Да преправим старите мебели с любов - 19 тема

• 81 885
  • 753
  •   1
Отговори
# 675
Момичета, някой пази ли линк с цветарници от виенски столове?
Ще съм благодарна  Hug

# 676
Момичета, някой пази ли линк с цветарници от виенски столове?
Ще съм благодарна  Hug

Погледни ТУК, но са всякакви столове. Peace

# 677
  • Някъде на път....
......Но имам останали 3 чамови етажерки от старите собственици и един дрешник, които е с рафтове от необработено дърво. Та те са следващата ми задача. Обещавам да се отчитам със снимки всеки път и се надявам на помощта и съветите ви  Laughing
......
Страхотно е станало всичко!   bouquet
Чакам с нетърпение следващите ти произведения!  Peace

# 678
Благодаря ти Лабрекс. Hug Вечно ме спасяваш.  bouquet
За това лято съм планувала пребоядисване на виенските столове за терасата. Нали миналото лято ги лакирах. Сега обаче съм на цветна вълна. Ще направя терасата бяла, столовете в бяло и за цвят ще шия цветни възглавнички и покривка. Стискайте палци да ми се хваната всички цветя. Като сме в апартамент, няма да имаме градина ли, ама ха Joy
Още не съм измислила идея за куфара/ който си го спомня/.

# 679
  • ГОре на черешата...
Стискайте палци да ми се хваната всички цветя. Като сме в апартамент, няма да имаме градина ли, ама ха Joy

Grinning

Ела в нашия - дотук над 30 саксии от големите с мушката, 15 сандъка със сакъзчета, 2 огромни хибискуса, останалите "зеленчуци" не ги броя Laughing. А чакам да пристигнат 10 фуксии и още 20 различни вида мушката и сакъзчета от белгийската поръчка...ама да ми е живо и здраво милото - не мърмори, а даже ми угажда на капризите Grinning. Като последния - ще ми прави някакъв стъпаловиден цветарник, от дърво, на който да успея да побера всички мушката, така че да се огряват от слънцето, за да цъфтят. В тази връзка, ако мернете нещо - метнете го насам, плийз...

П.П. Това е от миналото лято, тази година ще са два пъти повече...
Скрит текст:

Последна редакция: сб, 16 мар 2013, 12:08 от mari_eta

# 680
Стискайте палци да ми се хваната всички цветя. Като сме в апартамент, няма да имаме градина ли, ама ха Joy

Grinning

Ела в нашия - дотук над 30 саксии от големите с мушката, 15 сандъка със сакъзчета, 2 огромни хибискуса, останалите "зеленчуци" не ги броя Laughing. А чакам да пристигнат 10 фуксии и още 20 различни вида мушката и сакъзчета от белгийската поръчка...ама да ми е живо и здраво милото - не мърмори, а даже ми угажда на капризите Grinning. Като последния - ще ми прави някакъв стъпаловиден цветарник, от дърво, на който да успея да побера всички мушката, така че да се огряват от слънцето, за да цъфтят. В тази връзка, ако мернете нещо - метнете го насам, плийз...

П.П. Това е от миналото лято, тази година ще са два пъти повече...
Скрит текст:

Тези, които си показала ми ги подаряваш ли  Mr. Green?
Оспамихме темата. Да прощава авторката  Stop Mr. Green и четящите  Hug

# 681
Момичета страхотни неща сте направили!Браво!   bouquet   bouquet   bouquet
Мама на Мишо -табуретката и целия ви апартамент са страхотни!Със драве да си ги ползвате,и да бъдете много щастливи!
beca-аз си купих лятото дамаска рози.Първо виждаш там където ти е казала Мама на Мишо,след това тръгваш от Ботев към Пиротска,свиваш за към пазара и гледаш от дясно.То е едно малко магазинче,но в него има много хубави платове и цената е пак толкова 17лв.
ето я,направих си кутия за салфетки и свещтник към нея  Joy
http://media.snimka.bg/s1/1841/029926373.jpg?r=0

Момичета искам да си направя диванчета за терасата от палета,с какво да ги обработя за да издържат на времето?

# 682
Момичета страхотни неща сте направили!Браво!   bouquet   bouquet   bouquet
Мама на Мишо -табуретката и целия ви апартамент са страхотни!Със драве да си ги ползвате,и да бъдете много щастливи!
beca-аз си купих лятото дамаска рози.Първо виждаш там където ти е казала Мама на Мишо,след това тръгваш от Ботев към Пиротска,свиваш за към пазара и гледаш от дясно.То е едно малко магазинче,но в него има много хубави платове и цената е пак толкова 17лв.
ето я,направих си кутия за салфетки и свещтник към нея  Joy
http://media.snimka.bg/s1/1841/029926373.jpg?r=0

Момичета искам да си направя диванчета за терасата от палета,с какво да ги обработя за да издържат на времето?

PeaceХубави рози, хубави кутийка и свещник.  Hug

Може би с Осмо  newsm78

# 683
здравкова,
най здраво става като първо минеш дървенията с безир  а после с корабен/ яхтен лак. Бетон е!
Обаче имай в предвид че безира съхне много бавно. Но влиза в дървото и после след лакирането става наистина вечно. Или почти вечно. Иначе съм правила опити с акрилни, постни, горено масло даже... не е толкова здраво.

# 684
JuliS, хич не я подкокоросвай с този безир!
При нас в старият апартамент така и почти 20 години не изсъхна напълно, за да стане за боядисване.

За палетите - ами те са си обработени с нещо. Има дори едни такива в синьо. newsm78
Аз моята масичка съм я минала първо с разреден лак, отгоре с блажна боя.(Че имах такава останала, така или иначе съм решила да не я ползвам за нищо друго вътре, та да се използва все пак.)
Сега си стои навън, колко пъти сняг я вали...
Ще докладвам състоянието и след като се стопи последният сняг, който валя вчера. Laughing
Baibibi, също за маса, стояща отвън на морето беше споменала, че с лак са я минавали и вече няколко години и нямало нищо. Но тя да каже де!

# 685
VK.Julis.Мelany99 ,благодаря ви момичета,ще чакам и други предложения  Hug
Някоя от вас да е използвала покривките от Бриколаж,дето ги дават термо и водуостойчиви?Искам да направя калъфки за дунапрена за диванчетата.........Дали са удачни?

нещо такова искам да се получи,но да не е бяло а да си е дърво

http://media.snimka.bg/s1/1844/029932845.jpg?r=0

# 686
Здравейте, момичета! Не съм много сигурна дали тук е мястото за моя въпрос, но пък някоя от Вас може да знае - от къде мога да купя дунапрен около десетина или повече сантиметра дебел и до 1,50 дълъг?  Благодаря предварително!  bouquet
Ето това намерих: http://organika.bg/

Ах, как ми влязохте под кожата само   bouquet...

Показвам си вградения гардероб да ми кажете как мога да го освежа? Освен да сменя дръжките и да го лакирам отгоре за друго май не се сещам  newsm78...

Скрит текст:

Нашият гардероб е същият, но не е вграден. Спалнята е от същия модел- страхотна ще стане след едно освежаване. Надъхвам се от известно време. Да ми кажете правилно ли съм разбрала:
Може без да махам стария лак, минавам с бороконтакт и после с боя на водна основа няколко
ръце? Мога ли и стол да мина по същия начин?
Част от гардероба: https://plus.google.com/u/0/116140655881083149844/posts/AKmZH1m932q
Стола: http://prikachi.com/images.php?images/674/6004674k.jpg

Другата ми мъка е кухнята. Харесвам си я бяла, но е направена по много глупав начин - нещо като фолио, което вече започна да се разлепя. Отдолу е нещо като талашит. И там ли по същия начин да действам?
Снимка: https://plus.google.com/photos/116140655881083149844/albums/5856 … ey=CNGx7_66s9rVHQ

# 687
VK.Julis.Мelany99 ,благодаря ви момичета,ще чакам и други предложения  Hug
Някоя от вас да е използвала покривките от Бриколаж,дето ги дават термо и водуостойчиви?Искам да направя калъфки за дунапрена за диванчетата.........Дали са удачни?

нещо такова искам да се получи,но да не е бяло а да си е дърво

http://media.snimka.bg/s1/1844/029932845.jpg?r=0

Ехааа, много романтично. Като го направиш ще ни поканиш на раздумка, може и без свещи  Hug

# 688

Някоя от вас да е използвала покривките от Бриколаж,дето ги дават термо и водуостойчиви?
zdravkova, купих си преди 2 години, отначало я ползвах като стандартна покривка в дневната, после смених масата и стана излишна... прехвърлих я навън, цялото лято  изкара на една открита тераса, а тази зима я пробвам и като покривало за столовете, че ми писна да им търся място вътре... ок е... абсолютно никакви забележки, освен цената  Wink
Ако обаче правиш калъфи дали няма да пропуска все пак по шевовете  newsm78

п.п. сега погледнах пак линка... това всъщност може да се ушие с минимални открити шевове и ако се силиконират отвътре... може пък и да се получи...

Последна редакция: пн, 18 мар 2013, 00:29 от lozette

# 689
Мелани, направи ме озадачи Thinking Аз имах в предвид под бавно - 2 -3 дни... Наистина. При нас за толкова исъхна. Но е навън и е необработвано дърво... също като палетите. може би и това има значение?! Знам ли?!

Общи условия

Активация на акаунт