БЪРЗИ ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ-хранене и захранване-25

• 26 435
  • 751
  •   1
Отговори
# 735
Зизу,сокът от цвекло се приема по-скоро като лекарство и има силно въздействие в/у органите.Много странни неща искаш да даваш на бебето си - има ли му нещо? Ако не иска да яде цвекло - не е толкова голям проблем.Аз още не съм давала,защото аз самата не ям и не мисля,че съм лишила детето си кой знае от какво.

# 736
да детето ми има здравословен проблем,за тези продукти за които питам имат лечебен ефект ,а те са червено цвекло,сок от прясно зеле,джинджифил,коприва,спанак,боровинки др. просто исках и тука да се консултирам за още едно мнение

# 737
Съжалявам много за детенцето ти Hug,но вярвам,че има много неща подходящи за възрастта му,които може да консумира.

# 738
Значи ако я правя с преварена вода+ плодово пюре, става за м/у храненията, правилно ли съм разбрала?

Не, елдата все пак е въглехидратна храна. Между храненията са пресен плод или плодово пюре.
Аз й давам просо с плодово пюре понякога и ако няма мляко вътре, не изкарва повече от два часа  Peace

# 739
zyzy12, консултирай се с лекар колко да даваш от сока. Аз не съм лекар и не съм съвсем убедена в твърденията си, но зная, че сок от червено цвекло е силен и обикновено количествата, които трябва да приема възрастен човек са много малки, като дозите постепенно се увеличават.
Не мисля, че 20-30 грама седмично или 2 пъти седмично ще влияят негативно.

Evvaa, елдата е закуска или основно хранене+зеленчук, с мляко или сирене и масло.
С плод не става да е между храненията, защото плодовете се дават като междинно хранене.

# 740
  • Русе
да детето ми има здравословен проблем,за тези продукти за които питам имат лечебен ефект ,а те са червено цвекло,сок от прясно зеле,джинджифил,коприва,спанак,боровинки др. просто исках и тука да се консултирам за още едно мнение

Zyzy12,
аз слагам  малко ( колкото бобено зърно ) червено цвекло в домашно приготвените зеленчукови пюрета заради високото съдържание на желязо.
Щом не иска салата, пробвай да ги нарежеш като солетки, сложи ги в чаша заедно с моркови нарязани по същият начин и предложи или остави любопитството на детето да се задейства....
Открих един линк, надявам се да е полезен: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=307428.0

# 741
Нуждая се от жокер какви зеленчуци още е подходящо да предложа на дъщеря ми, която е на 7м. и 20дни. Въвела съм успешно;морков, картоф, тиква, тиквичка, царевица, пащърнак, спанак, ряпа, домат (по-късно разбрах, че било добре в по-късна възраст). Взела съм карфиол и броколи, но четох, че било хубаво и тях на по-късен етап, че били газообразуващи. Може и една подсказка за плодовете. Имаме круша, ябълка, банан, праскова, кайсия в менюто, какво друго да подготвим? Мисля едно авокадо като за начало. Аз давам елдата като каша в 3 часа с някакъв плод и после докърмвам. Това добре ли е?

# 742
Цвете, авокадо си решила - чудесно.
За зеленчуците - зелен фасул въвеждай. Като навърши 9 месеца - грах, тогава е време и за броколи и карфиол. Ако детето ти не е особено склонно към газове и колики, можеш броколито да го започнеш вече, заедно със зеленият фасул.

За плодовете - манго можеш вече да дадеш. То е едно от първите плодове.

За елдената каша - точно така, храниш и кърмиш след това. Предлагай и чист, пресен междинен плод сутрин.

# 743
Цвете, авокадо си решила - чудесно.
За зеленчуците - зелен фасул въвеждай. Като навърши 9 месеца - грах, тогава е време и за броколи и карфиол. Ако детето ти не е особено склонно към газове и колики, можеш броколито да го започнеш вече, заедно със зеленият фасул.

За плодовете - манго можеш вече да дадеш. То е едно от първите плодове.

За елдената каша - точно така, храниш и кърмиш след това. Предлагай и чист, пресен междинен плод сутрин.

Peace

# 744
Цвете, и моя син е горе-долу толкова - дадох му броколи, но карфиола го отложих за 9-10 м. Авокадото при нас се прие много добре  Peace
Също от зеленчуците можеш зелена чушка, правя я на пара и хубаво и махам люспата  Peace
Батат също/т.нар. сладък картоф/  Peace
От плодовете можеш и манго  Hug
Елдата и аз я давам с плод, слагам сухо мляко вътре, както и в зеленчуковото, за да присъства млякото.. но си е най-добре да кърмиш след това  Hug

# 745
Чушка - поне 8-ми, 9-ти месец.
Към 10-ти, 11-ти вече може и червена.
Не е нужно да се бърза в захранването.

# 746
Не съм съгласна за зелената..
ето цитат от блога на захранващите майки

Чушка

Червена чушка:
* 6-10 месец (според различни източници)
* Често я дават като алерген – заради червения пигмент

Зелена чушка:
* Сред първите храни, но след захранване с 2-3 вида други зеленчуци
* Имаше тук цитат на педиатърката от “Бон апети” – първо се въвежда зелена, после червена чушка

Най-важното е да се обели внимателно!

# 747
За първи път срещам информация, че зелената чушка е един от първите зеленчуци.
Но може, не споря.
Но ако сега захранвах, зелената чушка нямаше да е един от първите зеленчуци, тъй като има далеч по-щадящи и подходящи за начално и последващо захранване.

# 748
Да, така е..аз почнах на 5 месеца и малко захранването и я въведох преди 3-4 дни зелената  Peace
А има ли пюре със зелен фасул  newsm78 аз търсих, ама не намерих..пък в Балев все няма да си купя био..от пазара ме е страх..не че все био ще яде де  newsm78

# 749
Пюре зелен фасул имаше на Нестле Алете.
За захранване бих купила замразен - Бондюел. Той е хубав сорт, кръгличките шушулки, крехък е и е подходящ. На пара става за 5 минутки, така бих го приготвила за бебе.
Щом си му дойде времето през късната пролет и лятото, направо купувай от пазара и готви.

Общи условия

Активация на акаунт