Препарати за съдомиялна - 5

• 67 825
  • 746
  •   1
Отговори
# 555
И аз се ограмотих от форума.
Солта е задължителна-за съдомиялната.По-точно за йонообменника. Имаше една мама,която каза,че години не слага сол и на машинката нищо и няма.Може,ама не бива.
Гланцът е за съдовете-по лесно изсъхват и не остават петна.Без него може,евентуално.
Какъвто и препарат да ползвам ,слагам гланц на най-слабо/все пак химикал/ и сол толкова,колкото ми е показало лакмусчето за твърдост на водата-по табличката.

# 556
  • Sofia
Горе-долу на какъв период почиствате с препарат съдомиялната?
И какъв препарат да взема - все ми се струват скъпи тези, на които съм попадала.
Не слагаме съдове с остатъци от храна и миялната ми засега ги мие перфектно с таблетки ГГ.

# 557
Аз на 3-4 месеца веднаж.Не съм сигурна толкова ли е необходимо,но специалистите във форума твърдят,че по тръбите се отлагат мазнини.И аз не слагам с остатъци.Ползвам миялната обикновено през ден.

# 558
И какъв препарат да взема - все ми се струват скъпи тези, на които съм попадала.
Не слагаме съдове с остатъци от храна и миялната ми засега ги мие перфектно с таблетки ГГ.

и аз мия с ГГ. Почиствам на 4 месеца с немски препарат
http://www.4office.de/shop/artikel/417515/findolution/details.html

но го купувам около 4 лева

# 559

преди време бяха пуснали такъв препарат в Лидъл, една кутийка вътре с 5 пликчета и от Кауфлад, Max Clin, мисля че така се казваше  Simple Smile

# 560
  • Русе, България
Благодаря ви за отговорите, наистина нищо не ме бърка да опитам със сол и гланц. Само кажете, при това положение, трябва ли да е включен бутонът мултитаб на самата миялна машина?

# 561
Здравейте, отдавна не съм чела и писла в темата и сега влизам да се оплача. Захабих си всички дуралексови съдове, миейки ги в съдомиялната. Станаха едни матови и разноцветни/това предполагам е от гланца, който допълнително слагах в началото, макар да използвах таблети 3 в 1 Финиш. Слагам допълнително сол, както си му е реда и миейки ги с тези таблети се захабиха ужасно. Машината ми е Мийле/ втора употреба я взех/ и не мога на я накарам да мие така, че да ми харесва. Имам и прозрачни чаши и купи, които се надраскаха ужасно. Ползвала съм и ГГ и сега съм с Лидъл-ските и ми се струва, че са по-меки от Финиша, но каква полза като вече не стават за нищо съдовете ми. Освен това понякога остават капки по тях. С две думи не съм доволна от машината си. Само с течен препарат не съм пробвала как ще е. Почиствам я периодично с препарата на Финиша. Солта ми е на 5, тъй като в Стара Загора водата е много твърда. Някакви съвети?

# 562
щом държиш на измиването и вече са похабени пробвай с Феъри.

# 563
Феъри таблети ли ми препоръчваш или течен? Може ли някой от Стара Загора да каже на каква степен е солта на машината. Дали  петната ми не са от много сол?

Последна редакция: ср, 22 май 2013, 14:29 от mmtomova

# 564
Феъри таблети ли ми препоръчваш или течен?

таблети. Течен не съм виждала напоследък и със сигурност ще е скъп

# 565
Надраскването е или от силен препарат/мие чудесно,ама и хаби съдове/ или от некачествено стъкло. Финиш не съм ползвала никога,но четейки форума оставам с впечатлението,че са доста агресивни.
Ползвам периодически и гел на Сомат.Доволна съм.По принцип геловете са по-щадящи съдовете.

# 566
  • Бургас
За почистването на миялната в една друга тема четох, че слагали обезмаслител (Мелио примерно) в отделението за таблетките и пускали на нормална програма.
Вариант ли е това?

# 567
  • в полите на Балкана
За почистването на миялната в една друга тема четох, че слагали обезмаслител (Мелио примерно) в отделението за таблетките и пускали на нормална програма.
Вариант ли е това?

Не знам. Аз не бих рискувала. Когато нямам препарат пускам с оцет. Дори по-често го правя с оцет.  Дано се включи и друг  Peace

пп  Набутах се с гадни таблитки от Турция. Бях си поръчала финиш, а ми донесоха някакви дето били Со Мат произведени в Турция не си спомням името, а изхвърлих опаковката ooooh!

# 568
Някой ползвал ли е СОМАТ прах? Доволни ли сте?

# 569
Надраскването е или от силен препарат/мие чудесно,ама и хаби съдове/ или от некачествено стъкло. Финиш не съм ползвала никога,но четейки форума оставам с впечатлението,че са доста агресивни.
Ползвам периодически и гел на Сомат.Доволна съм.По принцип геловете са по-щадящи съдовете.

Точно с Финиша - таблетките ми се надраскаха всички.  Sad Вярно, не ядем в китайски порцелан и не пием от скъпи кристални чаши, ама и за тия съдове, които надраска препарата ме е яд.

Общи условия

Активация на акаунт