Пелени и гащички за многократна употреба 9

• 30 711
  • 734
  •   1
Отговори
# 210
Малката подложка ли ти е тънка или голямата?
Аз съм от доволните от bum genius. Сега ако купувах, само такива щях да взема от едноразмерните. И цената е добра, аз май ги взимах за 14-15 паунда.
Малката, но и голямата е по-тънка от подложките "С"-ки на Чарлито.
Тъй като имам и двата вида пелени, мога да споделя, че голямата подложка на bum genius попива много повече от S charlie banana. С по-гоямата подложка на вторите не мога да сравня, защото имам само от малките. По едно време точно така си ползвах пелените bum genius с подложка charlie banana. Беше като среден вариант.

г-жа Претенция, аз пробвах, но гащичките ми не бяха вълнени. Отказах се, защото въпреки че бях взела малък размер, едните гащички се оказаха големи. Тоест имах само един брой, а с новородено бебе не ми остана време и желание да потърся друго. С уточнението че бебето се роди малко под 3 кг. На по-малко от месец зарязах памперсите.
После мога да кажа, че зарязах и тензуха със защитните гащички, защото дали от жегата, дали от чувствителна кожа, Елена се зачервяваше (сменяла съм много често, не е от оставяне 3 часа с една пелена).

# 211
Хора, дайте съвет  Hug от 2-3 месеца сме изцяло на многократни, не съм ползвала обикновени/освен някои редки случаи/ - та искам да ви питам само при мен ли е така, но взеха да миришат ужасно  Sick Sick още като се изпишка пандата и  Sick Sick усмърдяха ми душата честно  Mr. Green пускам ги с повече изплаквания, пера с ейнджъл бейби..не знам къде бъркам  Crazy

# 212
  • София
Абе и мен това с миризмата ме интересува, вече от няколко места започвам да чувам че тези пеленки миришели ужасно, вярно ли е, че много се бях навила, но ако е така може и да се разубедя  newsm78
beauty_ вие коя марка пелени ползвате и от кой тип са - джоб или от две части?

# 213
Аделина, ползвам Чарли банана, Баба бу и Блубъри, тип джоб са  Peace сега ми дойдоха и две китайски, ама вече ми стават много  Crazy ох, не знам кво да го измисля, чаено дърво да сипя..ама то не е за мирис, не знам и аз  Crazy Crazy

# 214
Аделина, ползвам Чарли банана, Баба бу и Блубъри, тип джоб са  Peace сега ми дойдоха и две китайски, ама вече ми стават много  Crazy ох, не знам кво да го измисля, чаено дърво да сипя..ама то не е за мирис, не знам и аз  Crazy Crazy
Пробвала ли си да сложиш 1-2 супени лъжици сода за хляб при препарата за пране или в отделението за омекотители след това да пуснеш на допълниелно изплакване?  newsm78

# 215
Мама миа, не съм, ама още довечера ще пробвам, мерси  Hug

# 216
г-жа Претенция, не съм пробвала вълнени гащички, но ползвам български бархетни и тензухени пелени по 2 броя. С тензухените слагам още една подложка отгорe (хубав, не български тензух). Веднъж не бях сложила и дъщеря ми се обрина. Някак е много груб тензука като се намокри. Иначе в повечето случаи слагам и еднократни подложки, които задържат акото, но ги ползвам многократно, докато не са наакани Simple Smile

За миризмата - както по-рано писах, случи ми се еднократно, но след като ги изпрах на 60 градуса, не съм усетила пак да мирише.

Забравих да кажа, че сгъвам пелените само на правоъгълник и то така,  че отпред да е по-дебело, а бархетните всъщност са ми от малките. Нещо като 70/30

adelina_bg, поларените се слагат, за да държат сухо (такъв е вътрешния слой на повечето джобове), а микрофибърните се слагат за да попиват, но върху тях трябва да има друга подлжока, защото иначе изсушават кожата. Аз дори не знаех, че има поларени подлжки, а микрофибърните не ги харесвам.

Последна редакция: вт, 05 мар 2013, 12:36 от celika

# 217
Тази седмица Pop-in имат промоция, че стават на 5 години:) http://www.facebook.com/CloseBulgaria/posts/135435483297089

За миризмата - прочетете си хубаво указанията за ползване и пране. Някои пелени наример изрично забраняват ползването на сода и оцет.

# 218
Арлина, celika, благодаря ви за съдействието! Продължавам да очаквам да се появи някой и с вълнени гащички. По-напред, където чета има доволни от тях,но те пък май не ползват обикновени пелени, а и вече не мога да ги питам.
celika, а какво слагаш отгоре? Непромокаеми гащички ли? Можеш ли да ползваш бодита? Аз си мисля, че май всеки път ще сменяме всичко от кръста надолу. А имам само бодита от първото ми дете и то не кой знае колко много - все пак с памперсите нямаше от какво да се цапа и беше достатъчно да го сменям веднъж или два пъти на ден.

# 219
Отгоре слагам непромокаеми гащички или джобове, които ползвам като непромокаеми гащички или като джобове. Вътре също може да се слага тензух или каквото се сетиш. Винаги сме с боди. Непромокаемите гащички не са ми пропускали никога. Джобовете пропускат, но рядко и то когато се ползват като джобове. Сменям бодито само като я къпя. Мнооого рядко се налага да го сменям заради пропуснала пелена.

# 220
Здравейте!

Някоя мама поръчвала ли е пелени от този сайт:
http://peleni.net/

Hug

# 221
Здравейте,

А каква е цената на тези POP IN пелени. Нещо не можах да се ориентирам.

# 222
Шушулче, ето линк : http://www.amazon.co.uk/gp/product/B005W2GEEC/ref=oh_details_o00 … ie=UTF8&psc=1
Има ги и малко по-евтини, но начисляват доставка, а тези са с безплатна (и аз ползвам превозвач). Много ми харесват и ми се иска да си купя още 5-6 такива, а всичко останало да продам. Това са нашите пелени, след дълго лутане стигнах до този извод. И вече поръчвам само белички...

След преобуване винаги изплаквам пелените и ги слагам в една кофа, която стои извън банята, но на практика се пада в хола. До сега много рядко са миришели, когато забравя да ги изплакна. Пера на 40гр с прах и дезинфектант на бамбино мио, често слагам 2-3 капки чаено дърво и за сега няма проблеми. Не знам има ли значение произхода на пелените...

# 223
Аз си поръчах 2 джидайпър, ама да взема да пробвам и тези..

# 224
Аз си поръчах 2 джидайпър, ама да взема да пробвам и тези..
Откъде взе gDiaper? Много ми ги похвалиха, особено за лятото, че са тънки и не запарват. Гледах, че ги има в английския амазон и мисля от там, но ако си намерила нещо на по-добри цени, ще се радвам да споделиш Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт