Препарати за съдомиялна - 5

• 67 931
  • 746
  •   1
Отговори
# 480

аз за няколко години успях да пробвам всички биопрепарати, AlmaWin, Sodasan, Ecover, Sonett, някакви френски имаше и стигнах до извода, че мият два пъти по-зле и са два пъти по-скъпи от ГГ. Не са купувани точно от Зоя, но това едва ли е от значение.

# 481
Два дена пускам миялна без да съм добавила сол ( светна ми индикатора, ама забравям и обикновено съм я напълнила хубаво) и съдовете ми излизат много лъскави и скърцащи, както излизаха в началото, докато не знаех, че освен таблетки 3в1 трябва да слагам и сол, заради твърдата вода.
Аз мислех, че е от партидата таблетки, ама явно не е така.
Предполагам, че при светване на индикатора не е свършила солта докрай, а има още, но е факт, че съдовете излизат както трябва - сухи, лъскави и скърцащи.
Чудя се сега с тази сол. newsm78

# 482
Ами сложи си сол и я настрой на най-ниската степен . Аз знам че солта е за йонообменника и трябва да има сол.

# 483
  • UK
По отношение на солта, такава не се слага на всяко пускане на машината! Нали,  не я бъркате с гланца?

# 484
Като взехме миялната, първия месец не я бях заредила със сол, понеже си мислех, че таблетките 3в1 са достатъчни и не е нужно да слагам гланц и сол. Съдовете излизаха идеално чисти, лъскави и скърцащи.
В последствие разбрах от темите за съдомиялна, че трябва да има сол миялната, независимо от таблетките. Заредих я догоре - мисля че килограм и половина сол пое. В последствие изчезна блясъка и скърцащия ефект от съдовете. Добавям и гланц. Отдадох го на партидата таблетки. Купувам едни и същи на Финиш, откакто имаме миялна.
Два месеца и нещо след първоначално добавената сол ми светна индикатора за добавяне на сол. Имам, но не съм сложила, а съдовете излизат както беше първоначално - чисти, с гланц и скърцащи.

Сега ще видя книжката за настройка на солта, макар че помня, че мъжа ми каза, че я е настроил на ниска степен. Принципно водата ни е много твърда, но пък имам спомен, че се сменя и водоизточника - лято, зима,  или и аз не знам кога.

# 485
  • UK
Да, по принцип трябва да се използва сол,  а там, където ние  и твърда, че и варовита водата още повече си е нужно просто, не се слага всеки път и с всяко пускане на миялната машина Crazy

# 486
Че то и гланца не се сипва на всяко пускане. Индокатора ми светва на около месец.

# 487
  • UK
Че то и гланца не се сипва на всяко пускане. Индокатора ми светва на около месец.
Точно така Peace

# 488
  • София
Вчера в Карфур бях разочарована от асортимента таблетки, който се предлагаше и нищо не купих. Грюн Грийн отдавна няма.
Има ГГ , даже са с подарък боя за яйца  Peace
Това в кой техен магазин? В МОЛ Парадайз и на пл. Славейков в София няма
В мола на Цариградско още има с боята за яйца около 11лв са

# 489
Да, така е. Явно резервоарът на нашата миялна е малък и макар да е настроен на 1 за гланц, зареждам на седмица веднъж, защото светва индикаторът.
Сол веднъж заредих и изкарахме 2 месеца и близо 10 дена с килограм и половина някъде.
Миялна пускам всеки ден. Два-три пъти пусках 2 пъти дневно.

# 490
  • UK
Да, така е. Явно резервоарът на нашата миялна е малък и макар да е настроен на 1 за гланц, зареждам на седмица веднъж, защото светва индикаторът.
Сол веднъж заредих и изкарахме 2 месеца и близо 10 дена с килограм и половина някъде.
Миялна пускам всеки ден. Два-три пъти пусках 2 пъти дневно.

По принцип в някои видове таблетки има и гланц в такъв случай, няма нужда да се добавя допълнително такъв Crazy

# 491
Преди гланца беше на 3, сега от скоро ми е на 1 и не знам колко ще изкарам, събира около 250мл. Сол събира 1/2 кутия на Сомат, НО миялната ми е за 6 компл. Мие всеки ден, често по 2 пъти.
Днес даже ще мие 3 пъти. Сутринта пуснах чашки и малко чинийки, разни дреболийки събрах - лъжички, купички... Сега й правя второ зареждане и след вечеря ще я пусна пак, а преди да си легна ще пусна филтрите на абсорбатора, че им дойде реда Sunglasses .
Ако нещо не се събере за една миялна, стои в мивката и чака второ зареждане. Не мия на ръка, останал ми е още навика да преплаквам разни неща, че после да не търкам като ги мия, но дори и да ги изплакна със студена вода, ги нареждам да чакат миене.

(мъжът ми е забранил да й казвам съдомиялна, а само миялна, защото не мия вътре само това, дето не се събира Joy Joy )

# 492
Здравейте, искам да попитам - значи, използвам гел за съдомиялни Прил /Сомат в Бг/, но ми прави впечатление, че винаги половината от бутилката се изразходва по-бързо от другата половина. Всъщност никъде не можах толкова време да прочета коя половина какво е, кое е препарата и кое е гланца. На вас случвало ли ви се е това? Обяснявам си го с по-рядката консистенция на половината от течността в бутилката. И сега това, което е останало какво е, ако е само препарат ок ще си го използвам, но ако е гланца /а може и да не е гланц всъщност  newsm78/. Сещате ли се кой препарат имам предвид,този Сомат класик или този с оцета. Много трудно си зададох въпроса, извинявам се.

# 493
На гела - по-рядкото е гланц всъщност, а другото е препарата (той е по-гъстото от съдържимото и свършва по-бавно).
Ползвала съм 2-3 опаковки, не бих повторила повече.

# 494
Благодаря за светкавичния отговор, Чери. Защо не си доволна, между другото аз този го имам от чужбина и съм адски доволна. Преди това бях пробвала с българския Сомат веднъж, ама като му гледам цета тука в Бг ми става лошо направо. Честно казано не си спомням как беше /Сомата/.
А пък да ви се похваля, моята машина мие прекрасно и когато се е случвало да забравя да сложа таблетки или какъвто и да е препарат. Всичко блести.  Laughing Laughing

Общи условия

Активация на акаунт