Въпроси и отговори за майчинството и новите промени - 16 част

• 53 653
  • 756
  •   1
Отговори
# 285
  • Пловдив
Здравейте! Бременна съм в 4г.с. имам ЕТ на мое име от 1год. не са ми плащани никакви осигуровки преди това имам 5 год. непрекъснат стаж с бащата нямаме брак ако можете да ми кажете мога ли да взема някакви помощи и майчинство. Благодаря предварително  Simple Smile

ще вземеш 2 г майчинство,ако в момента на издаване на 45 дневния си осигурена за фонд общо заболяване и майчинство.Може чрез твоята фирма или да намериш фирма да те пусне на трудов договор

# 286
  • Варна
От 04.05. съм в болничен 45 дни преди раждане. Периода на болничния е 04.05.13-18.06.13. Може ли да ми кажете как става изплащането на болничния? Месец за месец, т.е. през юни ще си получа майската част и през юли юнската или ще ми изплатят целия болничен наведнъж?

# 287
  • Пловдив
Месец за месец, т.е. през юни ще си получа майската част и през юли юнската

Да,така ги плащат.Майската част я чакаш след средата на юни.Може би болничния още не  е внесен в НОИ

# 288
  • Варна
Месец за месец, т.е. през юни ще си получа майската част и през юли юнската

Да,така ги плащат.Майската част я чакаш след средата на юни.Може би болничния още не  е внесен в НОИ
Внесен е вече. Виждам го като вляза с ПИК кода. Пише, че в момента се обработва и има една сума, която не мога да разбера дали е само за май или е за целия болничен. Не пише нищо все още на среднодневно обезщетение и на брой дни. А сумата ми се вижда малка за целия период...затова се обърнах тук.

# 289
  • Пловдив
flammmme,къде я пише тази сума?Справка за изплатени парични обезщетения и помощи от ДОО чрез НОИ по ЕГН-тук ще разбереш за кой период е сумата

# 290
  • Варна
flammmme,къде я пише тази сума?Справка за изплатени парични обезщетения и помощи от ДОО чрез НОИ по ЕГН-тук ще разбереш за кой период е сумата
Там все още нищо не излиза, тъй като болничния е на статус "в момента се обработва". Затова го проверявам на Справка за представени в НОИ документи и изплатени обезщетения и помощи от ДОО

# 291
  • Пловдив
Ще ти излезе и в изплатени и тогава ще разбереш за колко дни е

# 292
Здравейте искам да ви питам за моя случай тъй като съм доста объркана!Значи на 19.05.13 ми издадоха болничен 45 дни преди раждане а преди това бях 10 дни в платен отпуск и преди това бях през цялото време в болничен та въпросът ми е този 45 дневен болничен кога ще ми бъде платен в началото на юни ли както са ми плащали и другите болнични или когато мине целия период или когато родя нищо не ми е ясно затова може и въпросът ми да е доста объркан моля ако някой може да ми отговори Praynig благодаря предварително!  bouquet

# 293
  • Пловдив
както са ми плащали и другите болнични

Да

# 294
Здравейте!При смяна на постоянен адрес и лична карта трябва ли да уведомя НОИ и какъв е срока?И аз ли  трябва да ходя или счетоводителя?

# 295
  • Пловдив
трябва ли да уведомя НОИ

Не

# 296
  • Варна
Ще ти излезе и в изплатени и тогава ще разбереш за колко дни е
Излезе ми и в изплатени. Месец за мецес се плаща, не е целия болничен наведнъж. Сега ще получа парите за месец май. За тези като мен, които не са се сблъсквали с това да чакат пари от НОИ да си знаят Simple Smile

# 297
 Здравейте! Скоро ми предстои да изляза в 45-дневен болничен.Трябва ли и някакви други документи да се подават за майчинство сега? И ако не,кога и какво се подава освен болничен лист.До колкото разбрах сега ми дават 45-дневен,после ми дават от болницата и след това 3-ти от педиатъра.Само болнични ли се пускат или и други документи трябва?

# 298
  • Пловдив
Здравейте! Скоро ми предстои да изляза в 45-дневен болничен.Трябва ли и някакви други документи да се подават за майчинство сега? И ако не,кога и какво се подава освен болничен лист.До колкото разбрах сега ми дават 45-дневен,после ми дават от болницата и след това 3-ти от педиатъра.Само болнични ли се пускат или и други документи трябва?

https://docs.google.com/document/pub?id=1KPU8R-sanXbT60mDbIHQ8lt … H0xAkrF6mSpvRQEw4

# 299
 Благодаря !  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт