Да преправим старите мебели с любов - 19 тема

• 81 958
  • 753
  •   1
Отговори
# 480
Покрай суетнята с хладилниците забравих да отбележа колко много ми харесва бюфета, също и машината и столовете!

Снощи не знам колко пъти влизах в темата да ги гледам, направо ума си загубих, това е  бюфетът  от мечтите ми, Lois, невероятен е, признавам си, че завидях. Embarassed  bouquet
Столовете и машината също са прекрасни, хубаво е да има човек около себе си такава красота!  bouquet

# 481
  • София
Ред шу, мечтая за масичка от крака на машина точно като твоята с две кутийки. Много добре ти се е получила. Аз си търся изгодни крака.

Този ЗИЛ много ми хареса. И аз преди заглеждах на Горене ретро хладилниците, но ми се сториха малки отвътре , а и са скъпи. Бих си купила ЗИЛ на старо Wink

И аз вчера започнах куфар, но само го измих и оставих да съхне. Искам да питам тези от вас, които са боядисвали вече такъв куфар - преди боята (акрилна по подразбиране), мажете ли с нещо друго. И си мисля и да го зашкуря, защото има обелени места. Не знам какво е мукава, но на моя едно като хартия се къса от него, а иначе имитира кожа. Горния му капак е леко изкривен и ключалките са развалени. Ето го : http://imageshack.us/f/16/dsc1015qa.jpg/ - тази и следващите 2 снимки.

# 482
Мукавата си е пресована хартия... ако ще боядисваш направи 2 ръце на скъсаните места да настръхне и после с много ситна шкурка... след това боядисвай. Ако искаш да е оригинал цвета запечатай скъсаното с Ц200, като изсъхне става много здраво....
Момичета... пак супер неща... няма да изреждам да не пропусна някой... но Зил-а е просто трепач Simple Smile Нямам търпение да дойде лятото... толкова работи съм си намислила Wink

# 483

Ред Шу, страхотен работен плот Heart Eyes Според мен на столовете повече би отивал текстил, отколкото кожа Peace

Знам, знам, но дребното постоянно маже манджи и не мога да си позволя несваляща се дамаска, а не ми се занимаваше с шивачи да им нося да мислят. Мъжът ми ги тапицира с такерче за по 10 минути на стол.

Хладилникът на Ljuboznatelna е страшен.

Картонен куфар и аз мернах на тавана на баща ми, доста запазен, но за сега не знам какво приложение мога да му измисля. Като си вземем куче ще му го направя легло.

triffy, в продавалника изникват изгодни машини. Някои се оливат с цените, но се намират и евтини.

Някой намери ли изгодна ютия?

# 484
  • София
Като стана дума за ютия, аз имам една стара на Аег. Участвах им в конкурса за най-стар уред и като са дали номера за проверка се е оказала от 1930. Много се радвам , иначе е електрическа. Ето я

# 485
  • София
не търсят ли ютии  с въглища?

# 486
  • София-в сърцата на моите деца
не търсят ли ютии  с въглища?
Търсят,ама да е на АЕГ Laughing

# 487
ей, triffy, за две години само не си успяла с конкурса на AEG Joy точно днес получих прес съобщението им, че най-стария уред е електрическо котлонче от 1928 г. А твоята ютия е красавица! Куфарът ми е точно същия. Плюс мухъл от едната страна. Измих го колкото можах с влажна гъба, изсуших, и почнах с боята. Трябва още поне една ръка, за да не прозира, но при мен идеята е всичко бяло, вкл. обков и ключалки.

Сингер и аз търся (вече, хахаха), още повече вчера питах дядо ми, който е на 90, дали ще ми даде неговата машина, на което той каза "ама тя ми трябва от време на време"  Joy Така че - ако някой има две, да си казва  Joy На мен ми е важно и да работи, обаче, и да е от тези, които се прибират навътре, и няма да я махам. Искам си я работеща  Mr. Green

Благодаря ви за комплиментите за бюфета, ще предам на майстора, представям си как ще се надуе  Grinning

# 488
triffy, ютията е трепач! направо се влюбих в дръжката...
Lois, поздравления за бюфета! Страхотно сте се справили - ето това е творчество, като имаш разни неща, да ги "видиш" по друг начин и да го направиш с ръцете си!  smile3501

# 489
Бюфета и ютията са страхотни!

# 490
Страхотни красоти. Записвам се при вас да черпя идеи Simple Smile

# 491
Ако не държите да е Сингер, ето ви Гритцнер   http://prodavalnik.com/shevna-mashina-gritsner-i13227385
       Стягайте куфарите, момичета, шийте новите рокли.... Времето се затопля....

ЧЕСТИТА БАБА МАРТА! ДА СТЕ БЕЛИ И ЧЕРВЕНИ, ВИНАГИ ЗАСМЕНИ!!!

# 492
Честита Баба Марта на всички работливки тук!

Идвам при вас отново с въпрос.Мъжът ми ми напарви полица за спалнята от чам.На мен се пада честта да я измажа в бяло.Та въпроса ми е: В каква пропрорция да разредя бялата аквис за първата ръка боя.Много ми се иска да я направя както трябва.Ще ви бъда много благодарна за стъпките на работа.

# 493
  • В градината...
Че аз на такъв Гритцнер си шия откак се помня - само че не ми е с крака  ooooh!

# 494
И аз ших веднъж на такава машина, която сега сигурно е вече към 140 годишна, ръчна. Вместо калерче имаше "патрон" /по-особена форма на калерчето/. Ших си пола, изкривих тегела и се опитах да разшия.... Не помня такова трудно разшиване  #Silly Невероятна машина! А с каква лекота шие и кожа...

Общи условия

Активация на акаунт