Въпроси и отговори за майчинството и новите промени - 16 част

• 53 150
  • 756
  •   1
Отговори
# 705
  • Пловдив
Здравейте. Документите за майчинство се подават от счетоводството на фирмата,в която работя ли да от тях и аз какъв ангажимент имам към това да носиш във фирмата болничните след издаването им,а декларациите и молбите за отпуск 10 работни дни преди започването на периода в декларацията ? Какви документи трябва да им представя,освен акта за раждане на детето? https://docs.google.com/document/pub?id=1KPU8R-sanXbT60mDbIHQ8lt … H0xAkrF6mSpvRQEw4 Адреса ми по лична карта се различава от адреса на местоработата ми,в този случай къде трябва да се подадат и в какъв срок след издаването на акта на раждане за детето трябва да се направи? това,че адресите са различни няма отношение Надявам се да сте ме разбрали и благодаря предварително Simple Smile

# 706
Здравейте,на 18 септември дъщеря ми направи 1 годинка,обезщетението за месец септември ми е изплатено,въпроса ми е от кога почва да се изплаща за втората година-от октомври или ноември ще има ли забавяне.И за втората година месец за месец ли се изплаща,и до коя дата правят преводите?Благодаря предварително!!!  bouquet

# 707
  Здравейте!Детето ми тръгна от вчера на ясла.Аз си попълних всички нужни документи,които счетоводителката утре ще занесе до НОИ.Дали мога да се надявам,че  в началото на ноември ще имам вече превод на сумата за октомври,за да знам на какво да разчитам?

# 708
  • Пловдив
Здравейте,на 18 септември дъщеря ми направи 1 годинка,обезщетението за месец септември ми е изплатено,въпроса ми е от кога почва да се изплаща за втората година- втората година ти върви от 411 я ден.не е задължително това да е РД на детето.Попълнила си декларациите за втората година? от октомври или ноември ще има ли забавяне за първия превод се получава забавяне.И за втората година месец за месец ли се изплаща да,и до коя дата правят преводите? около 10 ти Благодаря предварително!!!  bouquet

Здравейте!Детето ми тръгна от вчера на ясла.Аз си попълних всички нужни документи,които счетоводителката утре ще занесе до НОИ.Дали мога да се надявам,че  в началото на ноември ще имам вече превод на сумата за октомври не е сигурно ,за да знам на какво да разчитам?

# 709
  • София
Не знам дали точно тук трябва да си задам въпроса,но може някой да е имал същия проблем. По стечение на обстоятелствата ще ми се наложи да си сменям личната карта и съответно постоянния адрес,но това ще се сллучи след издаването на 45дневния болничен от Агто ми. Има ли някой идея как трябва да процедирам в случая и евентуално какви проблеми мога да имам с НОИ? Благодаря за отделеното време и се надявам някой да може да ми помогне Simple Smile

# 710
  • Пловдив
Не знам дали точно тук трябва да си задам въпроса,но може някой да е имал същия проблем. По стечение на обстоятелствата ще ми се наложи да си сменям личната карта и съответно постоянния адрес,но това ще се сллучи след издаването на 45дневния болничен от Агто ми. Има ли някой идея как трябва да процедирам в случая и евентуално какви проблеми мога да имам с НОИ? Благодаря за отделеното време и се надявам някой да може да ми помогне Simple Smile

Няма да имаш никакви проблеми.Смяната на адрес не е повод за такива

# 711
Здравейте, имам въпрос. По повод документите за майчинство. От работата ми дадоха да попълня, някакви документи, като декларации. С моите имена и с на детето имената. Въпроса ми е, кога след подаването им в НОИ да чакам първото майчинство? срокът е до 15 работни дни Ако сега на 10-ти октомври са подадени, дали на 10-ти ноември ще ми преведат първото майчинство?  ако са внесени октомври,края на октомври ще имаш превод
Ти обаче още си в болничен.Извади си ПИК код и следи кога ще ти го внесат и кога ще ти преведат пари

♥Elfita♥ , във връзка с това питане и твоят отговор , как се вади ПИК код ?

# 712
  • Край морето... при пясъка и сините вълни

♥Elfita♥ , във връзка с това питане и твоят отговор , как се вади ПИК код ?

Отиваш в НОИ лично с лична карта, казваш че искаш ПИК и ти дават.

# 713
Здравейте и от мен ,моля за помощ,моя случай е следния :от февруари 2012 до юли 2013 съм работила на брутна заплата 500 лв,от август 2013 до януари 2014 съм на платена борса средно на ден 12лв,но съм бременна в 1 месец и искам да попитам дали тези 6 месеца от борсата влизат в изчисляването на майченството и какво трябва да направя ,за да вземам 2 години майченство, и ако трябва да ме назначат в някоя фирма фиктивно ,трябва ли да изчакам платената борса да изтече или да е преди 45 ден от термина ,и какъв да е осигурителния доход за да получавам по голямо майчинство.Благодаря предварително за отговорите Ви.

# 714
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
Здравейте и от мен ,моля за помощ,моя случай е следния :от февруари 2012 до юли 2013 съм работила на брутна заплата 500 лв,от август 2013 до януари 2014 съм на платена борса средно на ден 12лв,но съм бременна в 1 месец и искам да попитам дали тези 6 месеца от борсата влизат в изчисляването на майченството и какво трябва да направя ,за да вземам 2 години майченство, и ако трябва да ме назначат в някоя фирма фиктивно ,трябва ли да изчакам платената борса да изтече или да е преди 45 ден от термина ,и какъв да е осигурителния доход за да получавам по голямо майчинство.Благодаря предварително за отговорите Ви.

Да, борсата ще ти влезе в изчисляването на майчинството на база МРЗ за периода.За да получаваш 2 години трябва при 45-дневния да си на трудов д-р.
Според мен си доизкарай борсата и после да те назначат фиктивно във фирма на познат и излез в болничен.
За да си увеличиш майчинството ще дадеш повече пари за осигуровки, отколкото ще получиш.Все пак базата е 24 месеца.

# 715
Благодаря за бързия отговор   bouquet

# 716
Здравейте ,момичета  Hug
Юли месец родих моя син,август подадох документи за еднократна помощ и детски,но още нищо нямам.
Извадих си пик код от нои ,всички постъпления в картата ми са само болнични и майчински .
Та въпросът ми е към кой да се обърна и да попитам,кога и защо не са ми преведени?
Благодаря предварително за отговора и благодаря,че отделяте от ценното си време за да ни отговаряте  Heart Eyes     bouquet

# 717
  • Пловдив
Извадих си пик код от нои ,всички постъпления в картата ми са само болнични и майчински . с Пик код от Нои следиш само плащанията от НОИ.Как очакваш да следиш други плащания???
Та въпросът ми е към кой да се обърна и да попитам,кога и защо не са ми преведени? логично е да се обърнеш към институцията,в която си подала документи

Проверявала ли си картата?Според мен са ти преведени

# 718
  • Варна
здравейте, може би е малко глупав въпроса, но сега трябва да попълня декларация:

ЗАЯВЛЕНИЕ - ДЕКЛАРАЦИЯ
за
 изплащане на парично обезщетение при бременност и раждане на основание
чл. 50, ал. 1 и чл. 51 КСО за остатъка от 135 до 410 календарни дни

та въпроса ми е по какъв начин е правилно да се отбележат в бланката съответно верните и неверни обстоятелства  /ограждат се верните или се задраскват неверните?

# 719
  • Пловдив

Подчертай/огради вярното

Общи условия

Активация на акаунт