БЪРЗИ ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ-хранене и захранване-25

• 26 433
  • 751
  •   1
Отговори
# 30
Задължително ли се започва с безмлечна каша ?Как се прави кисел без мляко newsm78

# 31
Не, не е задължително. Само ако бебето е на кърма или пие специално АМ.
Само с вода. Аз само така си го права (за мен), мразя с мляко  Sick

# 32
Кога се счита, че е въведен даден плод? Например, ако съм давала 3 дена по 2-3 малки лъжички счита ли се, че е въведен? В смисъл... достатъчно ли е? Защото днес и дадох пюре от сливи 5-6 много малки лъжички и после ака два пъти. А круши на 3-тия ден и дадох 80 гр и нищо не и стана...

# 33
Аз да не пускам тема да се повтарям,искам да питам:Вече сме почти на 7 месеца.Захранихме се  с оризовата каша.Даваме пюрета(картоф,морков,смесени,с  тиква и смесено с тиква и морков(най-добре му действа)).От кашите съм давала оризова с банан,елда,ябълкова.Сега се  изчерпах и да  започвам да ги повтарям ли?Мога ли нещо друго да  въведа.Педито ми каза за  месните-но ще изчакам още малко.Дайте съвет!Благодаря Peace

# 34
Може да даваш броколи, карфиол, грах, зелен фасул, чушка, пащърнак..

# 35
За чушка и грах е рано  Rolling Eyes Аз на този етап бих спряла, въвела си достатъчно неща  Peace

Целика, питаш за крушите дали действат разхлабващо всъщност или питаш за въвеждането?  Simple Smile
2-3 дена по принцип е ок, но не и за стартиране на захранването, тогава са нужни повече дни. Крушата не действа разхлабващо по презумпция, изобщо не е задължително.  Peace

# 36
Да, питам за захранването. Ами ние вече сме захранени с почти всички подходящи зеленчуци. Чудех се за продължителността и количеството, което трябва да давам, за да се счита плода за въведен. Защото примерно за зеленчуците в началото считах за въведен, когато съм давала поне 3-4 дена и накрая сме изяждали по едно малко бурканче.

# 37
Да, 3 дни е въведен.  Hug Плод, зеленчук - все тая  Simple Smile

Макар, че лично за мен 3 дни е прекалено кратък период.  Rolling Eyes

# 38
Може да даваш броколи, карфиол, грах, зелен фасул, чушка, пащърнак..

Много  благодаря!Чудих се и аз  дали да  ги взема,но ще  ги взема!Не знам само при нас  ли е така ,но пюретата,които са  с картоф-се запича от тях,от  другите-не!А от кашите какво мога д а давам,като изключим ябълковата на Humana,че не я харесва!Или д а ги повтарям! Peace

# 39
Можеш да даваш и просо и такива с други плодове..

# 40
  • София
Как се прави кисел без мляко newsm78

А защо искаш да го правиш без мляко?

Кога се счита, че е въведен даден плод? Например, ако съм давала 3 дена по 2-3 малки лъжички счита ли се, че е въведен?

Не. Нова храна се въвежда минимум 4 дни, с постепенно увеличаване на количеството и проследяване за реакция. ПВ интернет има доста писано за "правилото на четирите дни".

# 41
Добре де... тя след 5-6 много малки лъжички сливи ака два пъти,...  Дали няма да стане много лошо, ако стигнем до 80 гр. примерно.?

# 42
Как се прави кисел без мляко newsm78

А защо искаш да го правиш без мляко?

Ами не знам- от колко месеца всъщност може да се включи прясно мляко .За сега е на кърма само обедното съм заместила със зеленчуково пюре

# 43
След охлаждане добавяш кърма и преди консумацията добавяш кърма или АМ, не прясно мляко. То е ок след годинката.

Изгарящата, кашите на Хумана с обикновено прясно мляко, което не се предлага преди наършването на 1 годинка минимум. Мисля, че оризова и елда, която си въвела, е достатъчно. Не е нужно всеки ден да е винаги различно, на този етап бебетата нямат нужда от много разнообразие. Този каприз се появява по-късно  Simple Smile

# 44
След охлаждане добавяш кърма и преди консумацията добавяш кърма или АМ, не прясно мляко. То е ок след годинката.

Изгарящата, кашите на Хумана с обикновено прясно мляко, което не се предлага преди наършването на 1 годинка минимум. Мисля, че оризова и елда, която си въвела, е достатъчно. Не е нужно всеки ден да е винаги различно, на този етап бебетата нямат нужда от много разнообразие. Този каприз се появява по-късно  Simple Smile

Мерси!Тя само тая  ябълковата ми е на Humanna!Другите са ми на Milipa_такова ни е  и адаптираното мляко!!! Peace newsm51

Общи условия

Активация на акаунт