Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 128

• 72 215
  • 737
  •   1
Отговори
# 345
Добро утро, момичета!
За много години и нека 2013 да е изпълнена само с хубави емоции!

Рядко се вясвам тук, но сега нахълтвам с въпроси.
Първо   bouquet за МечоПух - не знам кой те е питал за портокаловия крем, но ми дойде точно на време.  Grinning

За другия петък имам да правя 2 торти, смятам да изпека пандишпанови блатовете утре (в събота). Ще мога ли да ги съхраня, без да изсъхнат в хладилник или добре увити в кутия. НЕ искам да ги замразявам.

И още един въпрос - някой има ли представа какъв е срока на годност на прахообразните бои. Майка ми е намерила една кутия с поне 10на цвята от незнайно кога. Няма нито едно в оригинална опаковка. Няма да посмея да ги сложа в торта, но поне за Великден да си нашаря яйцата ...  Mr. Green

Хубав и спорен ден на всички!

# 346
Вал,а аз го видях и на живо във магазина-огромно е.
Направо можеш една малка торта във тая форма да си направиш Mr. Green
Радвам се Росио че ти е харесал крема.Мисля че няма да има проблем за под ММ защото сметаната не е много и е във комбинация със кондензирано мляко и масло.
Аз пробвах шаблоните на тортата дето е за днес и като за пръв път стана и съм доволна от резултата ама чакам да грейне слънчице малко за да снимам.

# 347
  • варненка от София
       Ани -Честит Имен Ден! Много здраве , щастие и вдъхновение ти желая!Тортата изглежда много апетитно-ще споделиш ли каква е
    момичета да питам знаете ли каква е разликата между -захарна и фонданова хартия -стана ми интересно покрай тортата на Вал - за  фонданова сега чувам

Едната си е стандартната така наречена вафла, която масово се печата - не винаги има хубави цветове, зависи от самата хартия и мастилото, чуплива е и трудна на моменти за залепяне, а фонданованта си е лист фондан - значително по-пластична и лесон сеработи с нея. За това и цената й е по-скъпа. Хубави са цветовете, които излизат от нея. Има я в кукибуки.

# 348
Да покажа върху какво се трудих тези дни.Имах проблем с масления крем нещо не можа да се втвърди /явно от маслото по принцип вземам немско а сега не/Дано тази дръжка да се задържи че много ме притеснява.

# 349
stefina, marulka_s, не мога да повярвам, че освен че са ви взели идеите от тази сладкарница са имали нещастието да продават тези торти, чийто изпълнение е в пъти под вашите торти. Shocked

Ani_d,Честит Имен Ден!Бъди жива и здрава!Благодаря ти ,че помагаш!
Честито,ако има и други именници!

Аз. Благодаря!  bouquet

А ето и моята торта по случая.
Скрит текст:
Изобщо не се получи както исках, но като за първи път с шоколадово тесто мисля, че горе-долу се получи. Вкусна беше, което също е важно...но ми се искаше по-добре да се бях справила и с украсата. Добре, че бялото тесто с шоколад ми се получи по-добре от кафявото, че успях да я покрия. Исках да я покрия с кафяво и цветята да са от бял шоколад и да не са такива, като лепени...но не ми се получи.

Предполагам шоколадът не е бил от най-добрия, защото намерих с 52 % какао и тестото стана доста меко по рецептата, която го правих: с мед и вода. Не успях да приготвя тестото на Ванчето, но следващия път може да опитам с него. Като цяло доста по-трудно аз работя с шоколадово тесто, отколкото с фондан... Има и някои шупли, които надигат покритието и се виждат, но това успях да докарам. Tired

Искам да попитам по-опитните: като разрязах тортата шоколадовото покритие леко се отлепяше от масления крем под него? Дали сгреших като поставих под покритието маслен крем?

ani_d, Честит празник и от мен, макар и със закъснение! Би ли споделила как се получава този неравен ефект на шоколада върху тортата? Гледах подобни торти и много ми харесва, но изобщо не ми е ясно как би се получил този вълнист ефект на борда?

mimi0585, чудна е тортата - цветна и красива.

# 350
Добре, че бялото тесто с шоколад ми се получи по-добре от кафявото, че успях да я покрия.
Предполагам шоколадът не е бил от най-добрия, защото намерих с 52 % какао и тестото стана доста меко по рецаптата, която го правих: с мед и вода. Не успях да приготвя тестото на Ванчето, но следващия път може да опитам с него. Като цяло доста по-трудно аз работя с шоколадово тесто, отколкото с фондан... Има и някои шупли, които надигат покритието и се виждат, но това успях да докарам. Tired
Само веднъж съм пробвала ШТ с мед и изобщо не бях очарована от резултата. Първо, там не трябва да се слага вода. Меда се втечнява достатъчно. Второ, вкуса изобщо не ми харесва. Надделява над шоколада и се губи ефекта. Заради меда, лепне безумно, което мене ме вбесята. Това, разбира се  си е мое мнение. По принцип не си падам по медените сладкиши, може би затова.
Нормално е да ти е по-трудно с ШТ. То е меко, лепкаво и много по-лесно се деформира от ММ.
За отлепването - Нормално е да ти се отлепи, въпреки, че ако си загладила добре и си прилепила чаршафа /а ти не си/, би трябвало да ти се отлепва директно покритието с масления крем.
Тортата ти е симпатична, но не си измазала и загладила добре с маслен крем и затова имаш бубунки. /това не е критика, а наблюдение/

# 351
  • Бургас/Пз
Момичета, много ви благодаря за хубавите поздравления и пожелания тук и във ФБ!   bouquet  bouquet

Тортата е по рецепта на Мина от Ейнжълловс кукинги много ни допадна като вкус, въпреки че не е от най-леките торти Simple Smile

Ето разрезче и рецепта.
 Аз направих половин доза, понеже съм се захванала и с тортата на дъщеря ми за утре и трябваше бързо да се освобождава място в хладилника! Изядохме я наведнъж Simple Smile Бяхме 8 човека. Simple Smile

# 352
Mimi,добре си се справила.Има още какво да се желае но със опита ще си доидат нещата на място.
Тони,за работа със шоколад аз и толкова няма да докарам.Ванчето е споделила наблюденията си,имай ги във предвид следващият път ще са ти от полза.
Ето и първата  тортичка за тая година.Послегна малко във долният край,защото прекалих със малините а и взех та я обърнах за да е гладка отгоре,и явно е тежичка .
По интересното е цветята отстрани които ги правих със шаблон.Доста е приятно за работа и най-важното бързо.Аз работих със някакъв готов айсинг,на консистенция като паста и ми беше доста по трудно.Съжалих че не си забърках сама айсинга,но вече бях почнала.

# 353
van444eto, благодаря, че се включи с коментар. Надявах се някой да го направи. Hug

Не успях да намеря глюкоза навреме и затова и не можах да направя тестото по твоята рецепта. Да, права си, че стана ужасно лепкаво тестото, дори като изстина. С белия шоколад - по рецепта се слага по-малко мед и вода - тестото си стана по-добре. Може и медът да ми е дошъл в повече. Мъж ми настоя за шоколадово покритие, та се наложи да импровизирам.

За неравностите - освен, че вероятно измазването ми си има кусури и ръба на чинията ми попречи...и не можа да лепне добре покритието на места...побутвах тук там с нож, ама пак си личи къде са проблемите. Ще си взема подложки тези дни и за всеки случай и шпатула пък да видим натам как ще се справям. Дано при следваш път да изчистя повече от тези проблеми. Peace

ditsan, благодаря и на теб за споделеното! Тортата ти е прекрасна...

ani_d, благодаря за рецептата.

# 354
Ауу Дидтсан, чуднаа е, би ли показала шаблона какво точно представлява, моля

# 355
  • у дома
някой да е замразявал цяла Династия? сглобена блат, крем, блат, крем, блат и измазана с маслен крем?

чудя се дали да пробвам, за около две седмици да стои във фризера  Mr. Green  newsm78

# 356
ani_d, мнооого изкушаващ разрез  Crazy Peace

дидсън, красота струи от твойта торта...много ми харесва  Peace И аз искам да разбера повече за шаблоните  newsm78

# 357
  • Русе
ani_d Честит имен ден на патерица,страхотен разрез!!!
ditsan много,много,много....красива торта!!!
И аз вчера правих шоколадовото тесто на van444eto и за моя голяма изненада ,успях от първия път Shocked.Шоколада беше 62 процента,добавих шипка тайлоза и направих ето тази роза

Но (при мен винаги има но..)за да не лепне докато точих сложих пудра захар и после нямаше махане...не посмях да мина с мокра четка,защото не знаех дали няма да побелее и я омазах цялата с разредена глюкоза...дъстването ми е под всякаква критика.
Какво ползвате като точите,олио ли,не става ли лъскаво?

# 358
Ето ги шаблоните

# 359
Mного се извинявам за малоумния въпрос, но как се ползват показаните от ditsan шаблони?  Embarassed

Притискат се до тортичката и отгоре се маже с четка ли?  Embarassed

Моля, не ми се смейте, виждала съм и друг път подобни шаблончета по сайтовете, но обяснения никакви  Embarassed

Общи условия

Активация на акаунт