Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 128

  • 72 246
  • 737
  •   1
Отговори
# 240
  • Мнения: 660
Голямо желание имам да опитам шоколадовото тесто на van444eto .

И аз, но нямам глюкоза и не знам как да я търся тук. Thinking Пък и в простите магазини няма да има, а до специализирания няма да мога да стигна тези дни. Sad Обаче като гледам рецептата е почти същата като тази с меда от италианския сайт, която си намерих аз...та ще опитам с нея...да видим какво ще ми се получи. Ако стане за пред хора и се престраша ще покажа. Blush

Последна редакция: пн, 14 яну 2013, 16:23 от Tony_st

# 241
  • Мнения: 27
все се опитвах с ножа да заглаждам и хич не ми се получаваше - последния път пробвах със тая шпатула за фондана дето е, ми значително по-добре стана...
Идеите ви са невероятни (за гипсовата шпакла и хартията) Благодаря ви момичета  Hug


Tony_st  - глюкоза имам в почки всички големи магазини, Била, Кауфланд, Пикадили, СБА - абе почти всички магазини

# 242
  • Мнения: 660
Сигурно е така, но аз не съм в София за съжаление.

# 243
  • Мнения: 27
Аз също не съм от София, то там  сигурно има и други магазини, не ги зна,м но прочетох под снимката ти София и за това писах

# 244
  • Русе
  • Мнения: 25
Разбрах ме се с Торнадо за шоколада...то има и телефони,ама кой да потърси...

# 245
  • Мнения: 25
малко почетох, сега цопвам една снимчица за цвят и бягам  Rolling Eyes



Съседчето, и разбира се първо приятелче на сина ми, вчера порастна (двамата са само с една седмица разлика). Нещо не бях особено продуктивна и адекватна и този път. Например блатовете бяха достатъчно да спретна 2 по-малки етажа, вместо така обширния един, но хората са казали, че малко акъл трябва, ама да ти дойде на време. Е, при мен дойде прекалено късно... По първоначален план слончето трябваше да държи балони, но нямам от сладкарските телчета и действах с подръчни материали и това, което намерих се оказа доста огъващо се под натиска на фондана (въпреки че подготвените балончета бяха мънички). И така, наложи се да сложа стърчащите звездички, че да не стои прекалено пусто. Имах някои съмнения, че това може да се окаже проблем, но не очаквах чак толкова. Доста време ми отне да ги натамъня, че постоянно се извъртаха на където си искат, затова сложих и точките в основата - те бяха изсъхнали о това ме спаси, че иначе се кютваха на една страна и потъваха в тортата.
В тази връзка, ако има някой да сподели хитринка как се закрепят подобни стърчащи елементи... Предполагам, че ако тортата не е вита, а редена, пак ще е по-стабилно, сигурно и ако фонданът е поизсъхнал повече (аз слагам декорацията непосредствено след покриването)
И други недостатъци мога да си намеря и всъщност си намирам, но... хайде да са си за мен, а пък вие ако виждате нещо, на което да обърна внимание за следващия път... слушам (така де, чета; утре например Simple Smile )

# 246
  • Мнения: 486
Сигурно ще задам от тъпите въпроси ,извинявайте но не откривам от къде да си купя тайлоза .(В кукито не намерих ,в гугъл нищо),по редови магазини има ли ?Овалетето за фигурки трябва ли да смеся с тайлоза ,без нищо стават ли фигурки? Embarassed
В кукито има тайлоза в средства за моделиране /други/ Peace
Благодаря ,аз търсих в търсачката на кукито  и там не излезе нищо  newsm78
Ванче ,благодаря и на теб!

Заинтересува ме това клипче с шоколада http://www.youtube.com/watch?v=hmLAr_tHSE4
Всъщност може ли с чист шоколад или е смесен с нещо ?Понеже студената торта бързо ще стегне чист разтопен шоколад предполажам е смесен с нещо!

Мина,чудесна е тортата !Имаш си стил и само ,ако видя снимка и ще кажа ,че е твоя тортата  Peace Laughing  С боя ли рисуваш точки и чертички ,или писалка?
Галя,къде се изгуби!Хубавка ти е тортата!

Последна редакция: пн, 14 яну 2013, 18:29 от pashic

# 247
  • Мнения: 3
Галя 1803 правилно си открила един от начините за закрепване-в някаква поизсъхнала,но не напълно фигурка. Друг начин е-предварително забиваш сламка напълнена с ММ и боцкаш в нея, като отгоре прикриваш сламката с трева например/това ползвам като забивам слънце, облак с дървено шишче. Peace
Много жалко за Бейкърито, а моите черно и червено са ми на свършване Sad
За тебеширите и другите диско дъстове и аз съм скептично настроена. Макар, че кой знае какви още примеси поглъщаме с храната. Хубав ефект дават, но все пак по-важното е домашните торти да са с максимално безвредни продукти.

# 248
  • Мнения: 1 111
искам да благодаря на ilariana и ванчето, че се отзоваха на въпроса ми Flutter Сега се чувсвам по -опитна като знание,в скоро време ще го изпробвам и като умение /боядисването на фондан с боя,разтворена в алкохол/ Peace

# 249
  • Мнения: 1

Цитат
Заинтересува ме това клипче с шоколада http://www.youtube.com/watch?v=hmLAr_tHSE4
Всъщност може ли с чист шоколад или е смесен с нещо ?Понеже студената торта бързо ще стегне чист разтопен шоколад предполажам е смесен с нещо!

Пише че е Ганаш и под клипчето има линк как го приготвят.За по лесно ето го и него http://www.youtube.com/watch?v=uBZ3z4n7Fhc

# 250
  • Мнения: 110
Привет на всички   bouquet
Аз отдавна не съм писала, но ви чета най-редовно и се възхищавам на вашите прекрасноти....!!!
Та, да си дойдем на думата - утре големия ми син има РД и искам за вечерта да направя малка тортюха, че свкитата ще идват. Искам да е с бял ганаш, ама до сега не съм правила, та моля за изпитана рецепта. Имам налични бишкоти, бисквити закуска, 500кл. сладкарска сметана и 3 бели Милки. Също имам и Оле на Йоткер и малка заквасена сметана, та ако се справя с ганаша и ако ги шибна и тях вътре, ше ли се получи нещо или да не ги?

Много, много, много ще съм благодарна за всякакви отзиви....  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet



Мъж ми ми донесе и един пакет пудинг на Доктора. Как мога да го съчетая с останалото? Ганаша го забърках с 300мл. сметана и 300гр. бял шоколад. Сега е в хладилника от около 2ч. Чела съм, че пудинга го прибавяте към крема, ама как? Трябва да я направя тази вечер....

# 251
  • Мнения: 97
maria_m, не съм от най-компетентните, но според мен ако пудинга ти е без варене се използва за сгъстяване(добавя се прахчето към крема), но ганаша би трябвало да е достатъчно гъст; или се разбива с мляко и се смесва с разбития ганаш Simple Smile количеството мляко може и да е по-малко от оказаното на опаковката за по-гъст крем
Tony_st, глюкоза има във всички големи супермаркети и в магазините за диабетични храни

# 252
  • Мнения: 110
maria_m, не съм от най-компетентните, но според мен ако пудинга ти е без варене се използва за сгъстяване(добавя се прахчето към крема), но ганаша би трябвало да е достатъчно гъст; или се разбива с мляко и се смесва с разбития ганаш Simple Smile количеството мляко може и да е по-малко от оказаното на опаковката за по-гъст крем
Tony_st, глюкоза има във всички големи супермаркети и в магазините за диабетични храни

Ами пудинга ми е С варене  newsm78  Иначе имам крем Оле, който е без варене, ама сигурно няма да е същото. Иначе да сваря пудинга и да го сипя топъл в ганаша? Или ще се прецака от температурата?

# 253
  • Мнения: 368
maria_m, не съм от най-компетентните, но според мен ако пудинга ти е без варене се използва за сгъстяване(добавя се прахчето към крема), но ганаша би трябвало да е достатъчно гъст; или се разбива с мляко и се смесва с разбития ганаш Simple Smile количеството мляко може и да е по-малко от оказаното на опаковката за по-гъст крем
Tony_st, глюкоза има във всички големи супермаркети и в магазините за диабетични храни

Ами пудинга ми е С варене  newsm78  Иначе имам крем Оле, който е без варене, ама сигурно няма да е същото. Иначе да сваря пудинга и да го сипя топъл в ганаша? Или ще се прецака от температурата?
Свари си пудинга в малко по-малко мляко, остави да изстине и прибави към ганаша. Имай предвид, че това количество бял шоколад към сметана, няма да направи твърд и плътен крем, аз бих се застраховала с желатин

# 254
  • Мнения: 7
Срам, срам, срам  Embarassed Embarassed Embarassed Пропуснала съм цяла една тема.....и колко красоти! Връщам се да гледам и чета, само да си метна "произведението", да имате материал за критика! Ще се радвам на всеки коментар!
тук още:
http://nunkata.wordpress.com/2013/01/14/carrot-cake-sponge-bob-and-patrick/

Общи условия

Активация на акаунт