БЪРЗИ ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ-хранене и захранване-25

• 26 542
  • 751
  •   1
Отговори
# 15
Блонди,въвела съм всички подходящи за възрастта на детето ми зеленчуци-т.е. картоф,морков,пъщарнак,тиква,тиквичка,броколи,кислеото зеле и зрелия боб ги отлагаме за неопределен срок:))
Притеснена съм как ще понесе пътуването на бебето и климата,затова исках поне за храненето да съм готова.Назад в темата прочетох,че доста мами дават каша ,та се зачудих да не изпусна нещо важно.Странно ми защо на месните пюрета с пуешко например пише след 4 месеца,ако е правилно да се дава месо след 8?!Нима такива световни фирми не разполагат със специалисти,лекари,които да дават своите препоръки за времето на въвеждане на определена група храни?!
Благодаря ти за отговора!

# 16
А, то ако седнеш етикетите да четеш  Whistling Ганчев предлагат манджички с олио, лук, месо и доматки за 4-месечни  hahaha
Етикетите продават продукта, никой не се интересува кое е правилно наистина.
Иначе казват, че обозначените месеци определят консистенцията на пюрето, а не разрешената възраст за даване.
Вземи си безглутенови каши, мисля, че ще са ви достатъчни. А там, където отивате, не продават ли такива неща?  Simple Smile

# 17
  • София
Дайте съвет какви зелечнуци да въвеждам за нашата възраст. Дала съм тиква, морков, картоф ( категорично отказва да го яде), пробвах с пъщарнак и той е отказан, от вчера давам тиквички с картоф и това не му харесва и му се повдига. Давам предимно тиква и морков, той не че яде много по 50 - 60 гр. От плодовите пюрета яде круша и ябълка, както и каша оризова и елда. Гледам да давам всеки ден плодово пюре, каша и зеленчуково пюре. Основно е на АМ, другите неща са добавка, но ми се иска някакво разнообразие да има. Онзи ден когато бяхме на лекар се разбрах месо да дам чак след месец, че хич не ми се бърза с него и после глутен. Но до тогава освен и още някаква каша и плод да въведа, но какъв? newsm78

# 18
От зеленчуците може да вземеш батат (сладък картоф), а от плодовете - давай направо пресни вече. Може банан, пъпеш, манго, авокадо, папая, грозде.
От кашите можеш да вземеш просо и киноа.

# 19
  • София
Блонди, благодаря. Ще пробвам и сладкия картоф дано него хареса. За пресните плодове малко ме е страх още, че той беше с доста колики до към 4 мес. Даже при смяната на млякото от 1 ца с 2 ка пак се появиха, та до скоро бърках Лактана 2 с по някоя лъжица 1 ца.
Ама моя син май ще си е капризен и злояд като мен ( не че това ме притеснява, даже исках да е такъв)...
Гледам и да му правя аз пюрета ама на неще. Купих био моркови и картофи ( колко са био, ама поне на опаковката така пише) готвих на пара с неговото мляко и не. Не иска, яде от купените когато реши. Ама каквото иска аз само предлагам той си решава. 

# 20
Мисля след една-две седмици да предложа риба.Искам да попитам дали всеки вид риба се въвежда по отделно или един път въведена вече мога да давам всякаква?Също така в дните в които давам риба как се процедира с АМ newsm78
И аз искам това да питам. Макар, че миналата седмица бях взела едно пюре сьомга със зеленчуци и я захраних с него. После обаче повърна, защото може би скоро след това си цокна  малко мляко/кърма/.

# 21
Със сигурност не е повърнало от това,че е яло кърма след това,а това,че си дала сьомга.Захранва се с бяла риба - сьомгата е мазна и тежка риба и се предлага след 1г.Започнете с треска,хек,мерлуза или пъстърва.Сьомга,скумрия и други мазни риби се предлагат след 1г.

# 22
А всяка риба отделно ли се въвежда? Попитах за млякото, защото съм чувала, че риба и мляко не се смесват newsm78

# 23
Прясно мляко съм въвела, чрез кремчета, но белтък още не съм давала

# 24
А всяка риба отделно ли се въвежда? Попитах за млякото, защото съм чувала, че риба и мляко не се смесват newsm78
Да,като всяка храна.За млякото - не се дава мляко с риба,както и с месо поне до 1г.Срещала съм пюрета на Семпер с риба и млечен сос,но не съм давала.

# 25
А подходящ ли е млечен крем от прясно мляко, жълтъци, брашно и захар за детете на 1 годинка? Пробвах го с нишесте от вода и пресно мляко (2:1) и бисквитки, ама нещо не го хареса.

# 26

Не, като захраниш с риба, не е нужно да захранваш с всеки вид после по лъжичка.
Риба и мляко не се смесват в големи количества. 4 часа интервал между тях е достатъчен.
Риба с млечен сос си е ок. Но това за по-големи деца.

Леана, какво означава нишесте от вода?  newsm78 Ако на крем от нишесте си добавила и бисквити... то и аз няма да го ям  Sick

# 27
  • София
Леана, за дете над 1г., този млечен крем е ОК - стига да го харесна детето, разбира се. Няма нищо в него, което да е неподходящо за възрастта.

Блонди, бисквитена торта не си ли яла? Не е необичайна комбинация.
"Нишесте от вода и пресно мляко (2:1)" вероятно означава нишестен крем, приготвен с вода и мляко - 2:1.

# 28

Не, като захраниш с риба, не е нужно да захранваш с всеки вид после по лъжичка.

Различните видове риба както месото,зеленчуци и плодове си се въвежда всеки път,никой не е казал по лъжичка,но поне 3 дни си трябва за всеки вид след това.Естествено,това е мое мнение и не ангажирам никой с него. Hug

# 29
Разбира се  Hug

Виви, да, ама тортата някакси студена, стегната, подредена... а така като си представям лепкав крем от нишесте и вътре натрошени бисквити и хич не ми звучи привлекателно. Като консистенция и вид на поднасяне, не като комбинация  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт