Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 128

  • 72 239
  • 737
  •   1
Отговори
# 255
  • Мнения: 1 122
ditsan на тортата с пингвините снегът е от кокос и го лепих с вода, но става и с глюкоза или айсинг.

По въпроса за неядливите бои - бях си поръчвала миналата година един Disco dust , който съм ползвала единствено за торта, която беше за вкъщи и после изхвърлих фигурките. Поръчах си и тебешири, които ще ползвам само за цветя, които няма да се ядат.
Когато съм купувала от магазина на Аромас бои, жената ми е казвала, че щом пише 100% EDIBLE боята е безвредна и може да се консумира.

Ванче започнах да свалям снимките от Мултито, така че ако го изтрият ще са при мен.

# 256
  • Мнения: 27
madlene, тортата със спонджи ми харесва много, прекрасни перли, само буквичките нещо не ме кефят, ама то си е мое виждане де Simple Smile

Имам едно бързо въпросче - шоколадовите блатове на Ирина Купенска - някой беше писал,че може да се замразяват, това добре, ама аз се чудя колко време могат да седят в хладилник - тортата ми е за след 5 дни, а ги изпекох тази вечер и не знам сега дали да замразявам, или да ги метна в хладилника само, как мислите?

# 257
  • Мнения: 439
Здравейте, има един въпрос и се надявам тук да открия отговора.
Ще правя торта за моето дете което е алергично към млечните продукти и се чудя с какво да намажа блатовете преди да сложа фондана трябва да е крем без млечни продукти.

# 258
  • Мнения: 731
Tony_st благодаря разгледах сайта,много полезни неща има и много интересни.
Мина тази торта ако беше за мен,честно ама щеше да ме  е грях да я разрежя .Уникална е направо,а какви цветове самооо,греят направо!

# 259
  • Мнения: 1 965
Ванче започнах да свалям снимките от Мултито, така че ако го изтрият ще са при мен.
Много странно. При мен винаги забива на около 30тата снимка и спира свалянето. Дори и да маркирам само конкретни снимки, пак нещо не става като хората.

За дъстването си мисля. Така и така никой не яде китките, що не си ги дъствате със сенки за очи.  Една палитра със сенки, излиза без пари в сравнение със отделните дъстове. А, и много по-лесно се разнасят сенките.
Брокатите иначе масово ги ръсят по сладкарниците съм забелязала. Май изобщо не им пука.

madlene - тортата ти е станала много хубава. Фигурките ти са изпипани и чисти. Харесват ми.

# 260
  • Мнения: 1 352
madlene, много е сладка тортичката. Фигурките изглеждат като истински. Единствено не ми харесва това, че е много малка, не седи като торта, а като някакъв сладкиш.

Хорица, един въпрос имам. Тези сладкарските бои, геловите на Уилтън, дали ще стават за боядисване на яйца  Thinking?

# 261
  • Мнения: 486
Мариета ,как ще ги хабиш за яйца ,другите са в пъти по-евтини!Не знам дали стават!
Ванче,чудна идея ми даде ,поне ще се понауча  преди да си купувам дъстове .Благодарско!

# 262
  • Мнения: 1 352
Абе интересно ми стана, ако може да се разредят с вода. Ще ги утрепам с цветове завистниците  Mr. Green.

# 263
  • Мнения: 27
Идеята за сенките е чудна, обаче по тая логика що не ги правим от пластелин или нещо подобно? аз сега съм си взела една кутийка пластелин да се упражнявам с него

Мина, тортата ти е невероятна както винаги - може ли да споделиш как направи шевчетата и точките?

# 264
  • Мнения: 1 965
Идеята за сенките е чудна, обаче по тая логика що не ги правим от пластелин или нещо подобно?
Защото нещата са несравними. Когато успееш да направиш лилиум от пластелин, ела ми се обади и лично аз ще те потупам по рамото.

# 265
  • Мнения: 73
Здравейте, има един въпрос и се надявам тук да открия отговора.
Ще правя торта за моето дете което е алергично към млечните продукти и се чудя с какво да намажа блатовете преди да сложа фондана трябва да е крем без млечни продукти.
Пробвай с някои от маслените кремове, като заместиш маслото с маргарин, примерно. В библиотеката има доста рецепти.

# 266
  • Мнения: 27
Права си, Ванче - аз от два дена въртоля тука едни топчета от пластелин из пръстите си, уж да се упражнявам да правя фигурки но доста по-различно е от захарното тесто...

# 267
  • Мнения: 660
Tony_st, глюкоза има във всички големи супермаркети и в магазините за диабетични храни

За съжаление живея "на село" Simple Smile Тук няма диабетичен магазин, а в големите маркети има само 2 вида течна захар за диабетици, която ми се струва е различна от глюкозата. newsm78 Има специализирани магазини за сладкарски изделия и всякакви джиджавки, но е в съседен град - така че на следващото ходене до там ще пазарувам на едро.

madlene, чудни са ти фигурките - реалистични и усмихнати.

Здравейте, има един въпрос и се надявам тук да открия отговора.
Ще правя торта за моето дете което е алергично към млечните продукти и се чудя с какво да намажа блатовете преди да сложа фондана трябва да е крем без млечни продукти.

С моят мижав опит съм слагала под фондан плътен конфитюр - трябва никъде да не прозира, за да се задържи фондана. Ако е вериант за теб, може да опиташ. Peace

jiorjitaHug

# 268
  • Мнения: 3
Тони -ст глюкоза ма в Кауфланд-някъде на щанда с течния шоколад и конфитюрите PeaceВ стъклено бурканче 400гр.

# 269
  • Мнения: 660
Тони -ст глюкоза ма в Кауфланд-някъде на щанда с течния шоколад и конфитюрите PeaceВ стъклено бурканче 400гр.

Да де, ама няма и Кауфланд тук, въпреки че съм на 80 км от Германия.  Simple Smile Чудя се дали сиропа от Агаве може да замести глюкозата? Някой да е опитвал да замества с него?

То не че вече не направих шоколадовото тесто само с мед, вода и шоколад и се получи доста добре...сега остава да го поставя и на тортата и ще съм доволна. Thinking

Общи условия

Активация на акаунт