Пелени и гащички за многократна употреба 9

• 30 707
  • 734
  •   1
Отговори
# 45
# 46
  • бургас/софия
Полезна статия, повечето от нещата ми се виждат логични. Успокоих се, че не съм се оляла толкова с прекалено много пелени.

# 47
  • Варна
Малко ъпдейт за получаването на китайски пелени от alvababy...Тъй като си поръчах повече от 20 артикула(не бяха всичките пелени) са решили да ми ги пратят с експресна доставка с DHL и сега днес вече са пристигнали ама ще трябва да си ги освободя от митницата, цената която са им лепнали е 22 долара което предполага, че няма да ми струва твърде много удоволствието да си ги освободя от митницата Simple Smile Стискайте ми палци да не ме занимават твърде дълго с глупости на митницата Simple Smile

Как мина на митницата? Ти откъде ги поръча пелените?

# 48
Още не съм ходила до митницата, тъй като вчера ми се обадиха от DHL, че са ги пратили в Пловдив и мога да отида да си ги освободя и да си ги взема Simple Smile Утре ще ходя и ще споделя как е било. Иначе поръчвах от Alva baby.
http://www.alvababy.com/index.php?main_page=index&cPath=6

# 49
Гледам, че обсъждате нужните бройки.
Първото го отгледах с 14 бройки китайски пеленки. Колко повече порастваше, толкова по-малко бройки на ден  ми трябваха. Simple Smile
За второто съм решила да докупя няколко бройки, колкото от адет, защото намерих едни с много сладки картинки, иначе преспокойно мога да мина с тези от първото.

# 50
  • 42°37'41.83N 23°21'53.29E
Предварително се извинявам за тъпият въпрос  Embarassed
Kölsches Mädel 14 общият брой, които имаш ли е, или толкова ти трябват на ден?  newsm78

# 51
Общият брой!  Wink
С пеленките почнах когато малкият беше на 4месеца. Тогава се навих всъщност да ги пробвам.
С второто нямам никакви колебания и ще почна по-рано. Ще видя дали китайските стават за баш новородено. Ако не, ще го изчакам да порасне малко. Ще дам отзиви като му дойде времето Simple Smile.

# 52
  • 42°37'41.83N 23°21'53.29E
Мерси за бързият отговор!   bouquet
С първото не можах да се реша, но живот и здраве с това ще пробвам  Grinning

# 53
Дами, успешно ли се продават пелените втора ръка? Аз предпочитам нови, но понеже сме почнали късно, ако няма да мога да ги препродам, ще е неоправдана инвестиция да купувам пълен комплект.

Освен това, имам 2 еднакви джоба (от различни магазини). На единия поларът е станал лееко на топченца - от какво ли е? От търкане? (понеже имам само 2, пера на ръка). Пък на другия нищо му няма...

# 54
За различно време пристигат нещата, средно за 1-2 седмици.

Попаднах на една интересна статия: Десет грешки, които хората допускат с многократните пелени

Еми, супер... Въпросите ми в предишния пост отпадат... Аз щях да издържа на джобове, и то ако се доближават по функционалност до еднократните, а ги "бият" по екологичност. Но явно не е така. Ще си караме с еднократни и бързо ще се учим на гърне, въпреки че този гел в памперсите хич не ми вдъхва доверие, гадост  Sick.

# 55
karmelita_007, не разбрах... В статията е изразено просто мнение на една от многото майки, ползващи многократни пелени, не някаква универсална истина.

Пелените-джоб определено се доближават като функционалност до еднократните и от екологична гледна точка са за предпочитане. Дали ще можеш да ги продадеш после зависи от качеството на пелените, които си купила, дали си ги поддържала според указанията и дали няма да са прекалено амортизирани накрая.

# 56
Като че ли не съм съгласна с поне половината точки от статията.

За статистиката - имам 14 бр. сега, като беше по-малка Елена ползвах малко повече.

# 57
Мерси много, Алексче! Права си за мненията, предполагам, но аз май си търся повод да се откажа от това трудоемко начинание...
Мерси и на теб, Арлина.

# 58
  • Пловдив
Аз имам 8 бр. Фъзи универсален размер и най много едни два пъти в седмицата да сложа по един път обикновен памперс. Като ми останат два чисти изпирам другите и за два часа пак да готови за употреба. Но при мен плюса е че имам сушилня. В нея суша само подложките, а джобовете под климатика са готови докато се изсушат подложките. Първоначално купих 5 бр. Фъзи размер с и сега нямат продаване. А много малко време ми бяха в употреба, защото Влади много бързо качваше килограми. Та тези пет броя са набутка за мен. На този акъл, който съм сега бих взела само едноразмерни.

# 59
Здравейте! Искам да ви попитам, използвате ли хартиени подложки за пелени тип Джоб? И така на бебето не му ли е мокро на дупето или и без хартийките пак е леко мокро?

Общи условия

Активация на акаунт