Пелени и гащички за многократна употреба 9

• 30 712
  • 734
  •   1
Отговори
# 285
Според мен няма идеален комплект. Всичко зависи от бебето и от майката и от възможностите за пране и сушене..

# 286
И аз мисля като celika. Според мен е добре да не се купуват повече от 1-2 бр. пелени от определен тип/марка предварително, за да не се окаже човек накрая с цял комплект неизползваеми от него пелени за 200-300 лв. Единствено BumGenius бих могла да препоръчам аз лично като най-"универсални".

Впрочем, онзи ден се сдобих от ибей с 4 бр. чисто нови Tots Bots, които ще ми излязат по 22 лв. бройката.

# 287
И мен ме беше страх да купувам по много от един вид и сега имам около 10 различни марки пелени, повечето джобове  Laughing И пак не мога да кажа кои са най-добрите. Едни са удобни за слагане, но пък ми пускат, други не пускат никога, но се отбелязват много на бебето... и пак всичко е индивидуално.
Единствената универсална истина според мен е да се насочиш към пелени, които се предлагат с подложки от естествени материи. Нещо не ме кефи този микрофибър и това си е. Последно вчера ми дойдоха два джоба Babykicks, http://www.funkymonkeypants.com/bumboo.html органичен памук с конопени подложки, много добре изглеждат, както и няколко инсърта на Geffen, пак коноп с памук, супер мекички. Още не съм ги пробвала, пише че трябва да се изперат три пъти преди да се ползват, ако съм доволна ще си купя още и ще зарежа микрофибъра.

# 288
И аз много мразя микрофибъра, ама се опитвам да го понасям. На разходка ходим с две микрофибърни подложки. Търся джобове без подложки. Имам си тензух

# 289
celika, май повечето си идват с подложките. Аз ги пускам в Продавалник.  Mr. Green

# 290
Някой може ли да препоръча течен препарат, подходящ за пелени? Има разни в Екомама, някой ползвал ли е? Все ми се струва, че течните препарати се изплакват по-лесно, а и сега се зачетох в инструкциите на Babykicks пише да се перат с течен препарат.

# 291
Точно обратното. Течните се изплакват по-трудно. Точно защото ми беше направило впечатление това, питах в темата за препаратите за пране и се оказах права.

# 292
Аз пък си мисля, че с един вид пелени би било по-лесно. Ще се използват непрекъснато и човек ще успее да ги нагоди да са му удобни (с подходящи подложки, подходящ размер и т.н.). Вярно има риск по някаква причина никак да не са подходящи, но пък с един куп различни пелени винаги има такива, които се ползват като резервни, тоест рядко и докато свикнеш да ги нагласяш бебето се променя и т.н.... За сега и аз считам bum genius за най-универсални, но буболечката е само на 10 м.

Имам питанка. Моето дребче е сравнително пухкаво, но от както пропълзя усещам, че и слабеят краченцата. Ластиците на пелените вече са и хлабави и взех да се чудя дали пак да не намаля размера (с едноразмерни сме). Но пък така стават по-плитки, освен по стегнати около крачетата. Чудя се, вие има ли ли сте период да се върнете към закопчаване, което вече бебето е било израстанало? Не знам дали успях да обясня Blush

# 293
Здравейте, благодаря на всички за мненията. Ще се огледам за bum genius. Като се роди малката, ще ви пиша как и с какво сме се справили Simple Smile

# 294
И аз мисля, че е трудно още в началото да прецениш кои пелени ще ти харесат и най-вече паснат на бебето. Така че може би е добър вариант да си вземеш по 1 от няколко вида - но добре подбрани. С различните варианти се свиква бързо. В началото, докато расте бебето е малко по-трудно с напасването на размерите, но не е сложно. Аз честно казано не мога да кажа кои са ми най-любими и ако сега трябва да си купувам пелени трудно бих избрала едни - всеки от любимите си има плюсове и свой стил.

Аз също предпочитам едноразмерни, любими са ми TotsBot, Charlie Banana, FuzziBunz, Charlie Banana, Pop-in, Little Lamb (имат и размерни с бамбукова подложка, които също ми харесват)
За през нощта засега са ми фаворит Pop-in, купих си и нощните подложки - най-после си реших проблема с протичането. Въпреки че 2 нощи изобщо не пишка бебока, много странно ми се стори. Напоследък май не пие много вода и понякога през деня има доста часове без да пишка.

На мен лично не ми харесват Bumginius - много са ми обемни, но това зависи и от структурата на детето май, моето е кльощавко Wink

Арлина и моето бебе като започна да се движи повече още заслабна около крачетата и дупето и се наложи да постегна отново, въпреки че както казваш някои пелени са плитки (напр.Totsbot тогава бяха малко плитки). Но "слабият" период не беше дълъг, защото после почна да яде повечко.

# 295
Аз съм се спряла на ФъзиБънз. И с дъщеричката ми ползвах тях, даже още ги слагам като спи, защото се напишква докато спи. Те не са особено големи на фона на други едноразмерни и могат да се регулират с ластици около крачетата и на кръстчето.

# 296
Аз пък ФъзиБънз не ги харесвам. МНого се отбелязват на кръстчето и според мен си стягат. Отпуснала съм ги на по-широко за да не и стягат, но така и пропускат през нощта.. Не съм пробвала да ги свия повече отпред, защото ми се струва, че ще и е неудобно...

# 297
Изводът: трябва да накараме произодитеелитее да правят и подаряват и по една пелена размер за родители, за да знаем стягат ли или не  Mr. Green

Иначе и аз съм се връщала с размер назад покрай прохождането.
maita5, да се върна на оборотите и твърдостта - не е от праха според мен, аз винаги им пускам и едно изплакване след прането, та няма как да е останал прах...

# 298
Тези коментари нещо съм ги изпуснала, обаче според мен оборотите на прането нямат никакво значение. Твърдостта на водата - да. Моята пералня и след допълнително изплакване не изплаква хубаво, защото има някаква тъпа система за пестене на вода.

# 299
celika, мисълта ми беше, че като ги пера на по-малки обороти (и за изплакването) са по-мокри и така съхнат...един вид от центробежната сила не им се маха много от водата и не се разрошват хубаво влакната, а са по-слепнали, съответно по-твърди.
А идеята е, че някои производители не препоръчват максималните обороти на центрофугата, защто от това, освен че се разрошват и разпухкват влакната, като минус им се губят част от тях и се скъсява жизнения цикъл(мога да си видя по маншона пухчетата после....звучи по-трагично отколкото е:) )

Общи условия

Активация на акаунт