледах ти тортите в фейсбука ,възхитена съм !Страшно хубави торти правиш,не знам от колко време се занимаваш ,но си се усъвършенствала до професионално ниво.Колко мн има да учаааа  ooooh! Crazy ,но пък имам мерак  Blush Heart Eyes  Искам да те попитам на една от тортите ти футболен терен как е направена тревата?Също и как се прави щампа с емблема на футболен отбор ?Ще правя за именния ден на мъжа ми торта  на футболна тематика .
Илариана или Дитсън ще помоля за разяснение как да направя футболна топка !
Благодаря ви предварително!!! Hug

Tочно за топка,аз не съм подходяща.Имам един много не успешен опит,и от тогава отбивам всяка появила се топка на хоризонта.

# 42
  • Мнения: 486
Ditsan,към теб се насочих защото пускаш линкове към ловелито ,а там е по -трудно търсенето. Peace
Илариана беше направила скоро разкошна топка,дано тя се включи ,може и на лични! Praynig
Марулка ,за щампата си го мислих точно този вариант.А цедката с по-едричка ще пробвам !Много благодаря!

# 43
  • Мнения: 27
Здравейте момичета,

Исках само да се включа тук да ви поздравя - аз от скоро се занимавам с торти и украси и нямам хич опит все още (6-7 торти съм направила само в последните 1-2 месеца), но ми е голяма тръпка и очевадно новото хоби... следя ви с интерес, днес цял ден четох предни теми - при вас е весело и красиво, много красиви неща видях...

Все още се срамувам да покажа моите творения, но скоро и това ще стане, старая се и задобрявам с всяка следваща торта   chef хаха, умря циганката дето ме хвалеше

# 44
  • Мнения: 0
ditsan - аз лично бих ти препоръчала шоколадовият блат на Милена от Сладко царство, за годишнината от сватбата ни правих и този на Ири Купенска но той е по крехък и въздушен и аз мисля , че също може да понесе леко сиропиране. Лично аз съм голям фен на този на Милена, по вкусен и сочен блат за торта не съм попадала.

Общи условия

Активация на акаунт