Въпроси и отговори за майчинството и новите промени - 16 част

• 53 158
  • 756
  •   1
Отговори
# 720
  • Варна
много благодаря за бързия отговор!

# 721
  • София-Младост
много благодаря за бързия отговор!
Пише, пише на самата бланка...ненужното се зачертава

# 722
  • Пловдив
Пише, пише на самата бланка...ненужното се зачертава

Уппппс,така ли  Laughing И аз съм спала

# 723
  • Варна
аз не виждам да пише такова нещо

# 724
  • София-Младост
http://www.nssi.bg/images/bg/users/forms/benefits/Pril2_2013.doc
Декларирам следните обстоятелства:
1.   Осигурен/а съм по безсрочно/срочно правоотношение до .......................................... 20... г.
2.   Осигурен/а съм като самоосигуряващо се лице с безсрочна/срочна регистрация до ........................... 20... г., с код за вид осигурен съгласно декларация - обр. № 1 ......  Към датата, от която искам да ми бъде отпуснато обезщетението - ............... 20.... г., съм осигурен/а за общо заболяване и майчинство – да/не (ненужното се зачертава), и имам 12 месеца осигурителен стаж като осигурен/а за общо заболяване и майчинство – да/не (ненужното се зачертава).

# 725
  • Пловдив

Пише,пише

Ала Бала е нашата будна съвест  Hug

# 726
  • Варна
ок - мерси отново

# 727
Здравей Elfi бременна съм в 3 месец но до 26 ноември съм на трудовата борса след това ще се осигурявам в една фирма от 27 веднага искам да попитам мога ли да кажеш от 01.12 да изляза болничен .Понеже една приятелка каза че трябвало един месец да си платя осигуровките и след това да изляза болничен?Знам че ако съм болничен не плащам нищо освен 20 лв здравни нали така.Благодаря ти хубав слънчев ден

# 728
  • Пловдив
Здравей Elfi бременна съм в 3 месец но до 26 ноември съм на трудовата борса след това ще се осигурявам в една фирма от 27 веднага искам да попитам мога ли да кажеш от 01.12 да изляза болничен можеш .Понеже една приятелка каза че трябвало един месец да си платя осигуровките и след това да изляза болничен? няма такова изискване и няма как да има.човек не избира кога да се разболее Знам че ако съм болничен не плащам нищо освен 20 лв здравни нали така. да Благодаря ти хубав слънчев ден

# 729
Здравей Elfi бременна съм в 3 месец но до 26 ноември съм на трудовата борса след това ще се осигурявам в една фирма от 27 веднага искам да попитам мога ли да кажеш от 01.12 да изляза болничен можеш .Понеже една приятелка каза че трябвало един месец да си платя осигуровките и след това да изляза болничен? няма такова изискване и няма как да има.човек не избира кога да се разболее Знам че ако съм болничен не плащам нищо освен 20 лв здравни нали така. да Благодаря ти хубав слънчев ден
страхотна си много ти благодаря  Hug Hug Hug

# 730
Здравейте на всички  Smile .В момента сам по майчинство и ми остава 3 месеца.Тъй като се водя на работа при един работодател а в искам да започна при друг при какви условия мога да запазч майчинството си до края и да получавам заплата си от новия работодател и какво трябва да направи новият работиодател ако мога да си запазя майчинството..благодаря предварително за отговора

# 731
  • София
Здравейте. На 21ви октомври имам издаден болничен от АГто,а на 4ти ноември трябва да ми се издаде 45дневния преди термин. През тази седмица ми предстои смяна на личната карта и дефакто двата болнични ще са с различни данни. Счетоводителят ми каза,че ще ги пусне заедно-така или иначе се подават до 15ти от началото на месеца. Въпроса ми е дали ще има проблем предвид различните данни в двата болнични? И дали някой знае направление номер 7 от АГ ли трябва да е издадено заедно с обменната карта или от ЛЛ? Благодаря предварително и се извинявам ако въпроса ми не е бил на правилното място Simple Smile

# 732
  • Пловдив
Здравейте. На 21ви октомври имам издаден болничен от АГто,а на 4ти ноември трябва да ми се издаде 45дневния преди термин. През тази седмица ми предстои смяна на личната карта и дефакто двата болнични ще са с различни данни. какви различни данни?важни са твоите данни да са точни и вярни.няма да имаш проблем с болничните Счетоводителят ми каза,че ще ги пусне заедно-така или иначе се подават до 15ти от началото на месеца.болничния от ноември се подава до 15 ти декември.едва ли ще ги пусне заедно Въпроса ми е дали ще има проблем предвид различните данни в двата болнични? И дали някой знае направление номер 7 от АГ ли трябва да е издадено заедно с обменната карта или от ЛЛ? ако имаш ЖК,от ЖК то.Но може и ЛЛ да ти го издаде Благодаря предварително и се извинявам ако въпроса ми не е бил на правилното място Simple Smile

beb4e_87,отг ти в другата тема

# 733
Здравейте, опитах се да изчета всичко по темата, но..... ми се зави свят. Тя е огромна.  Laughing Та, конкретно - не знам дали тук е точно мястото да питам, но ако някой може да ми помогне, моля за отговор. Термина ми е на 03.12.2013. Вече съм в 45 дневен болничен. От прочетеното разбрах, че:
- ще трябва да подам три болнични към работодателя общо за 135 дни
-  пакет от документи пак към работодателя за ползване на отпуск за отглеждане на дете за разликата до 410, дни.
До тук добре, но не зная какво трябва да правя след като се роди детето- а именно :
- къде се подават документи за акт за раждане
- каква е еднократната помощ за първо дете, и какви документи трябва да представя и къде да ги занеса, за да получа тази помощ.
- майчинството от кога започва да се получава и трябва ли и за него да се пращат някакви документи и къде?
Общо взето след изписването ни от родилния дом, кои са основните стъпки , които трябва да се направят свързано с подаване на документи по институции?
и последно:
- така нар. детски от коя година започват да се плащат?
Моля да ме извините, може би въпросите са ми много елементарни, но за първи път се сблъсквам. Ако всички неща, за които питам се намират в друга тема, моля да ме насочите, за да не ви ангажирам излишно. Благодаря!

# 734
  • София
Вероятно въпроса ми не е за тук,но се надявам някой да може да ми даде отговор. В сайта на НЗОК ми излиза,че съм с непрекъснати здравноосигурителни права,но имам неплатени ЗО за юли и август 2011. Би ли предствавлявало проблем ако реша да раждам по здравна каса в държавна болница?

Общи условия

Активация на акаунт