За момичетата с диабет и/или хашимото

• 140 965
  • 972
  •   1
Отговори
# 885
Момичета здравейте в 22г.с. съм и започнах да получавам отоци по краката.Направих си изследвания и се оказа,че белтъка в урината ми е доста,а иначе бъбреците си работели нормално.На някоя от вас случвало ли и се е и може ли да ми каже как се е оправила?Карат ме да влизам в Майчин дом. Cry Cry Cry

# 886
Момичета здравейте в 22г.с. съм и започнах да получавам отоци по краката.Направих си изследвания и се оказа,че белтъка в урината ми е доста,а иначе бъбреците си работели нормално.На някоя от вас случвало ли и се е и може ли да ми каже как се е оправила?Карат ме да влизам в Майчин дом. Cry Cry Cry
На твое място бих послушала лекарите за прием в болница. Белтък в урината говори за наличе на проблем, там ще си под наблюдение и ще намерят решение. Успех!

# 887
момичета на 8-ми ще бъда приета в майчин дом в софия "ей така,защото такава е практиката". Може ли някой да ме подготви малко какво да очаквам в отделението по диабет и бременност чисто битово - хигиена,храна ,колко легла са в стая такива неща.И съответно мнения като цяло за престоя ви там .

# 888
момичета на 8-ми ще бъда приета в майчин дом в софия "ей така,защото такава е практиката". Може ли някой да ме подготви малко какво да очаквам в отделението по диабет и бременност чисто битово - хигиена,храна ,колко легла са в стая такива неща.И съответно мнения като цяло за престоя ви там .
Няма отделение по диабет, има отделение по Рискова бременност, където ще бъдеш - на 5 етаж. Като цяло не очаквай кой знае какво, условията са прилични, има обща баня и тоалетна за отделението, които са ремонтирани, в стаите няма нищо освен 2 легла. Храната (за диабетички - диета 9) е съвсем обикновена, на закуска даваха кисело мляко, сирене и хляб, обяда и вечерята е нещо готвено. Не се притеснявай, ще ти правят изследвания на теб и на бебето, ще те държат няколко дни и ще те пуснат.

# 889
Да ,извинявам се няма такова отделение Simple Smile Много ти благодаря за бързия отговор

# 890
Да ,извинявам се няма такова отделение Simple Smile Много ти благодаря за бързия отговор
Няма проблем, успех ти желая и спокойствие! Не се шашкай от нищо и после пиши как е минало, моите спомени все пак са отпреди 5 години, може много неща да са се подобрили оттогава Simple Smile

# 891
Задължително ще пиша  Simple Smile

# 892
И аз си изкарах доста време там. Просто всички АГ се застраховат и те пращат там, за да ти изследват всичко. Бонус е и страхотната ендокриноложка. Не й помня името вече..
Да не те шашкам, но за цялата бременност бях 5-6 пъти там за по 5 дни. Сектор 5Д е за диабетички. Имам чудесни спомени от там. Родих преди година и малко. Завързах няколко приятелства. И най-важното- бях подготвена за всичко! Още от 5гс видях какво се прави при секциото- изследвания, подготовка, всичко. Просто много мами минаха и заминаха оттам и всяка се връщаше да разкаже как е. Другото много важно е, че целият персонал те запомня и за раждането вече бяхме на "ти" едва ли не. Познаваха ме и по име. Естествено отношението е много по-добро, когато те познават, но там по принцип са страхотни.
Храната е нормална, ядях си всичко без 1-2 манджи. Има магазинчета отпред, вътре в болницата кафе и стол, така че няма да останеш гладна никога. Телевизор има общ в отделението.
Успех и от мен и няма нищо страшно! Нямам търпение да се върна там за второ, но още ни е рано. Успех пак  bouquet

# 893
Благодаря ти.Много  ми е нервно ,много мразя болници особено когато болницата е на 400 км от всички близки.Вече съм доста по спокойна .За радост мен не ме вкарват защото ми е лош контрола ами за застраховка  един вид и поради това се опитвам да се настроя така все едно отивам на почивка Simple Smile Благодаря ви момичета вдъхнахте ми кураж .После ще пиша как е минало Simple Smile

# 894
Такаааа.. понеже обещах да разкажа за Майчин дом София,сега започвам. Определено нямаше нужда от толкова притеснения -въобще не си прекарах зле там особено след като намерих и приятели. През цялото време ме следеше д-р Велева .Свалиха ми високото кръвно още първата вечер с различни от моите хапчета,съответно и отоците на краката спаднаха.Правиха ми изследвания и консултация с ендо. Храната... ставаше с малки изключения,но за щастие макар и късно започнахме да се храним в стола ,когато нещо не ни харесваше.Неудобство в отделението е че няма телевизор нито в стаите ,нито в общото помещение.Очаквах да изпитам истинско неудобство и от общата тоалетна и баня ,но се оказа че са две ,така че не се наложи да се изчакваме.

# 895
Тедка,радвам се,че не е минало зле за теб-преди 2 години и аз лежах там няколко пъти-и мен ме измъчваше липсата на телевизор и до някъде храната,но пък отношението беше на ниво,а това е по-важното все пак...  Peace Успех!

# 896
Браво! Чудесно - само внимавай с кръвното. Simple Smile

# 897
Момичета, здравейте! Включвам се във вашата тема, с призив за съвет и мнение. Не съм диагностицирана нито с диабет нито с хашимото, но вече имам съмнения за 1вото. Вчера бях пуснала тема за един проблем, който ми се появи ненадейно, отговора на едно момиче ме доведе и до тук. Проблемът е следния: при ходене до тоалетна вчера, забелязах, че частта по бельото ми, където беше изпацано с бяло течение(съвсем нормално, в нормално количество, консистнеция,цвят, мирис, имам си го всеки ден) платът се беше буквално разял на малки дупчици. Шокът ми беше голям, пипнах плата и той се късаше буквално като мокра хартия. Сега ще си кажете, че сигурно така са били преди да ги обуя, че са били захабени, но не. Нови са - на 1-2 седмици, от качествена материя, а не такива от 2лв. И разяденото беше като петно, само в очертаниятта на изцапаното. Смених си бельото, снадеждата, че наистина може да е било заради него, НО .. през нощта отново се беше случило същото!!! Днес имам час при аг, но тя ми каза, че ще ми пусне микробиология, но преди това не може да каже нищо. Пиша тук, защото както споменах вече едно момиче написа, че щом видяла темата, споделила с майка си и тя и казала, че това често се среща при диабеитици. Искам да ви попитам някоя от вас имала ли е подобен симптом или чувала ли е за нещо подобно? Пускала съм кръвна картина преди около година и половина и тогава всичко беше в норма. Възможно ли е на този етап да не е вече така и този симптом ранен ли е или говори за по-напреднал етап? Благодаря предварително за внимането и ще се радвам на повече мнения!
Спорен ден! bouquet

# 898
  • София
Нищо не ми говори това.

# 899
И на мен не ми говори нищо, не мисля, че има връзка с диабет. Като цяло диабетичките и хора с по-висока кръзна захар са предразположени към поява на гъбички - ако са гъбички и при тебе, това не означава че имаш диабет. Нека ти направят микробиология, там ще се види какъв е проблемът. Ако искаш да провериш дали имаш диабет, ти трябват изследвания на кръвна захар, евентуално обременяване с глюкоза и гликиран хемоглобин. Но лекарят ще прецени по-добре.

Общи условия

Активация на акаунт