Препарати за съдомиялна - 5

• 69 400
  • 746
  •   1
Отговори
# 375
  • На брега на реката
момичета-на ГГ опаковката на таблетката се маха нали- не ми изглежда от разтворимите  newsm78
Да, маха се!

# 376
И аз да се запиша тук.Моята миялна е малка Candy. Имам я някъде от месец.При първо пускане изсипах цял кг сол там където трябва,както пишеше в книжката.И днес виждам,че индикатора ми за сол е светнал.Толкова бързо ли свършва тази сол или аз не съм направила нещо както трябва,защото в магазина ни казаха,че много време се карало с един пакет.
Редактирам се.Сега видях ,че си има друга тема за въпроси.Там ще си го задам

може и тук да го коментираме, солта се води към препаратите. Мисля, че е нормално 1 кг да се стопи за един месец за пловдивската вода. Ако промениш настройките, може да изкара и по-дълго, но в Пловдив водата е варовита.

# 377
Настройката на солта ми е на 2 (от 10, на 1 не пуска сол), с 1/2 кутия на Сомат изкара точно 3м.

# 378
  • Варна
Здравейте,

От вчера и аз съм собственик на съдомиялна машина, взехме си модел SMEG STA6246. Обаче имам проблем - първите съдове, които пуснах да мия, излязоха ужасно побелели Sad. Ползвах по препоръки, прочетени тук, препарат Green Gruen от Карфур, взехме и гланц на същата марка. След като съдовете побеляха, прочетох в ръководството, че може да се дължи на настройката за твърдост на водата или на гланца. Увеличих настройката за твърдост на най-висока /във Варна водата е доста твърда/, а на гланца я намалих и пуснах отново машината, обаче съдовете отново са бели Sad. Някой друг сблъсквал ли се е с такъв проблем и може ли да ми каже къде бъркам? И да попитам, сега това бялото само с миене на ръка ли може да падне, или има начин миялната да си "поправи" грешката?

# 379
Здравейте,

От вчера и аз съм собственик на съдомиялна машина, взехме си модел SMEG STA6246. Обаче имам проблем - първите съдове, които пуснах да мия, излязоха ужасно побелели Sad. Ползвах по препоръки, прочетени тук, препарат Green Gruen от Карфур, взехме и гланц на същата марка. След като съдовете побеляха, прочетох в ръководството, че може да се дължи на настройката за твърдост на водата или на гланца. Увеличих настройката за твърдост на най-висока /във Варна водата е доста твърда/, а на гланца я намалих и пуснах отново машината, обаче съдовете отново са бели Sad. Някой друг сблъсквал ли се е с такъв проблем и може ли да ми каже къде бъркам? И да попитам, сега това бялото само с миене на ръка ли може да падне, или има начин миялната да си "поправи" грешката?

И по моите съдове се беше получило такова побеляване, но след като реших да увелича найстройката за солта. Всичко се оправи като върнах настройката във фабричното си положение. А побелелите съдове измий на ръка.
Аз също ползвам таблетките и гланца на ГГ. Не мисля че проблема е от тях.
В нашия град водата също е много твърда, но аз и познатите ми които имат съдомиялни, ползваме 3 и 4 степен на гланца и е достатъчно.

# 380
Аз съм във варна и солта ми е на предпоследната степен, а гланца само на 1.
Намали си малко настройката на солта Peace

# 381
Момичета, предстои ми пускане на миялната за първи път, трябва ли да я пусна с препарат за измиване на машината първоначално или просто без съдове и таблетка?

# 382
След като си заредиш сол и гланц, настройките ти според мен трябва да са на най-ниските степени и на двете. Пълниш си я с мръсни съдове, слагаш си таблетка и си я пускаш примерно на автоматична програма.
И задължително си почиваш докато машинката работи Peace

# 383
  • Варна
Момичета, предстои ми пускане на миялната за първи път, трябва ли да я пусна с препарат за измиване на машината първоначално или просто без съдове и таблетка?
Моята първоначално си я пуснах с фабричните настройки (след като бях напълнила гланц и сол, както пише в упътването), на кратка програма (25 мин.), с чаши (исках да ги мина през миялна, защото бяха захабени) + половин таблетка, за да видим дали има някакви течове. За наше съжаление имаше на 2 места, течовете бяха своевременно отстранени и при следващото пускане вече я заредих с мръсни чинии + таблетка, на автоматична програма.  Peace

# 384
 Hug мерси mama Tin голямо вълнение ми е  #Crazy

# 385
Пуснах вчера първото миене с насторйки сол-1 от 7; гланц-2 от 6. Пуснах я на автоматичната и я бях заредила с чинии, чаши и пробори. Използвах таблетката подарък Финиш Куантум. Добре беше измила, но не знам точно сега как ще го обясня..та, като хванах чашата и я насочих към лампата някак си ми стоеше леко на петна и много лесно оставаха пръсти по нея, не скърцаше като чиста чаша И бяха леко надраскани от тия таблетки Sad...после я заредих пак увеличих гланца на 3, но 2рата финиш таблетка не се беше разтворила добре и с чашите положението пак беше същото. Ще ви питам и за самата машина, извинявам се, че тук, но виждам, че другата тема е на финала и не съм сигурна, че някой ще го прочете. Машината е Бош за пълно вграждане и по време на работа дисплея не свети изобщо, например да показва оставащо време до края на програмата. Снощи се опитах да пусна миене с отложен старт, но днес като станах видях, че таблетката изобщо не е паднала, т.е машината изобщо не е започвала да мие. От къде да си купя Феъри в София?

# 386
Пуснах вчера първото миене с насторйки сол-1 от 7; гланц-2 от 6. Пуснах я на автоматичната и я бях заредила с чинии, чаши и пробори. Използвах таблетката подарък Финиш Куантум. Добре беше измила, но не знам точно сега как ще го обясня..та, като хванах чашата и я насочих към лампата някак си ми стоеше леко на петна и много лесно оставаха пръсти по нея, не скърцаше като чиста чаша И бяха леко надраскани от тия таблетки Sad...после я заредих пак увеличих гланца на 3, но 2рата финиш таблетка не се беше разтворила добре и с чашите положението пак беше същото. Ще ви питам и за самата машина, извинявам се, че тук, но виждам, че другата тема е на финала и не съм сигурна, че някой ще го прочете. Машината е Бош за пълно вграждане и по време на работа дисплея не свети изобщо, например да показва оставащо време до края на програмата. Снощи се опитах да пусна миене с отложен старт, но днес като станах видях, че таблетката изобщо не е паднала, т.е машината изобщо не е започвала да мие. От къде да си купя Феъри в София?

мисля, че настройките са ти добре, не увеличавай гланца. Не знам само защо остават пръсти по чашите. Феъри се намира по магазинчетата паралелен внос.

# 387
На мен тази таблетка финиш ми надраска приборите още на първото им миене, бяха си чисто новички. Така че втората направо я изхвърлих в коша.
Според мен и гланца трябва да ти е на 1
И си купи за чинии и чаши по-малко агресивен препарат. Ние тук препоръчваме биоразградимия Грюн грийн, но аз съм използвала и на Фриш актив таблетките 12 в 1, имат си и защита на стъкло, хубави са. А за таблетката - според мен нещо е попречило на капачето да се отвори, преди да затвориш вратичката поглеждай дали перката се върти свободно и дали няма нещо да запре капачето да се отвори.

# 388
  • Berlin
Вчера видях в Карфур течност на ГГ за почистване на разни машини, вкл. съдомиялна. Как се ползва този препарат? Аз прочетох набързо етикета, но ми се стори много сложно и не взех.

# 389
Вчера видях в Карфур течност на ГГ за почистване на разни машини, вкл. съдомиялна. Как се ползва този препарат? Аз прочетох набързо етикета, но ми се стори много сложно и не взех.

За миялна ли ще ползваш?
Ако да - пускаш машината на дълга програма и висок градус, изчакваш да изпомпа водата и да започне да пълни нова вода, отваряш, изливаш половината от съдържимото и затваряш.

Общи условия

Активация на акаунт