Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 128

• 72 223
  • 737
  •   1
Отговори
# 315
Последните публикации някак ме провокираха....
Да не си помислите, че се шегувам - шедьовърът, който ви представям е професионално бутиково произведение на сладкарница Юлинел - Варна. Тортата е за рожден ден на майката на моя колежка от университета. Не поисках разрешение да ползвам снимките, но вярвам, че няма да има нищо против - нали е за добрата кауза - популяризиране таланта на професионалните сладкари  hahaha #2gunfire

# 316
 Shocked Shocked Shocked

Това, като онези хора, които не са красиви, но са добри по душа. Та така и тези торти, може пък да са невероятно вкусни, за сметка на външния вид  Joy.

# 317
  • варненка от София
Хех, последната снимка на торта от варненска сладкарница ме хвърли в дълбок размисъл, какво аджеба е "Турси сериал" - Тури си, търси, какво са имали предвид сладкарите. Бързали са да го напишат, щото сигурно тоя турси сериал е започвал и е трябвало да се гледа.

Това е пародийно, като не можеш нещо, не го предлагай, но има и друго нещо - не е луд този, който яде баницата.

Всеизвестно е, че хората искат красоти за малко пари - ако може чудна торта до 20 лева, е няма как да стане. То за това фондан трябва, боички, матрЯли и още, и още, и още и само за това бюджетът надхвърля заветната сума от 20 лева, какво пък остава за самата торта - блатове, кремове, масла, че ако се сложат и екстри вътре като ядки, добавки разни и то стана олеле.

# 318
Хора, искам да ви кажа, че ние гледаме с абсолютно различно око на този тип торти. За огромен брой клиенти това е върхът на сладоледа!
Така че, за да се спре този фарс с тези професионални изпълнения, трябва да се започне от този, който ги купува - демек клиента. Когато той вдене, че не получава качество нито откъм външен вид, нито откъм вкус, тогава и сладкарниците ще се наложи да се понапънат, за да си върнат клиентелата

# 319
  • Банкя
Аз съм за качествено съдържание , а не за украса.
В този ред ядох една торта с блатове грахам- страхотно вкусно нещо.

# 320
Хех, последната снимка на торта от варненска сладкарница ме хвърли в дълбок размисъл, какво аджеба е "Турси сериал" - Тури си, търси, какво са имали предвид сладкарите.

Ето, аз ще ти кажа. Тук има правописна грешка - пише се серЯл  Joy Joy Joy.

А сега сериозно. Защото го има и обратното - красива на външен вид торта, а вътре един сух кекс. И това е неприемливо.

# 321
Настина не е луд тоя дето яде баницата обаче тоя който я купува понякога е доста объркан (иначе напълно съм съгласна с Mishoka че за някои хора това е върха на сладоледа).
И аз напоследък взех да се замислям ми що подяволите се мъча, купувам материали, бои, резци и камари други неща, пека и се занимавам с фалове, като на магазина една торта е 5-6-9лв Е да - не е същата торта, действително, пък аз съм човек който обича като ще е гарга да е рошава, ама наистина ми е чудно какво има в тея торти евтините,че са толкоз евтини, ми на мен само продуктите и материалите за една що-годе стандартна торта ми гонят 30 кинта като си направих една бърза сметка, аз ли нещо съм в грешка, не знам... Вие правили ли сте калкулация , па макар и груба колко ви излизат продукти и материали горе-долу за една торта примерно с диаметър 25-26см - естествено,че зависи от тортата, ама все пак говорим за осреднени стойности и не за някаква торта с брашняни блатове със захар и вътре само със сметана де...  

# 322
Извинявам се, че пак нахълтам тук, но зациклих - с какво най лесно да направя къщичка за торта? Благодаря ви предварително

# 323
Извинявам се, че пак нахълтам тук, но зациклих - с какво най лесно да направя къщичка за торта? Благодаря ви предварително
вафлени кори,изсъхнали елементи от фондан,блатове зависи колко голяма ще е къщичката.
Разгледай ловелито на 1 страница,намери къщи и згради там има всякакви варианти

# 324
stefina, и аз се мъча сега с един влак, ми то по замисъл ще е много подобна на твоята, без езерце, но пък с тунел. няма да я показвам тук тогава Simple Smile

дитсън, харесва ми китката. и аз се трудих снощи върху една роза, горе долу стана, но сега се чудя как да я дъствам, то вече ме е и страх да я пипна, мисля, че ще се счупи

# 325
  • Русе
Първата торта с фондан и изобщо,която направих беше за Велик ден ,миналата година,следващата за рождения ден на малката през май ,сега като гледам снимките на тортите,който съм поръчвала преди да почна да правя ,моите (който аз изобщо не сравнявам с тези на майсторките от темата) са доста по-сполучливи Mr. Green.За вкуса нищо не мога да кажа,защото всеки харесва различно...
То не,че в Русе има къде да поръчаш нещо интересно и добре изработено...
По мои сметки  продукти за торта 24см диаметър излизат 35-40лв.Труда и времето ,който влагам давам на безценица,защото иначе рискувам да нямам нито една поръчка,а за мен е важно да правя торти,само така  ще се науча...И не на последно място,нямам нужното самочувствие,но всяко нещо с времето си. Tired

# 326
Така е, не може един човек, който се учи да взема много пари за труда си - така се трупа опит

# 327
  • София
Интересна тема сте подхванали....
Аз също трупам опит и повечето ми познати ми се чудят на ума откъде този ентусиазъм за без пари, защото истината е, че и финансовата страна е важна. Не знам как се определя цената на една торта, но до колкото съм чувала за другите занаяти, които са ръчни, колкото ти излизат материалите толкова си слагат за труд. Поне с времето нещата стават по-лесно  Laughing
Този месец съм на вълна червено кадифе за домашна употреба по рецептата на Ани и тази седмица ще я правя за 3ти път.
Ето една стара торта която не съм показвала. Е пак съм се вдъхновила от най-добрети то се вижда  - и да кажа, че мечето е в ракета не в самолет както мислят всички които я видят Laughing

# 328
  • Варна
Здравейте момичета, можете ли да ми кажете тези боички http://www.cookibooki.bg/Wilton/14-Оцветители/03-610-Комплект-сладкарски-гелови-бои.html дали са хубави? Оцветяват ли добре тестото? Аз ползвам пико и ково паста (английското тесто)

# 329
  • Sofia
Здравейте момичета, можете ли да ми кажете тези боички http://www.cookibooki.bg/Wilton/14-Оцветители/03-610-Комплект-сладкарски-гелови-бои.html дали са хубави? Оцветяват ли добре тестото? Аз ползвам пико и ково паста (английското тесто)
Тези ММ, които точно си изброила се оцветяват най-добре с боите на Sugarflair, с Уилтън отива много повече боя, за да постигнеш наситен цвят и пак не става това което бисе получило ако оцветиш с Sugarflair.

Общи условия

Активация на акаунт