Ти какво сготви? Снимай, покажи! - 105-тa тема

• 157 993
  • 738
  •   1
Отговори
# 660
labrex,
това наистина ли е само с едно яйце и чаша брашно?
за колко голяма тавичка?

Tari Tasartir, да, това е рецептата. Тава горе-долу 20/30 см, в момента не мога точно да премеря, слагам хартията, изливам тестото и навеждам на разни страни, да се разлее равномерно. Уж тъничко гледам да е, но то си бухва по време на печенето. Прежалвай се и пробвай, пък, ако ти хареса.....все пак не е с кой знае какви продукти.  Peace

romanti4ka, елхичките са правени с формички, нали? А каква е сместа?  bouquet
megansg, искам ти менюто! Heart Eyes  bouquet
mimi0585, много мило, че си направила тая красива торта за дядо си, да ти е жив и здрав. Моите ги няма вече на тоя свят, но си спомних, как се радваха на неща, направени за тях. Хубаво нещо са бабите и дядовците! Peace  bouquet

# 661
labrex, да с формичка е.

1 пакетче краве масло
1 кут.обикновени бисквити(смлени)-Закуска
1 ч.ч. смлени орехи
1 с.л. какао
1 яйце
1 ч.ч. пудра захар

Всички тези неща се разбъркват.Формичката се омазва с олио,пудра захар и орехи,за да не залепва.

Понякога не слагам пудра захар в самата смес,а само мажа формичката с нея.

# 662

romanti4ka, благодаря, вкусничко звучи! Heart Eyes  bouquet

# 663
Прекрасни неща сте показали,момичета!Комплименти на всички ви!Няма да изброявам поименно,за да не пропусна някоя.  bouquet
У нас сме на maggi сочни крилца(обяда ни беше това),манджичка с кюфтаци,баница с лимонада,фокача с маслини,зехтин и риган и едни сладки с...вафли,щото нямах шоколад  newsm47
,,,,

# 664
Здравейте! Поздравления за всички!  Страхотни вкусотии правите, изключително много ме съблазняват! Продължавайте все така!
 Аз съм млада и тепърва навлизам в света на Готвенето. Опитвам се, старая се и се уча. Давате ми страхотни идеи,за което благодаря! Ще пускам от време на време някое свое ястие, надявам се да не бъдете критични към мен, защото не всичко се получава все още..  Simple Smile
Ще наблягам на нискокалоричните неща, та дори и диетични, защото в момента съм в пириод "Диета", а и смятам да започна да се храня по-здравословно и разделно,а не както винаги до сега.Хмм, дано се справя със задачата.
Започвам с една скумрия с домати "Чери".

Uploaded with ImageShack.us

Последна редакция: чт, 31 яну 2013, 16:26 от Radina01

# 665
  • Балчик
От мен днес само едно  крема сирене с ким

# 666
  • Пловдив
Пухкаво, сладко - солена крем - баница със сирене

Продукти:

Около 6-8  фини кори за баница
150-200 гр сирене

2 бр.   яйца
250 мл    кисело мляко
  2 с.л.  олио
около 100-150 мл минерална газирана вода
  2 с.л.  захар
  1 пак.  ванилия захар
  1 ч. л. бакпулвер
  2 с. л. картофено нишесте, може да го замените с царевично или пшеничено брашно

Пудра захар за поръсване отгоре

Приготвяне:....

Вени,не разбрах къде се прибавят 2с.л. олио- към яйчената смес има олио и към минералната вода?

# 667
  • забравих си мисълта...

Продукти:

Около 6-8  фини кори за баница
150-200 гр сирене

2 бр.   яйца
250 мл    кисело мляко
  2 с.л.  олио
около 100-150 мл минерална газирана вода
  2 с.л.  захар
  1 пак.  ванилия захар
  1 ч. л. бакпулвер
  2 с. л. картофено нишесте, може да го замените с царевично или пшеничено брашно

Пудра захар за поръсване отгоре

Приготвяне:....

Вени,не разбрах къде се прибавят 2с.л. олио- към яйчената смес има олио и към минералната вода?

Да, Fleur, олио има 2 с. л.  към яйчната смес и отделно има около 1. с. към минералната газирана вода. С минералната газирана вода + олио мажа корите. Някои ги мажат само с олио и след това заливат баницата с около 200 мл газирана вода, като я оставят да престои около половин час и след това я пекат, аз не я оставям да престои, а направо я слагам да се пече и след като я извадя от фурната, не я обръщам върху купички, но пак си остава така пухкава. Просто малко е опростен начинът на приготвяне. Спестявам си време и също е с много по-малко олио и яйца от другите баници от този род, които са с по 4-5 яйца, и около половин ч. ч. олио, захарта е също по-малко. Вкусът обаче е превъзходен. Вкъщи никой не разбра, че с по-малко олио, яйца и захар. Но тези, които харесват мазни баници, тогава това няма да е тяхната баница.

Ще коригирам този пропуск в рецептата.

# 668
  • София
Пиле с ориз.

Салата от авокадо, краставица, домати, чушка, лук, лимонов сок,магданоз,сол!

Последна редакция: чт, 31 яну 2013, 18:42 от Тайна

# 669
  • Някъде на път....
......

..........
Venetta, а къде мога да видя цялата рецепта?

# 670
Здрасти,банда,

Аз изчезнах от полизрението,защото нямам време Sad Но имам една поръчка за шоколадова торта ( който следи другата тема знае големите ми кахъри покрай направата ѝ)

Та, споделям едната Шоколадова торта, която скалъпих, утре другата

# 671
  • забравих си мисълта...
......

..........
Venetta, а къде мога да видя цялата рецепта?

T_ilieva, заповядай!

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=697124.msg24187850#msg24187850

# 672
  • Пловдив
Вени, благодаря за уточнението. Навременно е и започвам да я правя!

# 673
  • Русе
Привет,кулинарни вълшебници! Hug
Позагубих се от темата,но не съм снимала от почти месец нищичко,защото не съм и готвила много.
Относно четенето,не съм пропуснала нищо,редовно Ви следя и се възхищавам на вкусотиите,които показвате!Поздравления!   bouquet
Днес реших да оползотворя 2-3 изостанали ябълки и круши и се сетих за "ябълки в кожухче" на Наталина,но аз нарязах плодовете на едри кубчета.

# 674
Момичета, наскоро за първи път правих на Пеп-4о невероятните уникални орехови бисквитки! Тя така ги нарича, аз им викам крекери и ги правя със сусам Simple Smile Обаче са страшни, съжалявам, че толкова отлагах опитването им, но сега наваксвам Simple Smile Мерси, Пеп-4о!

Автор им е Валери Нешов. При положение, че не съм променила нищо (в пропорциите на основата) нямам право да сменям името  Peace Радвам се, че са ти харесали, Кате! Същите можеш да направиш вместо с брашно - с овесени ядки, фино смлени,  В.Н. ги  е показвал в предаването си "Овесени бисквитки" - също са хубави и една идея по-крехки от тези.

Общи условия

Активация на акаунт