Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 128

  • 72 251
  • 737
  •   1
Отговори
# 225
  • Пловдив
  • Мнения: 3 325
Бихте ли ми дали линк на торта представляваща числото седем - рових се из вашите албуми, но не успях да видя нещо подобно ?Благ предварително

Чичко гугъл знае всичко. Прост сърч и излизат една камара седмици: https://www.google.bg/search?q=number+7+cake&hl=en&tbo=u … =1280&bih=848

# 226
  • Мнения: 277
Бихте ли ми дали линк на торта представляваща числото седем - рових се из вашите албуми, но не успях да видя нещо подобно ?Благ предварително

Чичко гугъл знае всичко. Прост сърч и излизат една камара седмици: https://www.google.bg/search?q=number+7+cake&hl=en&tbo=u … =1280&bih=848

а на страница 6 от тази тема, дитсан е дала схема как се правят торти цифри

# 227
  • Мнения: 513
То някой трябва да се сети при surch да си избере image ........ Embarassed   Благодаря

# 228
  • Мнения: 660
Сега да питам нещо - Повечето торти, които плавя са вити.ОБАЧЕ когато покрия тортата /добре измазана разибира се/ след около 2-3 часа точно на последната снадка ми се сцепва къде малко, къде повече фондана и винаги се налага да замазвам положението с нещо.Защо се получава така?

Аз изобщо не съм от можещите, а още по-малко от знаещите и дано не ме насметат и мен, ако изпляскам някоя глупост Embarassed, но моят скромен опит от 2 /две/ Blush вити торти показва, че на първата ми се беше показало едно ръбче, въпреки дебелия слой фондан, който бях пльоснала отгоре. Отдавам го на това, че покрих отдолу не с маслен крем, а с конфитюр, който също пише по "дебелите" книги, че може да стои под фондана.

Понеже нямам все още ринг за торти, аз стягам тортата със свежо фолио и я оставям да престои 1 нощ в хладилника и много добре се прибират ръбчетата така. С маслен крем лично на мен по-добре ми се получиха нещата и въпреки, че нямах достатъчно фондан и разточих много тънко чаршафа - не ми се показа никакво ръбче отдолу. Peace
Друго за което се сещам - да не би да ти е бил крема нещо по-рядък, че да е отпускал когато си извадила тортата от хладилника?

И аз бих искала да задам един въпрос, а ако ви се стори глупав няма да се сърдя, ако го отминете. Wink

Четох за шоколодавото тесто за покриване на торти с машмерлоус, но понеже не ги харесвам особено и разрових, та ми попадна рецепта за направата му само с шоколад, мед и вода, та исках да попитам дали някои е правил подобно нещо и дали е достатъчно лепкаво за покритие, или изобщо да не си губя времето с него, а да търся друг вариант?

# 229
  • Мнения: 431
Момичета, благодаря ви за съветите (и особено на Mishoka за хубавите думи) Embarassed

Сега ще изнахалствам да ви питам още нещо. С какво заглаждате масления крем? Питам, за да знам с какво да се обзаведа, че нямам такъв инструмент и откривам, че не се справям добре с наличните ми прибори  Laughing Може би правоъгълна шпатула?  Rolling Eyes

# 230
  • Мнения: 368
Момичета, благодаря ви за съветите (и особено на Mishoka за хубавите думи) Embarassed

Сега ще изнахалствам да ви питам още нещо. С какво заглаждате масления крем? Питам, за да знам с какво да се обзаведа, че нямам такъв инструмент и откривам, че не се справям добре с наличните ми прибори  Laughing Може би правоъгълна шпатула?  Rolling Eyes
С правоъгълна шпакла за гипс  Mr. Green От 3 години не го сменям това устройство Simple Smile

# 231
  • Мнения: X
Момичета, благодаря ви за съветите (и особено на Mishoka за хубавите думи) Embarassed

Сега ще изнахалствам да ви питам още нещо. С какво заглаждате масления крем? Питам, за да знам с какво да се обзаведа, че нямам такъв инструмент и откривам, че не се справям добре с наличните ми прибори  Laughing Може би правоъгълна шпатула?  Rolling Eyes

Доста дълго време измазвах със сравнително тъп и дълъг нож. После си купих една дълга шпатула - улесних си донякъде работата, но като си купих среден размер шпатула вече съвсем се родих. В началото ми се е случвало по цял ден да измазвам тортата с маслен крем (съвсем сериозно) - ужасно трудно ми беше докато схвана принципа, а сега за 10 минути съм готова и то с поне 5-минутен престой на тортата в хладилника между двете измазвания:)
Меичка, симпатични първи опити:)


Сега да питам нещо - Повечето торти, които плавя са вити.ОБАЧЕ когато покрия тортата /добре измазана разибира се/ след около 2-3 часа точно на последната снадка ми се сцепва къде малко, къде повече фондана и винаги се налага да замазвам положението с нещо.Защо се получава така?

Даже не разбирам за какво точно става въпрос...имаш ли снимка?


Четох за шоколодавото тесто за покриване на торти с машмерлоус, но понеже не ги харесвам особено и разрових, та ми попадна рецепта за направата му само с шоколад, мед и вода, та исках да попитам дали някои е правил подобно нещо и дали е достатъчно лепкаво за покритие, или изобщо да не си губя времето с него, а да търся друг вариант?

Пробвай шоколадовото тесто на Ванчето - аз не съм го пробвала, но всички само го хвалят.

И нещо за запис.


Bird house cake by Mina Bakalova, on Flickr

Последна редакция: пн, 14 яну 2013, 14:54 от Анонимен

# 232
  • Vaudreuil Canada
  • Мнения: 2 610
Аз измазвам със силиконова шпатула от тия за бъркане на крем  Mr. Green напоследък нахитрях и увивам от външната страна на тортата лента хартия за печене - като стегне масления крем я отлепвам и имам чудно гладка повърхност. И за отгоре работи този номер ама на мен проблема ми е отстрани та затова там ползвам най-често. И с домакинска хартия става номера. А като се лепне хартията може да се мине и с тия мистрийките за заглаждане на фондан Simple Smile

# 233
  • Мнения: X
Аз измазвам със силиконова шпатула от тия за бъркане на крем  Mr. Green напоследък нахитрях и увивам от външната страна на тортата лента хартия за печене - като стегне масления крем я отлепвам и имам чудно гладка повърхност. И за отгоре работи този номер ама на мен проблема ми е отстрани та затова там ползвам най-често. И с домакинска хартия става номера. А като се лепне хартията може да се мине и с тия мистрийките за заглаждане на фондан Simple Smile

Виждала съм го този номер в едно клипче, някой го беше пуснал тук...може да пробвам някой път, макар че ми е много приятно да измазвам Mr. Green

# 234
  • Мнения: 731
Аз докато се запиша в темата половината сте я изписали.Големи красоти пак виждам  Heart Eyes браво на вас.Мен сега ме помоли братовчедка ми да направя за нейното дете торта за РД и искам да попита дали има някъде как се правят стъпка по стъпка анимационни герой разни (пух,том и джери,камбанка и т.н ) че нямат претенции точно какво ще е но искат да е от някое анимационно филмче?Снимки клипчета разни каквото и да е само да е показано постъпково.

# 235
  • Мнения: 660
Пробвай шоколадовото тесто на Ванчето - аз не съм го пробвала, но всички само го хвалят.

Благодаря! Сега ще го потърся. Peace А тортата ти е един път - само си се чудя дали някога ще покажа подобна торта и аз. Thinking

jiorjita, мисля, че качиха обясненията на Дитсан на първа страница за http://www.lovelytutorials.com/forum/ - има всичко там, включително и отговор на твоят въпрос. Wink

# 236
  • Русе
  • Мнения: 25
Ползвали ли сте от този шоколад на копчета от Торнадо,колко процента е какаото и цената?
http://www.tornado-trip.com/%D0%A5%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%82 … %D0%B8%D0%B8.aspx Писах им имейл,миналата седмица не ми отговарят и те ли вече не се занимават с малки количества...предния път ми отговориха почти веднага...Поне да знам да си търся от друго място #2gunfire
Голямо желание имам да опитам шоколадовото тесто на van444eto .

# 237
  • София
  • Мнения: 1 464
Голяма хитрина това с хартията вместо измазването с шпатула - ще го пробвам! Благодаря за съвета!  Grinning

# 238
  • Мнения: 110
Привет на всички   bouquet
Аз отдавна не съм писала, но ви чета най-редовно и се възхищавам на вашите прекрасноти....!!!
Та, да си дойдем на думата - утре големия ми син има РД и искам за вечерта да направя малка тортюха, че свкитата ще идват. Искам да е с бял ганаш, ама до сега не съм правила, та моля за изпитана рецепта. Имам налични бишкоти, бисквити закуска, 500кл. сладкарска сметана и 3 бели Милки. Също имам и Оле на Йоткер и малка заквасена сметана, та ако се справя с ганаша и ако ги шибна и тях вътре, ше ли се получи нещо или да не ги?

Много, много, много ще съм благодарна за всякакви отзиви....  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet

Последна редакция: пн, 14 яну 2013, 19:57 от maria_m

# 239
  • Мнения: 1
Ето от мен няколко клипчета за измазване с маслен крем,ганаш,айсинг,с кърпа,без кърпа и каквото ви душа иска  smile3503 :

http://www.youtube.com/watch?v=dIXHFqpJK84&list=FL1jpzxlex5TMAYGI5UY8DVg


http://www.youtube.com/watch?v=1PbOkVa_-38&list=FL1jpzxlex5TMAYGI5UY8DVg


http://www.youtube.com/watch?v=hmLAr_tHSE4

http://www.monkeysee.com/play/988-cake-decorating-a-secret-to-smoothing-icing


 

Общи условия

Активация на акаунт