Пелени и гащички за многократна употреба 9

• 30 711
  • 734
  •   1
Отговори
# 180
Момичета, съветвайте, че се видях в чудо. Ели спи нощно време с Уандърус с бамбуковата подложка, досега бяха железни - 10 -12 часа без теч. Обаче днес  втора нощ ми протичат от страната на която спи, и то много. Вчера беше избило през спалния чувал, днес чаршафа е мокър и то 3 часа след слагането.  Confused Подложката е почти суха. Не е от стегнати дрешки. На какво може да се дължи според вас?
Как ги переш? Да не слагаш много препарат и подложката да се е "запечатала". Ако е това ги пусни 1-2 пъти на изпиране само с вода. Добре ли наместваш пелената като я слягаш? На мен поне това ми беше проблем на Уондъръс, защото имат само един ред копчета и ако бебето се бунтува при слагането се получава доста футуристично  Mr. Green Иначе бамбуковите им подложки са много хубави. И сега спим с тях, защото нощем не се събуждаме като ни се пишка.

# 181
Емичка възможно ли е вече да не ви е това размера. Пробвай да разхлабиш или да постегнеш малко. Възможно е и да не си наместила добре подложката и затова да е протекло а подложката да е суха, на мен ми се е случвало да не я поставя добре и да протече.

# 182
MammaMmia, пера с Angel baby една супена лъжица равна, и с допълнително изплакване... все пак ще пробвам да ги мина без препарат. Може би не съм успяла да наместя пелената, тя вече доста шава, но ми беше странно как така изведнъж почнаха да текат.

ro6li4ka, и аз помислих за размера, на височина вече съм отпуснала един ред, реших да пробвам да отпусна на ширина снощи като смених първите опикани дрешки, резултата беше, че протече и от кръста.  ooooh! Иначе уж внимавам да намествам добре подложката, може би тя като шава я размества, понеже има газове и спи много неспокойно, из целия креват се разхожда  Laughing

В краен случай ако продължава да се опикава  така и така смятам да си купя още малко пелени за да не пера всеки ден, вместо джобове ще си купя гащички и малко прифолди, доколкото разбрах май това е най-здравата комбинация за през нощта.

# 183
Подобен проблем имам и аз. С пелени, с памперси.... Моето обяснение в това, че бебока спи странни пози + пишка много наведнъж. И наистина, ако протече, протича 3-4 часа след слагането.  След това през нощта не се случва, евентуално сутрин, като се събуди, защото се изпишква веднага.

# 184
На мен за през нощта идеална работа ми върши един джоб с две подложки, никога не е протичал през нощта, но той си спи като препариран само ръцете и главата си мести.  На мен проблема ми е през деня. Повече от 2:30 не издържа. Но вече се случва по-рядко да ми протече нещо в повечето случаи го преобувам тъкмо реди да протече и подложката е хубаво прогизнала. Днес си получих бележката че са ми пристигнали новите бамбукови подложки да видим дали с тях няма да откарва поне 3 часа Simple Smile

# 185
Здравейте бъдещи и настоящи мами. Страхотна темичка.
Аз имам още доста време докато ми потрябват пелени но твърдо съм решила да използвам многократни. Но понеже нямам абсолютно никакъв опит искам да ви попитам дали някой е използвал тези http://www.bambinomio.com/en/our-products/miosolo-all-in-one. Дали стават за новородено? Мисля да взема 30бр дали не са прекалено много(нямам сушиланя)? Съжалявам за многото въпроси но съм много нова в тези неща а и искам да се презапасявам малко по малко.
 Hug

# 186
Здравейте, тези пелени кометирали ли сте ги? Добри ли са? Това 30 градуса пране като го гледам, и ми призлява, ама... http://www.decorbox.bg/bg/product/1057/Tекстилни-пелени--за-многократна-употреба
Мерси за всяко мнение.

# 187
При нас протичаха и джобове и всичко в едно, че дори и прифолд с конопена подложка. Купихме lollipop (розовки Blush) и от тогава няма протичане. По-назад бях питала за размера и взехме 2, да- големи са и леко и в дупето прилича на пчела, но 1 щеше да е малък (тя е8.4kg/10.5m). Много сме доволни. И въпреки че са обемни не и пречат на движенията, както джоб с две подложки например.
Ако мога да върна лентата назад бих купила такива за нощни и всичко в едно за през деня. Много сме довлни от totsbots, бързо съхнат и много попиват.  Peace

# 188
Здравейте бъдещи и настоящи мами. Страхотна темичка.
Аз имам още доста време докато ми потрябват пелени но твърдо съм решила да използвам многократни. Но понеже нямам абсолютно никакъв опит искам да ви попитам дали някой е използвал тези http://www.bambinomio.com/en/our-products/miosolo-all-in-one. Дали стават за новородено? Мисля да взема 30бр дали не са прекалено много(нямам сушиланя)? Съжалявам за многото въпроси но съм много нова в тези неща а и искам да се презапасявам малко по малко.
 Hug

Аз съм ползвала всичко в едно на Имсе Вимсе. Много са хубави, обаче съхнат мноооого бавно.  Не бих взела такива пак докато нямам сушилня. Но ако и маш възможност да ги сушиш на прарно/до печка/климати... ще стане.  А колко да вземеш, зависи на колко време искаш да ги сменяш. Аз ползвам многократни точно защото ги сменям по-често и слагам малката на гърне. А и мислех, че това е идеята, но чета тук, че други ги сменят като се напоят.

И не на последно място.... 30 бр са около 1000 лв без да смятам....

Последна редакция: вт, 26 фев 2013, 21:28 от celika

# 189
Аз ползвам многократни точно защото ги сменям по-често и слагам малката на гърне. А и мислех, че това е идеята, но чета тук, че други ги сменят като се напоят.

Разбира се, че това е идеята, аз не разбирам как може да се остави бебе по 3-4 часа през деня с напикана пелена, ако човек няма сериозна пречка да го преобуе. Дори с памперс не го оставям толкова дълго без смяна.

# 190
  • Edinburgh-UK
adelina_bg Ето това им е сайта:
http://www.babybambusa.com/search.php?orderby=position&order … mit_search=Search

Lili8507 според мене 30 бройки са пределно достатъчни,на бамбино мио точно този вид не съм ползвала но определено ще ти текат за новородено бебе,след това може да са ок

# 191
celika ,swetla99 благодаря ви за отговорите  bouquet. А за парите тук 30бр от тези ще ми излезат около £400 което не е чак толква много но няма да ми се налага да пускам пералня всеки ден. А и този модел пише че подложката се изважда частично(разглабя) за да съхнат по бързо  newsm78

# 192
  • Пловдив
И моите пелени все протичат. Всяка вечер е мокър. Когато е с многократен памперс е мокър, а когато е с обикновен е осран.  Joy

# 193
Lili8507, ако не са ти в пакет 30 бр за по-ниска цена, вземи по-малко, за да пробваш.

А продават ли се хубави джобове без подложки?
Аз по принцип ползвам основно тензух със защитни гащички, обаче преобуването започна да става много трудно, а с джобове е малко по-лесно. Имам достатъчно тензух за подрожки, та затова...

Мислех gDipers, ама те са си пак като защитни гащички

А има ли тенденция нааканото да се изпира по-трудно след захранване?

Последна редакция: ср, 27 фев 2013, 07:34 от celika

# 194
Здравейте, дотук съм много доволна от пелените, въпреки, че много малко време е минало, слагам ги от онзиден вечерта. Имам размер нюборн на алвабейби и на тиймлолипоп, както и два броя универсални размери на алвабейби, които за моя изненада също са ОК и изобщо не текат. Но бебката е на 7 дни само и количествата са минимални. Много съм доволна, иначе по 8 и повече памперса на ден отиват. Още не съм прала, ще събера всичките и довечера ще пера и ще дам отзиви. Мислия да натъркам със сапун където има промяна в цвета и така.

Общи условия

Активация на акаунт