Въпроси и отговори за майчинството и новите промени - 16 част

• 53 656
  • 756
  •   1
Отговори
# 555
  • Пловдив
Имам ПИК код, имам предвид, че и първата година ще взимам 310 лв понеже нямам доход 24 месеца назад, който да се вземе в предвид. те ще ти изчисляват обезщетението на база 24 м назад.месеците без работа се взимат на МРЗ Но, въпроса ми е, като се вземат болничните в предвид, нали няма да се промени сумата, а пак ще си е 310лв? може и да се промени,но първата година обезщетението е минимум 310 лв месечно

# 556
 Rolling Eyes майчинството 90 % от брутното възнаграждение ли е или от нетното за 24 месеца назад, защото с тези калкулатори се обърквам

# 557
  • Пловдив
Rolling Eyes майчинството 90 % от брутното възнаграждение ли е или от нетното за 24 месеца назад, защото с тези калкулатори се обърквам

90 процента от брутото ти се сравнява с нетото ти и се изплаща по-малката сума.това е най-общо казано

# 558

90 процента от брутото ти се сравнява с нетото ти и се изплаща по-малката сума.това е най-общо казано

То изобщо има ли вариант 90% бруто да ти е по-малко от нетото? Аз с различни суми съм пробвала и винаги дневното излиза колкото нетото...

# 559
  • Пловдив
То изобщо има ли вариант 90% бруто да ти е по-малко от нетото? Аз с различни суми съм пробвала и винаги дневното излиза колкото нетото...

Да,възможни са всякакви случаи.Също е възможно нетото на служителя да е по-малко от нетото за съответния осигурителен доход.В тази случай ще изплатят по нетото на служителя,разбира се.

# 560
Ако съм осигурявана 1 година преди да родя на 400 лв примерно, колко майчинство ще взимам?
А ако към момента на раждне нямам навършен 1 год стаж, а го направя 3 ,месеца след раждането, ще поча ли да взиимам майчинство от тогава? И тази 1 година на 8 часов работен ден ли трябвада съм осигурявана, за да се брои?

# 561
  • Пловдив
Ако съм осигурявана 1 година преди да родя на 400 лв примерно, колко майчинство ще взимам?гарантирано минималното 310 лв
А ако към момента на раждне нямам навършен 1 год стаж трябват ти 12 м осиг стаж през целия ги живот , а го направя 3 ,месеца след раждането, ще поча ли да взиимам майчинство от тогава? да И тази 1 година на 8 часов работен ден ли трябвада съм осигурявана, за да се брои? да,на 8 часа.ако си на 4 ри часа ти трябват 2 години

# 562
# 563
Здравейте Elfita,

Моля за помощ. Работя в изключително стресова среда повече от 12 часа дневно и моята лекарка след серия изследвания ми препоръча да напусна, за да мога да забременея - други проблеми нямаме със съпруга ми. Искам да знам от финансова гледна точка какво ме чака. Имам 6 години стаж на трудов договор, като в настоящата фирма имам 25 месеца (8 месеца на 1500 лева бруто, 15 - на 1200 лева). Ако напусна сега и забременея през декември да кажем, като през безработните месеци си внасям осигуровките сама, на колко ще бъда осигурена? Няма кой да ме наеме фиктивно. Знам, че въпросът ми е хипотетичен, но много се чудя какво да направя, искаме бебе, но без пари не се живее  Sad

Благодаря предварително.

# 564
  • Пловдив
Здравейте Elfita,

Моля за помощ. Работя в изключително стресова среда повече от 12 часа дневно и моята лекарка след серия изследвания ми препоръча да напусна, за да мога да забременея - други проблеми нямаме със съпруга ми. Искам да знам от финансова гледна точка какво ме чака. Имам 6 години стаж на трудов договор, като в настоящата фирма имам 25 месеца (8 месеца на 1500 лева бруто, 15 - на 1200 лева) Имаш прекрасни осигуровки,за да намалиш щетите от безработните месеца като забременееш излез колкото можеш по-бързо в болничен,но за целта трябва да започнеш някъде работа.ако останеш безработна,няма да имаш право и на майчинство изобщо . Ако напусна сега и забременея през декември да кажем, като през безработните месеци си внасям осигуровките сама не можеш сама да си внасяш социалните осигуровки,а само здравните, на колко ще бъда осигурена безработните месеци ще ти ги взимат на 310 лв? Няма кой да ме наеме фиктивно. Знам, че въпросът ми е хипотетичен, но много се чудя какво да направя, искаме бебе, но без пари не се живее  Sad

Благодаря предварително.

Съветът на АГ то ти според мен не е никак добър.По-скоро около дните на О си взимай отпуск или болничен.За да може тези 3-4 дни да работите по-целенасочено,а не да оставаш без работа и то при тези хубави осигуровки
Личното ми мнение е,че не забременяване от стрес няма.Правихте ли спермограма на половинката,фоликуметрия за теб,проходимост на тръби.

# 565
Благодаря за бързия отговор, Elfita.   bouquet

Да, тези изследвания сме ги правили и всичко би трябвало да действа. проблемът  е, че съм в западна фирма и ми правят проблем дори, когато излизам точно в 18 часа да отида на лекар, отпуска  само предварително планирана поне 3 месеца по-рано и то пак не е гаранция, че ще ми я одобрят,ако се падне с период с много натовареност и т.н. Получих безсъние, тремор на ръцете и това се отразява на цялото ми ежедневие. Колегите, които взимат болнични ги отстраняват, че не си спазват сроковете за изпълнение на проектите и нас останалите ни е страх и ходим на работа и болни Sad Знам, че като число заплатата звучи страхотно, но като "цена" не знам колко ще ми излезе.  Cry

Разбирам и ще изчакам, дано да си намеря друга работа.

# 566
  • Пловдив
Rah777 ,като допълни и другите ти оплаквания може би наистина работата ти влияе зле.Търси друга тогава.Та дори първо да напуснеш и да може на спокойствие да търсиш.А пък междувременно бебето може да ви изненада  Hug

# 567
Между другото аз забременях, след като напуснах една ужасна работа, където всеки ден бях през нервен срив, но може и да беше случайно, защото преди това пак бебеправехме, но бях на други работи и пак не ставаше. И аз смятам, че е добре да си намериш друга работа, а не да оставаш без никаква, аз сега съм така и ми е доста трудно, уж ми обещаха фиктивно да ме назначат, но още не е станало, а съм вече почти 7-ми месец  Simple Smile

# 568
Благодаря ви, момичета, не знаете колко ми помогнахте.  Heart Eyes

Дано да успея да си намеря нещо друго и бебчо да дойде  Hug

# 569

Дано да успея да си намеря нещо друго и бебчо да дойде  Hug

Мила, насочи се към клиника по стерилитет - препоръчвам д-р Стаменов, д-р Владимиров.

Пиши ми на лични, ако искаш!

Общи условия

Активация на акаунт