Пелени и гащички за многократна употреба 9

• 30 707
  • 734
  •   3
Отговори
# 435
Привет! Включвам се отново с няколко умни въпросчета  Rolling Eyes  (ама докато се появи бебка ще е така  Mr. Green ). Както вече казах съм се насочила към one-size решения, основно по финансови причини, и пак заради тях - вероятно към комбинация от джобове и кавъри...

И тук идва първото питане: можете ли да предпоръчате едноразмерни кавъри (чета и ревюта, но ще са ми полезни вашите отзиви)? Другото - оставам с впечатлението, че всички прифолди са на размери  Rolling Eyes  аз ли съм в грешка или наистина е така? Може ли да се мине само с един размер все пак... Или ако много държа на това, единствения вариант са flats?  newsm78  Ако ползвате такива - как действате с тях? От четене по сайтовете оставам с впечатление, че докато е малко бебето, е вариант разните видове специални сгъвания + снапи, а като по-голямо - само нагънато на правоъгълник... Отзиви? Доволни/ недоволни?

И отново да благодаря на всички, които ще се включат в даването на акъл   bouquet

# 436
Ползваме най-малкият размер на прифолдите на Бамбино мио от 3 м. досега и си вършат работа. На триъгълници не съм сгъвала, а то няма и как с тях. Бях купила едни прифолди toddler size - бяха ОГРОМНИ и не мога да си представя за какво дете са предназначени.
Разликата между прифолди и flats не ми стана много ясна, честно казано.

# 437
Вчера във фейсбук страницата на Алва бейби една майка беше пуснала снимка на 4 годишно детенце с пелена, така че хич не се учудвам, ако имат и по-огромни размери  Crazy

# 438
Разликата между прифолди и flats не ми стана много ясна, честно казано.
И на мен ми стана интересно каква е и проверих сега:
- prefolds - като това на картинката: , т.е. няколко ката плат, зашити заедно.
- flats - само един пласт плат, който сгъваш както решиш.

Иначе тук намерих и дискусия, за и против двата вида: http://www.whattoexpect.com/forums/green-parenting/archives/flat … -vs-prefolds.html . Обобщено пишат, че flats съхнат по-бързо и са по-малко обемни, но си искат повече сгъване.

# 439
Еовин, да, като за тази възраст сигурно стават. Толкова са големи, че може да завиваш новородено с тях. Laughing

Аха, значи flats са едновремешните пелени. Аз ползвам и тензух, но пак не съм сгъвала на триъгълници.

# 440
Аз ползвам предимно флатс (тензух), но винаги съм го сгьвала на правоъгълник, защото издържах беба от мьничка над тоалетната. От скоро ползвам 2-ри номер на бамбино мио за през нощта.
Имам бамбуков тензух на Кико и от 70/70 някои по-дълго ползвани пелени са се свили до размер по-малък от прифолд.(около 30х45 примерно) Предполагам, че и прифолдите много се свиват. (някои)

# 441
По повод тензуха, и друг път съм препоръчвала тази марка: http://www.amazon.co.uk/gp/aw/d/B000W7RPJ0
Попива много добре и след десетки пранета не е мръднал, страхотно качество.

# 442
Аз ползвам и памучен на Имсе Вимсе, но срязан на половина. И той не е мръднал.
Но това, че другия се е свил никак не е лошо. Просто става като прифолд. И в двата случая попива доста добре.

Последна редакция: нд, 07 апр 2013, 12:15 от celika

# 443
В Зеленото Драконче по случай "Седмицата на многократните пелени" от 15 до 21 април 2013г, има промоция от 10% на всички многократни пелени (единични пелени и комплекти) и аксесоарите към тях, има и единични бройки с по-голяма отстъпка.
Намалението е в сила още от днес и продължава до 21 април.

# 444
Благодаря ви за мненията, момичета! А да предпоръчате кавъри? От кои сте доволни/ от кои не?

# 445
Здравейте.
До сега само 1-2 пъти се включих с въпроси за обикновените пелени в комбинация с вълнени гащички, но явно не са много популярни тук. Аз обаче не се отказах от идеята си и сега от 3 дена вече ползваме такива, но без вълнените гащички. Само т.нар. плоски пелени, т.е. едновремешните бархетни или тензухени. Но тензухените ми се струват тънички за сега, та само бархетните ползваме. Сгъваме ги за сега точно на онзи триъгълник, за който предполагам, че става дума - който отпред се сгъва на парче. По принцип за сега мъжът ми сменя пелените, но той се страхува да стяга снапито заради пъпчето. Е, и аз не се стърпях да видя какво е, но ми се струва доста добър избор. При едно напишкване въобще не пропуска отвън (без вълнените гащички говоря), а като са повече(което рядко се случва) просто сменяме и ританките. На мен не ми се струва проблем. Бебка е завита с вълнено одеялце, така че леглото до сега не се е мокрило. Не бих я сложила (както си мислех) върху еднократните чаршафи с текстилното покритие отгоре и найлон от долу). Аз издържах 1 ден върху такова нещо. Не мога да и причиня на нея такова неудобство.
За сега това ми е опитът, макар че имам 2 пополинита - едното всичко в едно, но страшно изкуствено (не знам как дадох толкова пари), другото уж почти само от памук. Още не сме ги ползвали. Май ще са за в краен случай. Дано се включат и други само с такива пелени да си побъбрим и ние. Simple Smile

# 446
Джинджи, аз много харесвам Имсе Вимсе, но за флатс или прифолди повече ми харсват Джидайпърс.
г-жа Претенция, забравих преди да пиша за бархетните. Тези, които ползвам са от по-малките. Не ми харесва това, че като се перат се нагъват на хармоника. Вече ги ползвам като свършат другите. Ако имах възможност, бих ги гладила, но напоследък ми е все по-трудно дори дрешките да изгладя, защото малката все ми се бута под ютията.
Тия дни сме с еднократни, защото не мога да суша вкъщи, че малката си одраска нослето в сушилника.

# 447
Хора, аз пак с промоциите... да не помислите, че имам някаква връзка с този сайт,  Blush простоне се стърпях да кажа: Има 50% намаление на комплекти от 5 броя EasyFit и Bаmboozle на TotsBots, явно просто са в по-непопулярни цветове (кафяво и оранжево)
http://www.babipur.co.uk/shop/p9834/Half-Price-Easyfit-Pack-5/pr … html#.UWWvRUosnjI
http://www.babipur.co.uk/shop/p9833/Size-2-Bamboozle-Half-Price- … html#.UWWvXUosnjI
Много добра цена се връзва, ако човек не придиря за цвета.
В тази връзка искам да питам за мнения за Бамбузълите като нощни пелени, и ако сте доволни, с какъв кавър защото на мен само там ми е проблема и се замислям дали да не се възползвам от офертата.

# 448
На мен пък тези цветове най-много ми харесват, ама не искам такива пелени. Аз съм ползвала само кавъри с размери. На Имсе Вимсе ми Харесват много. Ползвам памучните, но има и такива, които са само от един слой полиуретан и са по-евтини.. около 20 лв.

# 449
  • София
Някой може ли да ми каже многократните пелени може ли да се перат с течен перилен препарат - примерно в моя случай ползвам Персил сензитив? Без омекотител разбира се

Общи условия

Активация на акаунт