За момичетата с диабет и/или хашимото

• 140 972
  • 972
  •   1
Отговори
# 870
  • Plovdiv
Здравейте и аз съм бременна с гестационен диабет.В 28ма сидмица съм.От 2дни на инсулин сутрин.Много се надявав като се лекувам и следя всичко стриктно бебчо да е добре и да се роди жив и здрав.Ще се радвам да пише някоя мама вече минала през това и всичко е било ок.

# 871
Аз бях с гестационен диабет,но без инсулин,спазвах строга диета и така...Наложи се да полежа в болница,но по съвсем други причини,бях под наблюдение и всичко мина ОК-родих в 9-ти месец здраво детенце,без повишено тегло,кърмих 1 година!Карахме малко по-дълго жълтеница,но това не знам дали има връзка... Всичко ще бъде наред,спокойно!  Hug

# 872
Здравейте момичета! Вече в пети месец усещам, че започват леко да се повишават инсулиновите нужди. Знам, че при всяка е различно, но ще се радвам да споделите как е било при вас. Благодаря предварително  Hug

# 873
  • Plovdiv
Аз започнах с инсулин 4единици сутрин и строга диета.За 2седмици минах на 7Е сутрин от днес ще слагам и 3единици вечер.дневните стойности били ок. Но сутрин на гладно са леко завишени.Днес гинеколога каза много да внимавам да не ми пада захарта че било много по опасно може да доведе и до смърт на бебето.Изобщо много се шашнах.Колкото е нашата кръвна захар,толкова била и на бебето.Тръгвам на всеки две седмици на преглед да следим бебчо.Бог да е с нас и да ни пази.

# 874
Е чак смърт е преувеличено. Не се шашкайте- това също не е добре. Всичко ще е наред! Има много бебета в темата, родени живи и здрави, вие сте следващите. Успех! Simple Smile

# 875
Аз съм примера имам едно сега съм в 5'тия месец с второто Simple Smile попринцип да, по - хубаво е по - високо отколкото по - ниска ... Но на няколко пъти ми се е случвало да ми пада да чукам на дърво проблем няма Simple Smile)) просто спокойствие и наистина повече контрол

# 876
  • Plovdiv
Благодаря ви че ми пишете и успокоявате. Започнах и вечер 4единици,два дни беше всичко ок, но тази сутрин на гладно меря КЗ 7,1 .Не ми се е вдигала толкова много до сега.
Лека бременност lil.vasileva Wink

# 877
Здравейте момичета. Дойде и моя ред да стана мама. В 9 г.с.  съм. Аг-то доста ме успокои като ми каза да забравя за всичко, което съм чела спрямо възможми дефекти на бебо поради диабета. Каза, че нещата не са като едно време и че единственото, което може да се случи е да родя доста пухкаво бебе. Е това не означава да съм с високи захари и да съм спокойна с това. Имам питане понеже нищо не мога да намеря по темата. Някоя от ваа ползва ли инсулин Тресиба. Аз лично съм на лантус и новорапид, но немога да оправя сутришната захар-винаги е висока. Правя хипо доста често през нощта. Ендото ми иска да сменя лантуса с тресиба, но няма мед. изследвания как действа на бременни и ако го сменя това няма ли да е стрес за организма макар, че щом ще се чувствам по-добре не би трябвало.

# 878
Аз смених лантуса с левимир, а хумалога си го одтавихме Simple Smile но дозите на левимира са малко по - високи от на Лантуса .. Сега съм в 21г.с и съм на 54 левимир и дозата на хумалога ми е +2 към всяко хранене зареди инсулинорезистентостта която се появява зареди бременността. Лекаря ти е прав, за това че ще родиш голямо бебче. Сина ми се роди 4,100кг 21 дена по - рано! И моят ендокринолог ми каза, че по - добре по - висока от колкото мн ниска кр. Захар! До 13г.с се пази от хипогликемии, до тогава се води рисковият период в ембрионалното развитие Simple Smile)

# 879
Не е задължително да е голямо бебето. Моят син се роди 3300 в 37 гс.
Важното е да са здрави и развити, пък килцата нямат значение де 😊

# 880
  • Plovdiv
Бебчо върви в норма за сега и околоплодната вода е в норма.Застопорихме КЗ но с строга диета и инсулин 10Е сутрин,6Е вечер. И 4 кг съм свалила.Карам на зеленчуци и пилешко и риба.понякога си мисля да не би пък да лишавам бебето от нещо като гладувам.Д-ра ми каза зеленчук и вода,нямало умрели. Simple Smile)

# 881
здравейте! за съжаление ми откриха диабет тип 1 преди няколко седмици, точно в период, в който се опитвахме с приятеля ми за бебче  Sad
сега сме спрели с опитите,но ендокриноложката каза,че до 1-2 седмици,може да продължим.. Като нова в това начинание, едни съвети какво трябва да правя и какво не,ще ми бъдат много от полза...като чета колко странични ефекти може да има при бебчето,направо се наплашвам,но след като влязох тук и прочетох се обнадеждих,че всичко има възможност и да е нормално Simple Smile)

# 882
Здравейте момичета Simple Smile  ще се включа при вас Wink аз съм диабетка на инсулин от 5 години , правихме ин витро ии най после имам положителен резултат Simple Smile

# 883
Здравейте момичета. Всичко с бебока е перфектно,но АГ-то ми иска да вляза в майчин дом ,защото такава била практиката,а аз изпитвам ужас от болници.Ще се справя някак си Simple Smile Имам питане към вас. Някой има ли с впечатление от инсулинова помпа. Много се чудя за тази помпа макар,че не намирам много смисъл освен ,че  няма да се дупча 100 пъти. Пак аз трябва да си настройвам и изчислявам дозите т.е не е някакъв изкуствен интелект ,който сам решава.

# 884
zdr az sam na 23 godini i sam ot 8-godishna sas diabet tip 1-insolino zavisim iskam nqkoi da mi kaje kakvo da pravq zada moga da poddarjam kravnata zaxar normalna vse mi e niska i veche ne izdarjam da qm samo  Sad   Sad   Sad  ot malka ne obicham sladkoto i kogato vidq na aparatcheto che e niska mi idva da varna vs koeto sam qla mn vi molq pomognete mi

Последна редакция: ср, 06 юли 2016, 12:20 от AnMary

Общи условия

Активация на акаунт