Препарати за съдомиялна - 5

• 69 442
  • 746
  •   1
Отговори
# 330
  • На брега на реката
Когато пускаге пчакнене слагате ли хапче?
При плакнене не се слага таблета - тя няма да се разтвори за 15 мин., плакненето е само за да не ти се вмирисва машината и съдовете, докато я напълниш.

Fragal,
Да не би тенджерата под налягане да ти е алуминиева? По предишни мнения, а и в книжката го пише, че алуминий не се мие в миялна. Моята машинка е Беко, вчера я пробвах със засъхнали съдове на 60 градуса, 58 мин. програма, 1/2 таблетка ГГ - справи се отлично. Твоята изглежда чудесно и на вид и по характеристики, още повече, че е Бош, а и препарата предполагам е добър, та знам ли newsm78. От скоро ли я имаш?

# 331

не се слага таблетка, плакненето е само да не ти засъхват съдовете и лошата миризма  Peace

# 332
На моята машинка отделението за препарат даже не се отваря, като пусна само плакнене  Peace

# 333
Fragal,
правила ли си профилактика на машинката си, как са филтрите?
Със сигурност тенджерата не става за миене в съдомиялна, това не са неизмити неща, ами оцветени .
Използвала съм тези таблетки на Фриш актив, измиват чудесно и не намирам разлика със Сомат 10. Изобщо ако всичко е така както го описваш, нямаш причина да не ти излизат чисти съдове.
Nikolovi, нали сме с еднакви Аристонки, там индикаторите са с картинка бе душа, солта е като кутийка сол , а гланца със звездичка, как така ги бъркаш Hug

# 334
  • в полите на Балкана
Преди малко пуснах моята машинка и се сетих, че вчера май коментирахме недобре измитите съдове. Та това може да е от подбедбата, от мръсни филтри или от неподходяща програма според мен.  На дълга програма с качествен препарат няма как да не измие.
За плакненето аз пускам с оцет когато няма да сме в къщи известно време и оставям отворена. С оцет пускам и на високи градуси за почистване и доста рядко използвам препаратите за почистване.

# 335
Nikolovi, нали сме с еднакви Аристонки, там индикаторите са с картинка бе душа, солта е като кутийка сол , а гланца със звездичка, как така ги бъркаш Hug
Защото не се вглеждам  Blush Решила съм, че трябва да ги науча на кое , къде му е мястото  Crazy Вече ми се случи да сипвам сол, а то ми светело за гланца. А гланц слагам само , за да не ми свети , че ме дразни , и е настроен на най-ниското.

# 336
Долу свети солта, а горе е гланца Peace

# 337
А сега пък и настройвате на най ниското  Crazy
Аз май си знам една програма....те са 5 всичко на всичко и така си карам.Хвърлихте ме в музиката.
Ако миялната ми изкара една година служба ще черпя  Crazy

# 338
Моята съдомоялна не мие добре само неправилно подредени съдове.
Засъхнали и от вчера съдове ги мие прекрасно. А нямам предварително изплакване.

На моята машинка пише,че има 6 програми. Броя, смятам, 5 ги изкарвам. Възможно ли е отложения старт да го смятат за 6та програма?

И да кажа, че гледах онзи ден в ДМ Финиш Класик пауърбол 114+38подарък за 32лв. на промоция.

Последна редакция: чт, 14 мар 2013, 11:19 от hailie

# 339
[...]Здравейте, много смело звучи обаче, не е точно така ... Моята съдомиялна е Bosch  A ++, последни екстри http://megashop.bg/techno/product_info.php?cPath=800081&prod … =814920&rek=5 и бих казала, че въпреки добрите препарати и високи температури - без предварително плакнене не става ! ...

[/quote]

Моята съдомиялна също е Bosch, мие перфектно - загоряла тенджера, престояла 2 дни, млековар, тава от печено, също загоряла. За тези случаи ползвам програмата за тенджери 70 градуса и таблетки Finish Quantum - отстраняват всичко, единични са случаите, когато е необходимо допълнително измиване. Можеш да пробваш с този препарат. По едно време имахме проблем, че не се измиваха добре съдовете от долната кошница, смениха нещо при перката долу, оказа се, че тя не се върти (уреда беше в гаранция, от сервиза и представителството на Бош бяха много учудени, че е налице такъв проблем). Доколкото разбирам при теб не е това обаче.

# 340
  • ИЛИНДЕН
Съдомиялната я имам от 3 месеца. Филтрите са кристални, подредбата е перфектна, защото тя е за 13 комплекта, а аз не я тъпча много и винаги редя чинийте през 1 пръчка разстояние /близо един пръст една от друга/, за да има място за водата
 Съглана съм, че при херметичеката тенджера е възможно да е алуминиева и за това не споря. .....Обаче ми се е случвало при печене на свинско или пържоли на фурна тавата после, която е много мазна и по ръбовете й има жълта засъхнала мазнина след въпросната 70 градусова програма - пак да остане жълтата. Налага се да я мия ръчно с чегъртане за да падне. При Вас остава ли жълта заъхнала мазнина по съдовете след края на програмата.

И още нещо как бихте степенували таблетките по качество на измиване от: Green Gruen, Frisch aktiv 12 v 1, Dent mit - eko, Финиш-Куантум и all on 1., Феъри

# 341
Много-много рядко ми се е случвало да има такава жълта засъхнала мазнина. Ползвам съдомиялната от около 6 месеца. От препаратите имам впечатления само от Финиш all on 1 и Финиш Куантум, като качество на измиване Куантум са по-добри.

# 342
fragal, как подреждаш тавата в миялната?
От изброените препарати аз съм фен на Феъри. Но пък не съм ползвала нито Frisch aktiv 12 v 1, нито Dent mit - eko, нито Финиш-Куантум и all on 1, така че не мога да ги сравнявам.

# 343
Въпроса с тавите го реших като си купих керамични съдове за готвене и печене - измиват се пеерфектно. Но и с тенджерите алпака нямам проблем, а емеайлираните ми тави станаха като нови след като почнах да ги мия в машината.
Аз съм ползвала само на Фриш актив, но не намирам голяма разлика с ГГ и Сомат 10

# 344
Направих си експеримент....събирах съдове от уикенда- днес е четвъртък  Mr. Green Доста се напълни-чаши,чинии,тенджери,прибори всичко засъхнало /без чашите/ и си излезе абсолютно чисто с цяла таблетна финиш на 4та програма.Машината ми е Беко.
видях къде е отворчето за гланца.Като не съм слагала изобщо не ми идва на ум че е за това.Мисля без гланц да мина.Чашите и сега скърцат достатъчно неприятно  Crazy

Общи условия

Активация на акаунт