Препарати за съдомиялна - 5

• 69 486
  • 746
  •   1
Отговори
# 225
Аз никак не съм доволна от "Финиш"  Sad.

С миялната ми подариха 2бр Финиш табл. Днес използвах втората за една много загоряла тава (пекох чушки). Тавата излезе перфектно чиста. Дори разни петънца, които не съм изтъркала под ръба от външната страна се бяха измили Heart Eyes . Гледах я 2 мин и не вярвах колко е чиста. Като току-що купена.

А с течния на Сомат не мога да постигна измиване на тавите. Винаги има какво да премия. Но се загледах по-задълбочено в упътването на Сомата и там пише 33мл за силно замърсени, а на мен отделението ми е 9мл (за 6 компл. е) и предполагам от недостатъчно препарат идва недоброто измиване newsm78 .

За това искам някакви таблетки да си взема, само като имам тави, обаче Финиша днес го гледах 19лв голяма кутия, по 63ст излизаше на миене. Само че ми е скъпо в момента. За Феъри нямам възможност сега да потърся къде го има. А около нас никъде няма табл. на бройка.

# 226
  • София
Благодаря отново за обясненията
Да- след като пробвах няколко по дълги, спрях се на тази която е за 1ч- измива ми перфекно съдове от вечеряна и дори някоя и друга тенджера от супа...
Но днес по приборите за хранене имаше синкав утенък и нагарчаха...май една цяла таблетка за тази програма е много,а и гланц съм сложила...довечера ще пробвам с 1/2 таблетка и ще видя ...

# 227
Благодаря отново за обясненията
Да- след като пробвах няколко по дълги, спрях се на тази която е за 1ч- измива ми перфекно съдове от вечеряна и дори някоя и друга тенджера от супа...
Но днес по приборите за хранене имаше синкав утенък и нагарчаха...май една цяла таблетка за тази програма е много,а и гланц съм сложила...довечера ще пробвам с 1/2 таблетка и ще видя ...

не би трябвало да остава синкав отенък или да нагарча. Една таблетка е дозата за миялна над 9 комплекта независимо каква програма се използва. Твоята колко комплекта е?

# 228
  • София
За 9 комплекта е
От снощи с 1/2 таблетка я пуснах и всичко днес беше ОК- няма нагарчане и синкав отенък
Значи на тази програма ще си я пускам с половин табл.- идеално ми се измиха... Laughing

# 229
За 9 комплекта е
От снощи с 1/2 таблетка я пуснах и всичко днес беше ОК- няма нагарчане и синкав отенък
Значи на тази програма ще си я пускам с половин табл.- идеално ми се измиха... Laughing

супер  bouquet

# 230
  • София
Дано не съм нахална- ама пак да питам... Embarassed
Може ли да е от много гланц това нещо- на позиция 4 от 6 е сложено фабрично ,ама си мислех дали да не го сложа на 1,защото и на таблетките уж има гланц и да не е в повече
Взех от гланца на Кауфланд- препоръчаха ми го  като качество и цена,ама май откакто го ползвам се получи тоя проблем....

# 231
  • Варна
Аз съм новобранка по отношение на миялните ,но от сутринта вече няколко пъти прегледах инструкциите
на моята
пише точно за този синкав отенък ,че има ли такъв трябва да се намали гланца
погледнах че и моя е на 4 от 6 възможни ,фабрично  но аз пък така и не сипах гланц
някой казват че не ползват , пък и  във финиша нали има !

# 232
Гланца се изразходва много икономично, улеснява съхненето, така че ти препоръчвам да използваш. Най-добре биоразградим - такъв съм виждала и купувала от Карфур - на Грюн грийн

# 233
Може ли да е от много гланц това нещо- на позиция 4 от 6 е сложено фабрично ,ама си мислех дали да не го сложа на 1,защото и на таблетките уж има гланц и да не е в повече
Взех от гланца на Кауфланд- препоръчаха ми го  като качество и цена,ама май откакто го ползвам се получи тоя проблем....

щом си в София трябва да го намалиш на 1. Но този на Кауфланд с марка Клийн не е добър. Валети, в таблетките има, но не е със същата функция. Помисли само кога се включва в програмите гланца? Във второто изплакване. До това време таблетката е минала и заминала. В тази връзка се присъединявам към мнението на mama Tin
Гланца се изразходва много икономично, улеснява съхненето, така че ти препоръчвам да използваш. Най-добре биоразградим - такъв съм виждала и купувала от Карфур - на Грюн грийн

# 234
  • Русе

щом си в София трябва да го намалиш на 1. Но този на Кауфланд с марка Клийн не е добър. Валети, в таблетките има, но не е със същата функция. Помисли само кога се включва в програмите гланца? Във второто изплакване. До това време таблетката е минала и заминала. В тази връзка се присъединявам към мнението на mama Tin

newsm10

# 235
  • Варна
Разбрах за гланца
още утре отивам да купя !
благодаря че ви има  newsm51

# 236
  • На брега на реката
Здравейте момичета,
Да ви се похваля - днес пристига моята първа МиМа http://www.technopolis.bg/b2c/details/680540/P11110301/Sadomiyal … ane-BEKO-DIS-5831.
Нямам търпение да дойде и да ми я монтира мъжлето. От нетърпение вече си купих и препарати Феъри платинум - за тежки случаи, сол на Лидъл - добри отзиви прочетох, ароматизатор на Финиш, поръчах си от един сайт ГГ таблетки и гланц. Чета мненията  редовно от 4 месеца и само си мечтаех, защото мъжлето казваше , че иска машина, защото по-често той мие след вечеря, ама нямаме място. Нооооооооо това дяволче не ми даваше мира и в събота хванах ролетката, премерих -  Thinkingреших кой шкаф ще жертвам  Joyи в неделя я поръчах. Така, че момичета разчитайте предимно на себе си /една жена като си науми нещо, спиране няма newsm44/.
Всичко това което научих за машинките е благодарение на вас - БЛАГОДАРЯ   bouquet!
Ще се включвам и за напред с мнения и въпроси  и започвам от сега  Laughing - препоръчайте ми гел за миене, който да използвам предимно за чаши стъкло и кристал Praynig.

# 237
Бобулина, честита машинка, дълги години да си я ползвате безаварийно!

За чаши и чинии от гела на Сомат съм много доволна. Само с тави и тенджери, много мръсни, не се справя, но предполагам защото моята е за 6к. и отделението ми за препарат е много малко.

# 238
Бобулина, честито! Безаварийно да си я ползваш! Геловете са по-слабички от таблетките и са удобство, когато ти е малка миялната или искаш сама да дозираш препарата. Има на Финиш, на Медикс и Сомат. Сомат е най-предпочитан, hailie много точно ти е разказала. Но има два вида Standart и Multi Perfect. Multi Perfect е по-добър, но цената му е около 16 лева за 24 дози за миялна за 10-12 комплекта. Понякога го пускат в промоции, но пак ми е скъпо.

# 239
Здравейте, искам първо да благодаря на форумците и тук ще си позволя да цитирам някои от тях, които задочно познавам от техните коментари и оказаната помощ на невиждащ никога съдомиялна - Венито, Чери, Дедо...има и други и други...Благодаря ви, че отделяте време и желание да отговорите на въпроси и да споделите вашите знания и опит. Да се похваля от вашите съвети се спрях на Едра Сол на ФришАктив, еко- таблетки на ГГ, гланц на ГГ пак еко и Maschinenpfleger За поч. на машина пак на Фриш Актив. Резултатът е супер за мен. Благодаря ви!
Моята машинка ми е дадена от едни семейни приятели, които са по- възрастни и явно не приемат и не разбират удобството и, та след събиране на прах в тях 2 години, за да не я хвърлят я приютих. За съжаление обаче са изхвърлили книжки, опаковки и тем подобни. Явно е доста стар модел на Бош, малка за 4 комплекта, някои от нещата които четох във форума изобщо ги няма, но като цяло се ориентирах как се използва. Задължително таблетката трябва да я разделя на 2, защото идва много препарата, дори и за почистването и трябва задължително да пусна 2 програми, за да се измие пяната - една дълга и една кратка, което е леко набутващо според мен. Няма функиции изплакване преди или след, няма 1/2.  За съжаление няма нито упътване, нито някъкъв модел или номер на самата миялна, за да потърся в интернет информация за нея, преровила съм многооооо сайтове с миялни, за да я позная по снимка, но уви нямам успех. Та си мисля да кача снимка тук и ако някои има някаква информация за нея, с което да бъде полезен, ще е чудесно. И още нещо искам да питам- четох някъде из форума, че трябвало миялната да се нивелира и да е леко със заден наклон, вярно ли е ? Това ме навя на мислъта, защото моята леко тече и не разбирам от къде, мисля си е е отстрани на вратичката, оглеждах и не ми стана ясно как точно ще е протекло.  http://mishamisha.snimka.bg/daily/s-domiyalna.733786
Дълго стана, извинявам се за което.
Желая ви много късмет с домашната помощница 

Общи условия

Активация на акаунт