За момичетата с диабет и/или хашимото

• 140 975
  • 972
  •   1
Отговори
# 855
Благодаря момичета  Hug
Ще държиме връзка! И при всички само хубави неща да се чуват   newsm10

# 856
Момичета,моля ви препоръчайте ми добър специалист гинеколог в Бургас?И някаква информация от къде мога да си взема под наем инсулинова помпа?

Последна редакция: сб, 26 мар 2016, 01:10 от Melissa088

# 857
Здравей! Инсулинова помпа дават БЕЗПЛАТНО на диабетички, които са бременни или искат да забременеят от фирма РСР ООД, гр. София, питай ги дали и с кой ендокринолог работят в Бургас. Аз лично бях при проф. Танкова в Майчин дом, но не успях да свикна с помпата и реших че не е за мен, въпреки че е много по добре с нея. Консумативите си ги плащаш, говори се за поемане и на тях, но май засега си ги плащаш.
Ако искаш мога да ти дам телефон на един от представителите да го питаш каквото те интересува 0884/504 344 Християн се казва. Помпите им са на Медтроник.

П.П. Момичета как е при вас, скачат ли инсулиновите нужди след 3-тия месец. Аз съм накрая на третия, отначало паднаха, но сега имам чувството, че са се увеличили.

# 858
Много,много ти благодаря за информацията,още утре ще звънна,че нещо не мога да се справям с контрола на кз,а изчетох доста положителни неща за тези помпи.

# 859
Аз доколкото си спомням финиширах 37гс с двойни дози инсулин- бързия от 6 ед беше 12. Но после пък кърмене, хормони и пак намалих на 4 даже. Успех на бременните момичета, моят малък мъж е на 9м и вече ми се иска второ Simple Smile липсва ми бременността, макар че беше много трудно..

# 860
Супер! Да е жив и здрав Simple Smile

Мелиса, на мен за контрола доста ми помага сензора, който постоянно измерва кръвната захар.
При помпата контрола на захарта е по добър, но пак трябва да я мериш, понякога става запушване, макар и рядко, но ако се случи и докато се усетиш, скача много захарта.

# 861
Момичета, имам въпрос.Преди 1 година ми откриха хипофункция на щитовидната,беше ми 3,2 и ендокриноложката веднага ми изписа еутирокс25мг. да,обаче започнах да получавам.страшно сърцебиене,прилушаване,нервност,а.до преди това никога не бях усещала тези симптоми.Обадих и се и и казах,а тя упорито твърдеше,че няма.странични ефекти еутирокса и явно дозата ми е малко и трябва да се увеличи.Увеличих я и живота ми стана ад,всеки ден прилушавания плюс като ми прилушее нали сърцебиене и мускулни конвулсии и високо кръвно,и започнах да се чудя какво ми е,като нали изключвах варианта да е от еутирокса ,защото лекарката каза че е невъзможно.Е,да обаче нещата ставаха все по зле влизах в спешното 2пъти с кръвно 180 на 100 и реших просто да спра еутирокса.Спрях го и започнах да пия хранотелни добавки,които ми препоръчаха за щитовидната и за един месец нивата ми влязоха в норма 1,5 резултат,който никога преди това с еутирокса не бях постигала,следващия месец ми беше 2,5 и забременях.И се стигна до момента,в който в момента съм 7г.с. и си направих изследвания и Тсх се е повишило доста 5,2 и съответно ендокриноложката каза момемтално да започвам еутирокса,обаче аз умирам от ужас само при мисълта,а от друга страна ме е страх да не навредя на плода и просто не знам каквво да правя.Моля ви,ако някой може да помогне.При вас как е,имате ли някакви странични ефекти от еутирокса?Да го започвам ли?

# 862
Аз не съм имала странични ефекти,дълго време бях точно с твоята доза,по време на бременността също,но приемах Л-тироксин (по половин хапче от 50 мкг)...Уж са еднакво лекарство,но защо не попиташ за другия препарат?  newsm78

# 863
За дозите на изнуслина със сина ми почнаха да ми се качват след 5'тия месец... Като докато си спомням от 21 минах на 34 ( това е за вечерният, но сз минах от Лантус на Левимир). Сега обаче, защото вземах мн големи дози утрогестан 3х2 дозите ми скочиха още във вторият месец.. Сега малко понамаляха ... За помпите аз нямам никакъв опит, никога не съм имала и незна дори как работи Sad сега съм си поръчала глюкомера със сензор който е Simple Smile

# 864
Момичета, в 12г.с. съм и се получи леко отлепяне на плацентата, изписаха ми дуфастон и но шпа 3х1. И лежане вкъщи. Поне кръвотечението намаля и е като кафеникаво зацапване.
Някоя от вас, ако е имала подобен случай, и сподели, ще съм благодарна!

# 865
Аз в малко по-ранна седмица имах отлепен плоден сак с първоначално ярко кървене,а в последствие кафеникаво течение...Естествено доста се уплаших,предписаха ми утрогестан,но шпа и лежане поне месец и никакъв секс за този период!Всичко отмина,но наистина много се пазих!Почивай си и не се притеснявай!  Hug

# 866
Много ти благодаря за бързия отговор! Simple Smile  Понеже лекаря след прегледа ме прати направо вкъщи да лягам, 3-ти ден ми е на легло. Кафеникавото течение за колко време мина при теб, месец ли? След 1 седмица ме вика да ме види пак в кабинета. За болниица не е казвл да ходя. Извинявай, че така подробно питам Simple Smile но леко съм се  шашнала. 

# 867
Няма за какво-като знам колко бях уплашена и си представям как се чувсваш...  Hug Няколко дена продължи това кафявото,но след месец пак се беше появило за ден-два (тогава не знам каква беше причината,защото на ехографа всичко беше ОК)!
Скрит текст:
Дори си спомням,че си бях взела свещички Ева Кю за ходене в тоалетната,за да не се напъвам...  Embarassed
Още веднъж ти казвам-почивка и спокойствие и всичко ще е наред!  Hug

Извинявам се на момичетата,ако спамим темата!  bouquet

# 868
Много благодаря!  Hug

# 869
Аз още в 6гс имах един съсирек и ме пратиха в болница за 5-6дни. Същите лекарства и лежане до 4м. От страх и целия 4ти месец си лежах. Сега човекът е на 9м и спи до мен.
Спокойствие и никакво ставане! Реших да простра едни дрехи и веднага прокървих! Хайде успех, заслужава си Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт