Да преправим старите мебели с любов - 19 тема

• 81 203
  • 753
  •   1
Отговори
# 75
Момичетааа, благодаря за подкрепата!

Направо  ми е жал да я режа тази маса. Дървена е, което е рядкост. Височината е точно колкото и масата ми трапезарията и ще ми дойде много удобра за резервна, ако дойдат повече хора. Но пък и вие сте прави - то 5 долара, какво да я мисля.

baibibi и аз си мислех омаслена. Намерих тук да продават он-лайн Осмо.
Понадраскана е отгоре, вероятно е с лак отгоре, но това не е проблем. Едно шлайфане няма да ме уплаши!

То може за банята, да сложа на стената едни такива метални държачи и да се закрепи върху тях...
Ох, ще правя измервания.

А и нали пък имам едни крака от Сингер, на коити смятах да слагам плот отгоре. Сега се чудя, дали пък това да не отиде в банята.
Но пък ми давате кураж, да режа масата.

Засега вън е снежно и така или иначе ще трябва да изчакам по-толпо време, та ще събирам кураж.

# 76
Мелани, даже не е необходимо да слагаш задни крака. Конзолните маси са с два крака ...или с три... и са облегнати на стената. При 3та крака има захващане в стената, което няма да ти е проблем.
http://blog.-spam102-.com/wp-content/uploads/2009/06/19.jpg

# 77
  • Варна
Ох, нали и аз се оглеждам за плот за стояща мивка, та като гледам пак не се виждат сифони за мръсния канал и връзки за смесителя, като виснат отдолу дали няма да стане много грозно?

# 78
  • София

Маминко, не разбрах дали си склонна да ми продадеш остатъка от бялото масло?

Ох, не можах да се включа по-рано. Мъжът ми вчера ми скрои такъв номер, че направо съм извън кожата ми. Тръгнал да развинтва една от монтираните врати, че не му харесало как седи, изпуснал я и от 2 м със засилка я разбил на земята. Няма никакъв шанс да я поправя (наранено е самата плоскост по ръба) и сега започвам да разпитвам и търся нова малка вратичка, която ще трябва да преправям  Sick Маслото за сега няма да го отстъпя, че не знам как и когато намеря нов заместител колко ще ми отиде от остатъка, който имам от втората кутийка.
Моля, ако ви попадне горна вратичка от соц гардероб с естествен фурнир (по-късно ще дам размери) нека да ми пише.  Praynig

# 79
Doris , като гледам слагат някакви твърди връзки, не стои лошо ако се вижда.

Но пък може да се сложи втори рафт някъде отдолу и на него две кошници например и да се позакрие точно тази част, че чувам била скъпа колкото мивката.

Иначе и така може, но мен лично ми трябва да има рафтче или да е шкафче, за да си слагам разни неща.
http://lh5.ggpht.com/-zJYF_gdYqOI/UKjnfK5sniI/AAAAAAABdEQ/CqGkoO … f9d6b6ade6a86.jpg

# 80
  • Варна
Doris , като гледам слагат някакви твърди връзки, не стои лошо ако се вижда.

Но пък може да се сложи втори рафт някъде отдолу и на него две кошници например и да се позакрие точно тази част, че чувам била скъпа колкото мивката.

Иначе и така може, но мен лично ми трябва да има рафтче или да е шкафче, за да си слагам разни неща.
http://lh5.ggpht.com/-zJYF_gdYqOI/UKjnfK5sniI/AAAAAAABdEQ/CqGkoO … f9d6b6ade6a86.jpg
Да тези сифони ги знам и са ми ок, че са скъпички хайде ще го преглътна, обаче ако забелязваш смесителя е на стената и там директно е вързан за водопроводната мрежа, моят е стоящ и ще е закрепен на мивката и ще трябва да се свърже с меки връзки за топлата и студената вода.Май и аз ще слагам кошници Simple Smile

# 81
maminko, страхотен е резултата! Браво!
Благодаря и за подробното разяснение, ще опитам и аз да направя нещо.

Искам да питам обаче ако го правя на секция във вече обзаведена и населена стая ще има ли смисъл и ще може ли да се диша от прах? Дори и всичко да е покрито няма ли да стане някакъв ужас?

Споделете от коя изпитана марка или модел виброшлайф сте доволни, отдавна искам да си купя.

Значи казвате Осмото да го търся из железарийните магазини, така ли? Как върви цената горе-долу?

Четох това:

Употребата на протектор за дърво в интериора се налага , когато се използват иглолистни дървесни видове в помещения с висока влажност.Тази дървесина е склонна към посивяване,ако се използва в банята или кухнята, затова OSMO създава ПРОТЕКТОР ЗА ДЪРВО,който прониква дълбоко и дървесината става водоустойчива.Този продукт е предвиден да се използва в затворени помещения и затова е абсолютно безвреден за хора,животни и растения. По друг начин стои въпроса с ИМПРЕГНАНТ RW ,той е предназначен за външна употреба и съдържа биоциди.

В кухнята имам маса от иглолистно дърво, необработена, какво да взема за нея? Кое ще е подходящо?

# 82
Ох, Doris !
То това си е моя идея, защото мъжът ми след година и половина ремонти не иска да чуе за повече работа.

Затова гледам, хем да е нещо което да става, хем да мога в голямата си част да си го правя сама.
Моят сифон въобще не го знам какъв е, тъй като сега има ботуш и нямам идея като се махне дали ще са връзките в стената или в пода... newsm78
Но пък гледам, че тези мивки поевтиняват, повяват се разни по фенси батерии (има такива, които светят в цвят като се пусне водата, един за студена, друг за топла, като водопади има...)

# 83
Не знам колко поевтиняват тези мивки  newsm78 но като гледам цената им ( на наистина добрите) не пада под $1000, като не е вкл батерията ( за тези светеющите има много китайски боклуци, които могат да ти скъсят живота и да се развалят на всеки 2-3 дни)

Melany99, аз бих оставила масата с 4 крака, иначе точно там където трябва да се хване за стената се оказва, че нямаш греда ( знаеш как е строителството на този континент). ние така се наложи да преправяме цялата стена ( махане на гипсокартон, слагане на допълнителни греди0 само и само да захванем мивката

# 84
Може би няма да е по темата, но гледам, че се обсъждат плотове за мивка и мога да кажа как се прави такъв вариант на плот, може да послужи на някого като идея, защото вариантът не е скъп.
Значи, в някаква работилница (примерно за направа на блиндирани врати, както в нашия случай) се поръчва да ви заварят скелет от г-образни стоманени винкели, не много дебели, примерно колкото палец или малко по-дебели, с формата на паралелепипед с желаните размери, съобразени с мястото, като от задния горен край на паралелепипеда винкелите настърчат с около 5-8-10 см., в зависимост от дълбочината, на която можете да ги вкопаете в стената. После настърчащите части се вкопават и зазиждат в стената. Изчаква се конструкцията да стегне. На нас направата (заваряването и материалите) на винкелната конструкция ни струваше 30 лв. Трябва добре да си приготвите чертежите, защото на майсторите и без това от едното ухо им влиза, през другото излиза.
След това конструкцията се обвива с предварително измерени и изрязани парчета аквапанел, защото е водоустойчив, така че да покрие винкелите. Дори и да има неравности в облицовката, те после се компенсират с измазването. Върху аквапанела откъм страната, върху която после ще сложите мивката предварително сте измерили и разпробили желаните отвори за сифон и евентуално стояща батерия, ако батерията ви не е вградена. Обвиването на винкелния скелет с аквапанелните плоскости става чрез закрепване с болтове, като във винкелите предварително се пробиват дупките на желаните  за закрепване места.
После всичко това се измазва с хидроизолационна смес и се заравнява. Отгоре може да се сложи дървена плоскост, която впоследствие да се импрегнира или третира за водоустойчивост. С дърво би било по-олекотено, с гранит също става, в нашия случай поръчката на плочата - изрязване и заглаждане струваше 120 лв, но включваше и още два перваза.
Отстрани може да се обрамчи с мозаечни плочки (за неголям плот вероятно ще стигнат 2 листа, не са скъпи) или някакъв керамичен фриз, или просто да се боядиса с някаква боя за баня. Или пък да се остави натурално нещо бетоноподобно в индустриален стил.
Сифонът отдолу почти не се вижда, не мисля, че и меките връзки биха се виждали - те не са дълги, освен ако банята не е много голяма.
При нас най-големият проблем беше да се намери по-дълъг накрайник - ако така се казва - за сифона, който да премине през дебелия плот и да се завинти отдолу с продължението към канала, защото повечето стандартни сифони, дори и от по-висок клас, са с къси тръбички.
Все пак, намират се.
Като изключим конструкцията с винкелите и гранита с дупката, всичко останало човек може да си направи сам, дори и да е пълен аматьор и дори леко мързелив (както ние), включително и лепенето на мозаечни плочки. Тези на снимката не са лепени от нас, но в процеса на ремонта все пак ни се наложи да лепим тъкмо мозаечни плочки, и то два пъти, така че е напълно възможно.
Изрязването на отворите става с боркорона, внимателно.

# 85
~Ружа~ , мерси много!  bouquet  bouquet  bouquet

Това е много ценна информация.
Записвам си го на файл!
Ама май по-лесно ми се вижда една масичка или шкафче да си сложа. newsm78
Както казах - майсторът вече отказва да работи, а не ми се викат външни хора.

Titina, не знам ти къде гледаш, но аз от тази фирма на двама клиенти поръчвах мивки и батерии и досега, вече трета година не са се оплакали от качеството.

http://luxreno.com/bathroom/bathroom-sink-vancouver/#ty;paginati … vancouver/page-2/

Пък и то вече няколко години се водят модерни, може би след още 2-3 ще е за смяна.
Дори аз се чудя, дали да е купа-мивка, или да си взема порцеланова четвъртита... newsm78 newsm78
А, гледам, че и намаления нещо вървят, може наистина им минава модата вече...
http://www.rona.ca/en/basin---lavatory-basin-6559076--1
http://www.rona.ca/en/basin---lavatory-basin-6559083--1

# 86
Моите са от оверсток, смяе да твърдя, че това са най-добрите цени, които съм открила. Но т.к. са стъклени а има и варовик във водата тук голям проблем е почистването.
Сега издирвам врати за душ кабина, но което харесвам е доста скъпо според мен. Проблемът ми е, че размерът не е стандартен ( от канада имам опит с поръчка на нестандартни размери), така, че може би ще се наложи преустройство на душ кабината

# 87
Здравейте момичета! Включвам се с въпрос към вас. В Баумакс, Практикер или Бриколаж продават ли масло осмо?

# 88
Осмо се продава само в офисите на фирма Фивекс. За София - ул. Пирин 91. За други градове - доставка с куриер. Може да погледнете на сайта им.

# 89
A можете ли да ми препоръчате масло, което се продава в хипермаркетите? Имам бутилка Левис, но не ме устройва, понеже е прозрачно.

Общи условия

Активация на акаунт