Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 128

  • 72 234
  • 737
  •   1
Отговори
# 270
  • Милано
  • Мнения: 1 005
Здравейте,момичета!Колко хубаво е че ви има!!!Напълно начинаеща съм и се надявам да ми помагате.....http://www.youtube.com/watch?v=lIt-jGGtZrw&feature=endscreen&NR=1        Как се приготвя такъв шоколад,за да е толкова бързо съхнещ и същевременно така гъвкав и да не се чупи при моделиране?Разчитам на вас,момичета... ooooh! Hug Hug Hug

# 271
  • Бургас/Пз
  • Мнения: 9 862
Здравейте, има един въпрос и се надявам тук да открия отговора.
Ще правя торта за моето дете което е алергично към млечните продукти и се чудя с какво да намажа блатовете преди да сложа фондана трябва да е крем без млечни продукти.

С кайсиев мармалад или конфитюр, който трябва да е пасиран или минат през цедка , за да е гладък Simple Smile  Peace

# 272
  • Мнения: 368
Здравейте,момичета!Колко хубаво е че ви има!!!Напълно начинаеща съм и се надявам да ми помагате.....http://www.youtube.com/watch?v=lIt-jGGtZrw&feature=endscreen&NR=1        Как се приготвя такъв шоколад,за да е толкова бързо съхнещ и същевременно така гъвкав и да не се чупи при моделиране?Разчитам на вас,момичета... ooooh! Hug Hug Hug
Хо-Хо-Хо Simple Smile Ти навлезе във висшия пилотаж Simple Smile Ами в най-общи линии трябва да се темперира - топи се до определена температура, колкото пише на опаковката, но около 50-52 градуса. После се темперира до 30-32 градуса, в зависимост от какаовото съдържаните и тогава се работи с него Simple Smile

По-кратък курс по шоколад не бях давала  Mr. Green

# 273
  • Мнения: 12 573
Мишоче, ти пък, висш пилотаж чак  Mr. Green , много си е елементарно даже Stuck Out Tongue , едно темпериране и аре Sunglasses . На мен  Този ми е любим Heart Eyes  Stuck Out Tongue . Ама голема мизерия, без значение дали ще го мачкаш като глина, или ще го резбоваш tooth .

# 274
  • Sofia
  • Мнения: 29 258
Здравейте,момичета!Колко хубаво е че ви има!!!Напълно начинаеща съм и се надявам да ми помагате.....http://www.youtube.com/watch?v=lIt-jGGtZrw&feature=endscreen&NR=1        Как се приготвя такъв шоколад,за да е толкова бързо съхнещ и същевременно така гъвкав и да не се чупи при моделиране?Разчитам на вас,момичета... ooooh! Hug Hug Hug
      Винаги се работи върху студен плот от метал или мрамор

# 275
  • Мнения: 1 173
Мишоче, ти пък, висш пилотаж чак  Mr. Green , много си е елементарно даже Stuck Out Tongue , едно темпериране и аре Sunglasses . На мен  Този ми е любим Heart Eyes  Stuck Out Tongue . Ама голема мизерия, без значение дали ще го мачкаш като глина, или ще го резбоваш tooth .
Висш си е я , але пък за начинаещ  Mr. Green . Все едно аз да взема да си играя с теглена захар  Laughing

bibilyana замразявай , нали говорехме че точно този тип блатове се замразяват за да станат още по-сочни . Не се препоръчва да стоят в хладилник , изсушавал ги . Как ли при положение че са увити в пластично фолио , но така казва Сара Филипс  Mr. Green

tony-st какво е "агаве" ? Ако е нещо подобно на царевичния сироп , да става .Тук царевичния е по -рядък от глюкозата , затова водата се намаля от рецептата

# 276
  • София
  • Мнения: 621
enze е, този добре е овладял темперирането  Joy магьосник  smile3501

# 277
  • ГОре на черешата...
  • Мнения: 11 511
Аз с по една торта на тримесечие Embarassed, ама да не ви изпускам...

и още

# 278
  • Sofia
  • Мнения: 29 258
Чудна е ! Браво!  bouquet

# 279
  • Мнения: 7
bibilyana, Буквичките не са нищо особено да, а и от ъгъла под който съм снимала още по зле Simple Smile За блатовете замразявай без да се тревожиш. Аз бях правила едни края на ноемри и чак преди три дена се сетих, че са камерата  Embarassed извадиш ги...поопекох ги още малко, че много меки и влажни  ми се видяха, после крем отгоре и стана чудесна торта! Не се тревожи, действай смело  Peace
Ванче, благодаря   bouquet
Мариета, то си е чист сладкиш  Grinning Не трябваше да има никакъв крем или сладко....та затова и така тънка стана  Simple Smile
Мина,както обикновено много хубава торта!   bouquet

# 280
  • Мнения: 660
tony-st какво е "агаве" ? Ако е нещо подобно на царевичния сироп , да става .Тук царевичния е по -рядък от глюкозата , затова водата се намаля от рецептата

Агавето е вид натурална течна захар - най-общо казано. Изглежда така и е доста по-сладка от обикновената захар. С консистенция е на втечнен мед, ама според мен нектарът от агаве е малко по-гъст от глюкозата сякаш.

Предлагаш да опитам с него да направя още едно шоколадово тесто на Ванчето? Добра идея...ще опитам. Peace

# 281
  • Мнения: 0
Здравейте , Мариета страхотна тортичка си спретнала, супер си.
 Някой знае ли за glasa real : белтък, малко лимонов сок и пудра захар върху какво може да се рисува освен върху фондан? Не ми отваря руския сайт и не мога да проверя, а в библиотеката не намерих нищо по въпроса. Искам да получа подобен ефект https://www.youtube.com/watch?v=uTKIb7Q-mZU, гледала съм го на торта и стои много елегантно, но не искам да ползвам фондан ( на приятелката ми не и харесва), а компа ми нещо се скапва и почти нищо не ми отваря, даже и гугал ми засече по едно време  newsm61. Моля ви пишете ако знаете нещо, Утре трябва да я почвам... Weary

# 282
  • Мнения: 368
Здравейте , Мариета страхотна тортичка си спретнала, супер си.
 Някой знае ли за glasa real : белтък, малко лимонов сок и пудра захар върху какво може да се рисува освен върху фондан? Не ми отваря руския сайт и не мога да проверя, а в библиотеката не намерих нищо по въпроса. Искам да получа подобен ефект https://www.youtube.com/watch?v=uTKIb7Q-mZU, гледала съм го на торта и стои много елегантно, но не искам да ползвам фондан ( на приятелката ми не и харесва), а компа ми нещо се скапва и почти нищо не ми отваря, даже и гугал ми засече по едно време  newsm61. Моля ви пишете ако знаете нещо, Утре трябва да я почвам... Weary
Можеш върху изсъхнала кралска глазура; ако е за торта - освен върху фондан, върху друго не се сещам

# 283
  • Пловдив
  • Мнения: 3 325
Здравейте , Мариета страхотна тортичка си спретнала, супер си.
 Някой знае ли за glasa real : белтък, малко лимонов сок и пудра захар върху какво може да се рисува освен върху фондан? Не ми отваря руския сайт и не мога да проверя, а в библиотеката не намерих нищо по въпроса. Искам да получа подобен ефект https://www.youtube.com/watch?v=uTKIb7Q-mZU, гледала съм го на торта и стои много елегантно, но не искам да ползвам фондан ( на приятелката ми не и харесва), а компа ми нещо се скапва и почти нищо не ми отваря, даже и гугал ми засече по едно време  newsm61. Моля ви пишете ако знаете нещо, Утре трябва да я почвам... Weary

Мисля, че може върху шоколадова глазура. Навремето май Албенка беше правила върху глазура. А на едно място мернах върху застинал ганаш.

http://cdn.cakecentral.com/8/85/900x900px-LL-85e4f66e_gallery224 … 331270024920.jpeg

http://caketheater.com/blog_images/2012_2_embroid_cake.jpg

# 284
  • Мнения: 148
Можеш и върху моят крем за измазване които пусках наскоро.Тои като стегне става гладък като фондан.
ето тази торта е със него

не е шоколад,крема е оцветен  във кафяво.Точките са правени със айсинг

Общи условия

Активация на акаунт